spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Duluțe a uimit România! A transformat un sat uitat de lume, în unul de top, unde toți își doresc să locuiască

- Advertisement -
PASIUNE ȘI SERIOZITATE… Duluțe, din nou antreprenorul anului. Lecție de management predată politicienilor: A transformat Avereștiul în sat european, arătând cât de important este să aduci investori puternici în Vaslui.

LECȚIE… Constantin Duluțe rămâne și anul acesta întreprinzătorul anului în județul Vaslui, dar în 2022 rezultatele investițiilor sale parcă se văd mai bine ca niciodată. Acesta a creat și o premieră în peisajul comunelor vasluiene. Sătul să fie păcălit de unii primari din orașe, acesta a luat decizia de a se muta cu sediul fiscal, atât ca persoană fizică, dar și cu firmele sale în comuna Bunești – Averești unde are cea mai cosmopolită afacere, plantația de vie de peste 640 de hectare și cel mai modern combinat din România de vinificație. Rezultatul? Impozitul acestuia, de 2,4 milioane de euro, a ajuns în mare parte în visteria comunei Bunești-Averești, transformând comunitatea într-una de top. Să ne amintin momentul anului 2019, în care acesta a dat Bârladului nu mai bine de 55 de milioane de lei, și CJ Vaslui, 14 milioane de lei, ca parte dintr-un impozit datorat tranzacției făcute de acesta în Insula Mare a Brăilei. Acei bani puteau să ajungă la Iași (unde omul de afaceri avea sediul firmei) sau la Brăila (locul unde s-a făcut tranzacția), dar a preferat să ajungă în Bârlad, orașul său drag. Acum, a ales Bunești-Avereștiul, locul unde crește giuvaerul investițiilor sale, Domeniile Averești. Pe lângă acești bani, direct la localnici mai ajung circa 1 milion de euro pe an, din salarii, apoi vin impozitele locale, care și acelea sunt undeva la jumătate de milliard de lei pe an. Iată, așadar, că această comună primește o infuzie puternică de capital, dar cel mai important lucru este că în zonă au apărut locuri de muncă bine plătite și potențial pentru alți investitori care pot lucra în industria orizontală a prelucrării strugurelui și a fabricării vinului.

Primarul comunei, Vasile Taragan, a decis ca banii veniți din partea antreprenorului Constantin Duluțe, în acest an, să-i investească în asfaltarea drumului dintre Averești și limita județului cu Iașul, o porțiune de 5,5 kilometri rămasă neasfaltată. Astfel se face legătura ca pe vremuri, între Huși și Bârlad, pe o rută mult mai rapidă, de numai 75 de kilometri și pe un drum ferit de trafic. Acest drum va deveni unul de aur, mai ales că în zonă sunt investiții importante, care pot aduce alte investiții de tip manufactură. Și primarul Bârladului spunea atunci când a primit banii din impozitele lui Duluțe că va face un spital, dar nu s-a ținut de cuvânt. La Bunești – Averești, proiectul e gata și licitația se va ține imediat după Anul Nou. Iată ce face un primar, nu de talia și înălțimea lui Boroș, ce respectă antreprenorii care investesc în comună.

“Compania domnului Duluțe este aur pentru comuna noastră. Numai din salariile pe care dumnealui le plătește localnicilor care lucrează la combinat și la vie, vin peste un million de euro în comunitate. Banii se simt. Oamenii își renovează casele, își cumpără mașini și poate primul impact e acela că s-a stopat fenomenul de migrație a forței de muncă spre Occident. La combinat salariile sunt mari, iar zilierii primesc exact ca în Franța bani pentru munca lor. Mai mult, domnul Duluțe le dă și o masă caldă gratuită. Deja oamenii nu mai vor să plece. Vinicola Averești are nevoie de zilieri la cules de struguri, la curățat via, acum în acest sezon și la alte lucrări. De exemplu, astă toamnă peste 100 de oameni zilnic lucrau la cules la vie și plata se făcea la găleată. Cine muncea primea bani, cine nu, mai puțini. La fel, la tăiat, circa 50 de oameni vin zilnic în vie și lucrează, mai ales că timpul permite. Mai sunt și angajații permanent, la linia de îmbuteliat, mecanici, tractoriști, paznici, personal Tesa. Nu am idee cam câți sunt, dar eu zic că peste 25 de oameni. Eu, de exemplu am niște rude, două surori, care nu mai vor să stea în străinătate. Au făcut niște calcule și și-au dat seama că e mai bine acasă. Acolo câștigă 1.450 de euro lunar, după ce achită tot ce au de plătit, nu le rămâne 300 de euro. Aici, dacă ar veni, nu ar plăti chirie, că ar sta acasă, cu mâncarea s-ar descurca și pariu că economisesc nu 300, ci 500 de euro. De asta au și spus că se gândesc să vină acasă definitiv. Sunt convins că de la noi din comună, în curând nu vor mai pleca oameni, vor lucra toți, aici, la Domeniile Averești”, a spus Vasile Taragan.

