spot_img
13.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Piata nouã, apreciatã de huseni!

- Advertisement -

SCHIMBARE… Dupã ce ani la rând au înghetat de frig lângã vechile tarabe, pentru a-si vinde produsele, negustorii de legume si fructe din Husi recunosc faptul cã aceasta iarnã a fost, pânã acum, una…de huzur! Instalatii în noua clãdire, comerciantilor le-a fost mult mai usor sã îsi vândã marfa, în conditii civilizate. Nici cumpãrãtorii nu au rãmas indiferenti la aceastã schimbare: „e o clãdire civilizatã”, spun acestia.

MULTUMIRE „N-am crezut cã mai trãiesc si eu sã vãd piata asta”, spune, râzând, Maria, o huseancã de 68 de ani, care, de când se stie, vinde în târg, bors acru sau legume din grãdina proprie. Clãdirea mare, încãpãtoare, racordatã la apa curentã, în care fiecare are locul sãu bine delimitat si amenajat în asa fel încât sã încânte ochiul cumpãrãtorilor se dovedeste a fi o realizare pe placul husenilor. Iarna 2010 – 2011 este prima, dupã zeci de ani, pe care comerciantii de legume si fructe din oras au petrecut-o la adãpost, fãrã sã mai tremure pe lângã tarabele ruginite din vechea piatã. „M-am îmbolnãvit, vã spun drept, cât a vândut în piata veche zeci de ani, de mânã cu mama. Veneam si vindeam în piatã, asta a fost pâinea noastrã, vânzarea de legume. Doar suntem „bulgari” vechi, cum ni se mai spune. Sau „cepari”, cã nu ne supãrãm. Asa ni se spune, pentru cã noi am muncit mereu la pãmânt, am cultivat de toate. Si ce am recoltat, am adus în piatã. Si toatã viata, peste 50 de ani, zi de zi, iarnã de iarnã, aici am fost. Îmi aduc aminte cã erau ierni în care rãceam atât de tare, de stãteam cu luna la spital, dar mã fãceam bine si tot la muncã, în piatã veneam. Acum, am trãit s-o vãd si pe asta! N-am crezut. Acum e bine! Intrã lumea în piatã si spune „Bravo” cã e frumos si s-a fãcut ceva bun. Acum e caldut si bine, stãm aici grãmadã. Sã aibã sãnãtate cine a fãcut asta”, a spus si huseanca Georgeta, 71 de ani.

Primarul Ciupilan nu se grãbeste cu inaugurarea!

REACTIE Desi datã în folosintã, noua piatã nu a fost încã inauguratã de oficialii locali, însã primarul Ioan Ciupilan a anuntat cã „niciodatã nu-i târziu”. „Nu inagurarea conteazã. O putem face oricând. Important este cã oamenii care îsi vând marfa acolo au unde sã îsi facã treaba, iar husenii pot cumpãra produse, depozitate si comercializate în cu totul alte conditii. Da, îmi amintesc faptul cã înainte de a fi primar, am promis cã voi face aceastã piatã, desi unii nu mã credeau sau considerau cã sunt simple vorbe electorale. Iatã cã nu a fost asa. Vedeam oamenii cum vând sau cumpãrã în frig si mereu îmi ziceam cã nu se mai poate continua asa. Si, vã spun sincer, cea mai mare satisfactie a mea este atunci când oamenii mã opresc pe stradã si îmi spun cã sunt multumiti de cum a iesit, de conditiile de acolo. Si sã stiti cã mai avem unele lucruri de fãcut acolo, dar pe parcurs. Mã bucur sã stiu cã lumea e multumitã de noua piatã”, a precizat primarul Husului, Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.