spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Guvernul dă bani absovenților cu 10 la Bac și Evaluarea Națională. Județul Vaslui nu are niciun astfel de elev!

- Advertisement -

PE ZERO… Absolvenții clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și absolvenții de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare, conform unei hotărâri aprobate în ședința de miercuri a Guvernului. Vorbim de 2000 de lei pentru elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională și 5000 lei pentru elevii cu 1- la Bacalaureat. Din păcate, în acest an, județul Vaslui nu are niciun astfel de performer în educație.

“Pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară, Guvernul a decis ca și în acest an tinerii care au obținut nota 10 la examenele de absolvire a învățământului gimnazial și liceal să primească un premiu financiar. Astfel, 74 de absolvenți ai clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională în sesiunea 2024 vor primi câte 2.000 de lei. De asemenea, 80 de absolvenți de Bacalaureat care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2024 vor primi câte 5.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria. Proiectul implică o finanțare de 548.000 de lei, alocată din bugetul Ministerului Educației pe anul în curs. Lista beneficiarilor și modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior, prin ordin al ministrului Educației. Premierul Marcel Ciolacu a precizat înaintea ședinței de guvern că proiectul vizează răsplătirea și încurajarea performanței școlare. “Cred că este un gest firesc de apreciere a performanței școlare, principiu pe care îl punem la baza sistemului public de educație”, a spus Ciolacu.

Județul Vaslui, pe ultimul loc la Evaluarea Națională, mijlocul ierarhiei la Bacalaureat

Din fondul de 548.000 lei alocat de Guvern elevilor de 10, niciun leu nu va ajunge la Vaslui și asta pentru că în județul nostru nu au fost elevi care să obțină punctajul maxim la cele două examene. În ceea ce privește Evaluarea Națională de anul acesta, județul Vaslui a avut cele mai slabe rezultate din țară: 40,2% dintre elevi nu au reușit să obțină media 5. Rata de promovare ne-a situat pe ultimul loc: 59,8%, cu 14,6% procente mai puțin decât media națională (74,4%). În privința notelor obținute la Bacalaurat, cea mai mare medie a fost 9,98, obținută la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. O viziune limitată, îngustă, o necunoaștere flagrantă a adevăratelor probleme ale învățământului românesc, o cosmetizare de toată jena..Un hâtru spune, dle Premier , că dacă tot ați început cu meditațiile pe economie, treceți și la cele pe Educație. Sigur nu aveți ce pierde, ci numai de câștigat.Credeți că în modul acesta sumar veți îmbunătăți calitatea și finalitatea actului educational???Eroare!!!
    Sunt multe și mari carențe sistemice: lipsa unei reforme structurale, o infrastructură jalnică mai ales în mediul rural, personal didactic calificat insuficient, ori fara performanțe, absolvenți cu studii superioare total nepregătiți, o curicula stufoasă și inadecvată cerințelor pieței muncii actuale, lipsa de supraveghere a elevului de către părinți ( unii nu sunt prezenți fizic zi de zi deoarece i-ați trimis la cules căpșuni in străinătate), abandonul școlar, indisciplina, consum de alcool ori droguri in scoli sau proximitatea acestora, etc.
    Rezolvati-le pe acestea ” pas cu pas”, vorba „Întâiului”. Care ? Este cel care după ce ne-a ” fericit” cu „România educată”( un fiasco) ne anunță prin aplaudaci( se modifică legea în regim de urgență)că se întoarce în banca parlamentară ( doar pentru scurt timp) urcând treaptă cu treaptă spre jilțul de Președinte al Senatului, unde e moale, cald și bine…insa acest urcuș nu e gratis, mai direct și pe românește ne va costa destui bani publici.
    la pachet cu multe privilegii. Deh !!!Obrazul subțire cu bani grei se tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.