spot_img
21.2 C
Vaslui
27-sept.-2024
spot_img

Autoritățile vasluiene, din nou în alertă din cauza ploilor: hidrologii au emis cod portocaliu de viituri

- Advertisement -

PREGATIRI… Autoritățile din județul Vaslui trebuie să gestioneze noi fenomene meteo extreme anunțate pentru sfârșitul acestei săptămâni. Asta după ce vineri, 27 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod galben și Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, care vor cuprinde întreaga țară până luni seara.

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 12:00, județele din nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali, inclusiv Bucureștiul, vor fi sub atenționare Cod portocaliu de ploi torențiale și abundente. Cantitățile de apă estimate vor varia între 50 și 90 litri/mp, iar izolat pot depăși 100 l/mp. O avertizare de cod portocaliu de viituri a fost emisă de către hidrologii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). Județele vizate sunt Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Vaslui, Iași și Galați.

 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință: “ este important să nu existe șanțuri necurățate

Codul portocaliu pentru județele Vaslui, Iași și Galați va intra în vigoare duminică seara, de la ora 22:00, și va rămâne activ până luni, la ora 16:00. În cadrul unei videoconferințe desfășurate vineri cu prefecții și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, s-au stabilit măsurile preventive și de intervenție necesare pentru gestionarea acestor fenomene meteo. Astfel, toate autoritățile locale sunt responsabile să ia măsurile necesare și să fie pregătite să intervină prompt în caz de necesitate. Este important ca toate podețele să fie pregătite adecvat și să nu existe șanțuri necurățate care ar putea împiedica scurgerea apelor pluviale. De asemenea, este obligatorie identificarea și monitorizarea persoanelor vulnerabile din zonele care au mai fost afectate de inundații. “Primarii trebuie să fie proactivi în comunicarea cu cetățenii și să transmită mesaje clare în cazul emiterii unor avertizări Ro-Alert. Toate primăriile și autoritățile locale trebuie să mențină o comunicare constantă și eficientă. În caz de necesitate, se va solicita sprijin suplimentar în timp util, pentru a asigura o reacție rapidă și coordonată în fața oricăror situații de urgență. Îndemnăm cetățenii să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a-și asigura siguranța personală și a bunurilor” au declarat reprezentantii Prefectura Vaslui.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Domnule, prefect, domnilor din comitetul de urgență, în satul Vulpăseni, comuna Băcani,cu acordul tacit al primarului comunei un cetățean al satului respectiv a umplut șanțul de pe strada Principală cu pământ, după mai multe sesizări adresate primarului care nu a luat nici o măsură,,pe motiv că nu are ce-i face „respectivul cetățean probabil la rugămințile primarului a scos pământul din șanț și acum a turnat beton,ce părere aveți,în ce țară trăim, după care ne mirăm că se întâmplă ce se întâmplă, veniți la Vulpăseni,comuna Băcani și vedeți minunea și luați măsuri, mâine va trimit poze și filmuleț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.