spot_img
4.4 C
Vaslui
18-oct.-2024
spot_img

Primarul Barladului spune ca i se baga bete-n roate

- Advertisement -

SPUME… Constantin Constantinescu i-a acuzat pe parlamentarii PDL Dan Marian si Vasile Pintilie de faptul cã opresc de la finantare, la nivel de ministere, proiectele întocmite de Primãria Bârlad. Tonul folosit de primarul Constantinescu a fost unul ridicat, aproape de o crizã nervoasã, el mentionând cã se gândeste uneori sã-si dea chiar demisia, pentru cã nu mai stie cum sã procedeze cu cei de la putere, care pun bete în roate dezvoltãrii municipiului Bârlad, doar pentru cã el este din PSD. În replicã, senatorul Vasile Pintilie i-a transmis sã caute în Primãrie problema si sã-si facã o echipã competitivã, care sã întocmeascã proiecte eligibile, precizând cã aceasta este problema Bârladului – nu are cine sã facã proiectele!

“Peste 90 % din proiectele depuse de noi pentru finantare ne sunt respinse, mai putin cele de la Mediu, unde ministeriatul este al UDMR-ului. Chiar în bãtaie de joc! Am depus un proiect pentru informatizarea Primãriei Bârlad si am primit rãspunsul cã, pentru 0,5 puncte n-am fost eligibili. Am contestat decizia de la minister, iar în urma contestatiei (l-am rugat si pe senatorul Vasile Pintilie sã sustinã proiectul), am primit în bãtaie de joc rãspuns cã avem 74 de puncte si pentru a trece proiectul era nevoie de 74,5 puncte! Aici sunt convins cã e mâna lui Dan Marian si a senatorului Pintilie, dar cel putin senatorul are mãnusa mai finã, dar Dan Marian are mãnusa de otel, îl doare-n … Am mai spus si repet, cea mai mare loviturã pe care a primit-o Bârladul este reîmpãrtirea teritorial-administrativã din 1968, iar al doilea lucru rãu este cã nu a venit PSD la guvernare. Iatã cã nu primim nimic! La Husi, bravo lui Ciupilan, a reusit sã-l scoatã deputat pe Dan Marian si acesta aduce bani pentru oras. La Vaslui nu se bagã Dan Marian dar, au pe unul mai puternic ca Dan Marian, pe Adrian Porumboiu, care este mai puternic chiar decât Gheorghe Stefan. La Bârlad nu s-a nãscut încã omul care sã ajute orasul, iar ca dovadã dãm si exemplul cu grãdina Zoo, la care am fãcut proiect si ne este respins sistematic cã nu sunt bani, iar acum se dau bani la Grãdina Zoo din Hunedoara! Nu se poate asa ceva, avem si noi oameni prin ministere si ne-au transmis cã au ordin de la Dan Marian ca la Bârlad sã nu se dea nimic! Iar pe senatorul Pintilie probabil cã nu îl recomandã cele 2000 de voturi primite de la Bârlad! Nu mai stiu ce sã fac! Nu dorm noaptea când mã gândesc cum ne saboteazã ãstia din PDL ! Primesc tot felul de telefoane care îmi zic sã trec la PDL ! Nu vreau sã fiu privit ca un trãdãtor, nici nu mã gândesc. Ba chiar m-am gândit sã-mi dau demisia, dar nu vreau sã le dau satisfactie lui Dan Marian si senatorului Vasile Pintilie. Sã le fie rusine !”, a urlat primarul Constantinescu, în pragul unei crize de nervi.

Dan Marian nu vrea sã comenteze acuzatiile

Contactat telefonic, deputatul PDL Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a precizat cã nu face comentarii. “Pentru faptul cã îl respect prea mult pe primarul municipiului Bârlad, care este de altfel un tip simpatic, am sã mã abtin de la comentarii la aceste declaratii ale sale”, a replicat scurt Dan Marian.

“Sã caute vinovati în Primãrie, nu la guvernare”

La rândul sãu, senatorul Vasile Pintilie a precizat cã vina pentru respingerea proiectelor apartine echipei din Primãrie care se ocupã de întocmirea lor, pentru cã sunt fãcute aiurea si astfel devin neeligibile. « Rog pe domnul primar si echipa lui sã facã proiecte eligibile, ca sã poatã accesa fondurile guvernamentale si cele accesibile de la UE, si dupã aceea sã facã acuzatii. Atât timp cât nu are o echipã competitivã, de specialisti în întocmirea proiectelor, trebuie sã caute vina în curtea lui, nu la guvernare », a precizat senatorul Vasile Pintilie. Referitor la proiectul « Implementarea conceptului de administratie electronicã la nivelul Primãriei Bârlad », în valoare de peste 20 000 de Euro, senatorul Vasile Pintilie a precizat cã a fost contactat târziu de primarul Constantinescu, doar când acesta depusese contestatie la respingerea lui. Expertii din minister au precizat cã proiectul nu a fost bine întocmit si de aceea «sã nu mã acuze pe mine pentru faptul cã ei nu stiu sã facã proiecte eligibile», a mai spus senatorul Pintilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.