Duluțe se implică în comunitate, ajută biserica și școlile

Primarul ne-a explicat că domnul Constantin Duluțe este și un partener de nădejde al comunității: “Domnul Duluțe ajută mult comunitatea. La biserica din Bunești a dat până acum un milliard de lei vechi, Ie-a făcut biserica boboc, cum spunem noi, pe aici. A făcut casă parohială la Tăblăiești și Bunești. O casă parohială din comună era construită pe terenul său. I-a chemat pe preoți și le-a donat pământul. A dat celor 186 de copii cadouri de Moș Crăciun, le-a cumpărat calculatoare la școală. Iată doar câteva exemple și ele pot continua. Nu vreau să mai spun, fiindcă domnul Duluțe mă ceartă. Nu mă lasă să vorbesc despre actele sale de caritate. Dumnealui e discret”. Nivelul investițiilor în comună este foarte mare. Până acum Duluțe a investit în podgorie și în combinat peste 50 de milioane de euro. “Plantațiile de vie au sistem propriu de irigații, se testează până și apa cu care se hrănește planta, ca să vă dați seama că se aplică aici tehnologii de ultimă oră. În combinat vinul nu este pompat, totul este gravitațional, pentru ca vinul să nu fie stresat. Linia de vinificație a costat 13,7 milioane de euro. Acum se va renova și conacul vechi, unde se vor face săli de degustare și probabil o cramă. Noi ne mândrim cu dumnealui. Comuna noastră a devenit un brand datorită Domeniilor Averești. Pe unde mă duc și află lumea că sunt de la Averești, mă întreabă dacă n-am o sticlă de Zghihară sau de Busuioacă”, a mai spus Vasile Taragan. Și realitatea aceasta este. Anul acesta depozitele de la Averești, de sărbători, s-au golit. Vinul de la domeniile Averești e la mare căutare, deși este un produs scump. Constantin Duluțe a trebuit să ridice acum o nouă hală în care să monteze o nouă linie de îmbuteliere pentru a face față comenzilor. Vinul este din ce în ce mai căutat. Probabil că anul viitor numărul angajaților la combinat se va dubla, iar la celalaltă afacere adiacentă, cu sala de degustări și partea de turism al vinului, iarăși se vor face angajări.

Domeniile Averești va produce șampanie din soiul de struguri Chardonnay, în combinatul de la Huși

NOU… În anul 2023, cel mai probabil Domeniile Averești vor îmbutelia și șampanie din celebrul soi Chardonnay. Acum un an și jumătate, Constantin Duluțe a achiziționat combinatul de vin de la Huși, unde se lucrează intens la montarea liniei de șampanie. Deja la Averești este pe rod o suprafață importantă de Chardonnay și strugurii vor ajunge în produsul cu care Duluțe va ataca și acest sector de lux al băuturilor alcoolice. Așa cum ne-a obișnuit, șampania de la Huși va fi una de top, probabil medaliată, cum sunt și vinurile produse în combinatul de la Averești. Nu există competiție majoră în lume, în care vinurile de la Averești să nu fie medaliate, fie cu medalia de aur sau de argint.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

  1. Cum este o stire pozitiva si se prezinta un bine facut pentru comunitate si un exemplu de urmat pentru toti primarii din comune / orase inevitabil vezi si comentariile de la cei care nu fac nimic in viata dar critica activitatea celorlati

  2. Bravo ma primarul ,ai căzut în vreo cada cu vin.,sau ai consumat ceva droguri.Nu vrei sa candidezi la Husi sau poate la București.Minciuni PSD….drumuri neasfaltate,salarii de mizerie. SARACIE LUCIE.MAFIE PESTE MAFIE.

  3. N-are cum sa faca „sampanie”, ca denumirea este rezervata vinurilor produse in regiunea Champagne, din Franta. Numai daca se gandeste sa scrie „sampanie” pe sticla, il rup in doua frantujii.
    Poate doar vin spumant…

  4. Saracie lucie in curind o sa mai fie citeva familii in Averesti cu ce se lauda primaru in trei mandate na fost in stare sa puna niste piatra pe drumurile din sat sunt ca inaite de 89 numai mizerie citiva oameni merg in cizme si acuma nu mai esti din noroaie

  5. Saracie lucie in curind o sa mai ramina citeva familii in Averesti cu lauda primarului in 3 mandate nu a fost in stare sa puna niste piatra pe drumuriin..sat nici nu poti intra cind ploua totu in paragina si dispensaru uman a ramas degradat nustiu cum poate vb de comuna de top

  6. Saracie lucie in curind o sa mai fie citeva familii in Averesti cu ce se lauda primaru in trei mandate na fost in stare sa puna niste piatra pe drumurile din sat sunt ca inaite de 89 numai mizerie citiva oameni merg in cizme si acuma nu mai esti din noroaie

  7. Perfect adevarat! Firma are max.50 salariati platiti mediu si nici macar zilieri nu prea angajeaza pt ca are masini de recoltat.Cred ca si dlui Dulute ii este rusine citind acest
    articol.Spre comparatie, Vanbet srl are 850 de salariati si nu i canta nimeni asemenea ode ,iar Bogos a facut totul prin munca .

  8. Se dovedește încă odată ca nu avem o presă liberă , ea deservește interse politice interse de grupuri sau ale unor patroni . Cum poți sa spui că acea comună înflorește când ea pute a sarcie? Omul nu a venit sa investească ptr comunitate ci ptr inters propriu. Singurul om care plătește cu adevărat muncitorii din agricultură este dl muscă de la Arad în rest toți sunt niște vânători de subvenții fac avere de pe terenul țăranilor și munca la zilieri.

    • Perfect adevarat! Firma are max.50 salariati platiti mediu si nici macar zilieri nu prea angajeaza pt ca are masini de recoltat.Cred ca si dlui Dulute ii este rusine citind acest
      articol.Spre comparatie, Vanbet srl are 850 de salariati si nu i canta nimeni asemenea ode ,iar Bogos a facut totul prin munca .

  9. Se vede clar ca acest articol a fost plătit. Primarul vorbește ca un angajat al Domeniile Averesti și nu ca un primar al cărei comune cu 7 sate nu exista apa curenta, canalizare, drumuri…. Nimic din ceea ce mulți considera normalitate aici ar fi un lux.Dl.Dulute a adus sediul social în comună tocmai pentru a-și face drumul judetean(trecut în administrația locala). Casa parohială de la Plopi(nu Tabalaesti) a fost cumpărată din donațiile oamenilor din cele 3 sate ale parohiei. Casa parohială de la Bunești o fi fost făcută de dumnealui, dar se pare ca a rămas fără bani din moment ce nu are branșament la curent electric și Săracul preot a fost nevoit sa fure curent timp de 10 ani de la o clădire a primăriei…si asa doar informativ puteți verifica la I. T. M câți angajați cu forme legale sunt la Domeniile Averesti,si cine poate sa strângă 500€ pe luna din salariul de 2700ron la program de 12ore pe zi…

    • Extraordinar comentariul dvs. Asfaltul a fost dus tocmai ca vinul produs acolo sa plece mult mai ușor. De canalizare de apa curenta nu auzim pre curând în satele alea mai ales de gaz metan . Itm nu are curaj sa meargă acolo sa descopere câți angajați la negru sunt . La cifra de afaceri pe care o are cu subvenții și beneficii din bugetul statului care ii întra în contul său ar trebui sa aibă cel puțin 1000 de angajați cu forme legale cu caracter permanent nu zileri la negru prost plătiți pe post de sclavi lucrând 12 ore zilnic.

  10. Vinul de Averești reprezintă în totalitate opera și creația celui care, prin experiența dobândită la școala regretatului academician Valeriu D. Cotea, prin munca (de foarte multe ori aproape de epuizare) depusă, luând totul de la zero, a reușit să ducă brandul de Averești pe treptele cele mai înalte.
    Domnul Duluțe să aibă grijă de acest „diamant” extrem de rar și foarte valoros, Doctor Inginer CREȚU CLAUDIU ! Multă sănătate, Claudiu ! Acolo, sus, într-o stea, cineva(Dr. Ing. Neamțu Ioan) este sigur foarte mândru de tine !

  11. Hai mai taie din ele , sa arate primarul câți oameni care au fost plecați afară au venit și lucrează la vie . Aici se lucrează la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi fără forme legale pe 80 de lei pe zi pe când afară se lucrează cu forme legale cu caracter permanent pe minim 12 euro pe ora. Un articol plătit multă reclama ptr nimic . Zona aia nu este chiar asa cum descrie articolul ci acolo este sărăcie lucie nu sunt locuri de muncă ,tinerii sunt plecați peste hotare ptr un trai mai bun .

  12. BRAVO, FELICITARI si mult succes in continuare ! Ati sfintit locurile pe unde ati calcat ! Multi oameni se bucura si traiesc normal fiind angajati la firmele dvs. Si peste toate sunteti modest si generos !!

  13. Da,da ,da cu bani FURAȚI și cu ajutorul borfașilor mafioți din instituțiile statului român ,a ajuns mare intrepinzător acest ipochimen……daca am fi fost intr-o țară civilizată acest afacerist era sătul de bulău el si cei care-l protejează !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.