spot_img
10.5 C
Vaslui
24-oct.-2024
spot_img

EDITORIAL | Ai fundul mare, vai! Cât mall-ul din Dubai!

- Advertisement -
Gelu Irimia

Autorul acestui vers aduce un omagiu iubitei folosindu-se de o comparație foarte plastică prin asocierea feselor ei și un mall oarecare din Dubai. Se presupune că mall-urile din Dubai sunt foarte mari, de aici și profunda admirație a poetului pentru iubita sa. În plus, elementul cu care se compară, adică mall-ul din Dubai, are și o conotație luxoasă din care reiese și elementul de valoare instimabilă al elementului comparat,, adică fundul!

Mi-am permis să fac o scurtă analiză literară din opera artistului Tzanca Uraganu, artist care s-a manifestat sâmbătă seara în Centrul Civic din Vaslui. Inițial, eu am crezut că manelele sunt o formă de divertisment, o muzică de petrecere pentru toate categoriile sociale! (Să fie clar, pentru toate etniile și categoriile sociale din România sau aiurea). Doar că Ioana Ingrid Langaschek, consilier pentru dezvoltare locală și regională, ne-a transmis că, de fapt, manelele reprezintă o “acțiune de promovare a multiculturalismului și de încurajare a diversității culturale». În acest context, așadar, am încercat să găsesc multiculturalismul și diversitatea culturală în fundul cât mall-ul din Dubai. De fapt, am avut câteva momente de incertitudine pentru că inițial așa fi vrut să analizez un alt vers la fel de profund și anume “Mai fac o mie, voi tot pe sărăkie!”. În ceea ce o privește pe domnișoara sau doamna ofticată că i-am adus atingere gravă la imagine șefului ei, Adrian Solomon, îI recomand câteva lecturi utile care să o ajute să aprofundeze limba română, în special semantica acelor cuvinte atât de lungi și ciudate încât te încurci în acestea mai rău decât într-un mall din Dubai.

Domnului deputat Adrian Solomon (Să trăiți!) nu pot să-i recomand nimic pentru că, oricum le știe pe toate, și în plus avem gusturi diferite la mâncare și muzică. Din câte am auzit, domnia sa iubește șaorma și manelele, eu prefer pizza și orice melodie care nu conține cuvântul dușman, sărăkie și mall-ul din Dubai. Așadar orice recomandare din partea mea este absolut inutilă și, probabil, ofensatoare. De remarcat, în acest sens, că de când i-a luat locul de președinte PSD lui Dumitru Buzatu, deputatul Solomon a devenit extrem de sensibil și “ofensabil”. Doamna Ingrid, nu căutați pe google că nu există acest cuvânt, doar ce l-am inventat pentru a carcteriza cât mai bine starea de spirit a șefului dvs pe linie politică!

Pe aceeași linie, se dau două evenimente care s-au petrecut în județul Vaslui în ultima săptămână. Joi a fost inaugurată varianta de ocolire a Bârladului iar sâmbătă a avut loc concertul cu manele din Vaslui. La ambele evenimente, deputatul Solomon a fost prezent și le-a apreciat maxim. Ziarul Vremea Nouă a consemnat această prezență și le-a legat de voința politică a deputatului Solomon. Doar că irascibil fiind, acesta s-a arătat scandalizat că l-am asociat cu evenimentul realizat de Partida Romilor. Dânsul nu s-a arătat defel deranjat de asocierea cu realizarea șoselei de centură, ci doar de concertul de manele! În principiu, acesta nu are în “fișa postului” atribuțiii nici de construire de șosele nici de impresariat concerte. În acest context, îi recomandăm doamnei Ingrid ca atunci când face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să îl menționeze și pe domnul Solomon pentru că este evident că acesta se delimitează de o acțiune frumoasă de multiculturalism. În plus, noi ne-am fi așteptat la niște felicitări pentru că am fost prima entitate mass-media din județ care am anunțat acțiunea de încurajare a diversității culturale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

  1. Ce săi ceri lui Solomon, șeful lui de partid care din nefericire este și prim-ministrul este un țigan din Buzău, Solomon un țigan din Bârlad iar Trifan țigan din Vaslui. După cum evoluează lucrurile noi romanii vom fi minoritai într-o tara condusa de TIGANI.

  2. FRUMOS ARTICOL
    Pe alocuri m-am amuzat copios deși este de râsu’-plânsu’ aceasta mascarada pe banii noștri, ai tuturor romanilor. Sub pretextul unor acțiuni culturale suntem scuipați în ochi de indivizi precum Solomon și pe deasupra mai suntem și avertizați ca stam chiar pe traiectoria scuipatului sfânt al domniei sale, deci tot noi greșim. Încerc pe cât pot, eu personal, sa rămân indiferent la lucruri pe care nu le pot schimba, dar mă roade când vad toți analfabeții vedete sau politicieni.

  3. Din păcate, asta va fi cultura in Romania peste 20 de ani. Românii vor ajunge minoritari in tara lor, așa cum se dorește de la revoluție încoace☹️ Felicitări autorului acestui articol👏👏

  4. Încet,încet la orizont se întrezărește rezultatul reformelor profunde de modernizare a statului român în cultură, educație, etc.Multiculturalismul și diversitatea culturală ca parte integrantă dau repere că Tzancă Uraganul și versurile sale.

  5. Când ești ținut în sărăcie lucie , ești analfabet nu ai oportunități patronii evazionisti lacomi avari nesimțiți aroganți etc re tratează ca pe sclav ce nivel de cultură credeți ca avem?! Dacă am avea salariile la nivel UE sunt sigur că nivelul de cultură ar fi altul .

  6. Îl înjurați și jigniți,pe Solomon ,de 20 de ani și atacați Psd- ul,in mod ordinar, umilind o parte importanta a cetățenilor acestei țări și mai aveți pretenția că sunteți ziariști!De deontologie ați auzit,mahalagiilor?

    • Adevarul doare! Cum i a umilit pe cetățeni? Ca s ” destepti” si votează aceeasi hoți de 34 de ani? Ca hoții te umilesc si tot cu ei votezi? Ce te chemi? Ca Buzatu…..capul PSD -ului din județul Vaslui, e prins cu o geanta cu bani iar tu….tu ” umilitule” tot cu partidul asta votezi ce te chemi? Ce ” îl capo di tutti capi ” ….Ciolacu….anunta public ca i este rușine cu Moldova iar tu….da’ tu ” umilitule” tot cu ăștia votezi, ce te chemi? Ca suntem cel mai sărac judet din tara, iar tu tot cu ăștia votezi ? Nu spun ca alții sunt buni , dar măcar ai încercat ” umilitule”? Va meritați soarta si nu va mai victimizati!

    • Nu este nici un fel de atac ordinar, este adevărul gol, clar ca lumina zilei. Sunteți atât de paraleli cu realitatea, voi FSN-FDSN-P)SDR-PSD, adică aceeași adunătură mafiot-iliescian -sovietică, incât ați vrea să fiți lăudați si pupați pentru că distrugeți țara asta amărâtă, de 34 de ani incoace. Atâta nerușinare nu s-a mai văzut niciunde in lumea asta, ci doar in ”lagărul”(bine zis, lagăr) soviețic, unde criminalii Lenin,Stalin, Ceaușescu și ceilalți erau adulați de masa amorfă, acefală a populației flămânzite și indobitocite. Ei, uite, că nu mai este așa, se spune adevărul și tare vă doare…

  7. Am citit cu mare atenție și ați spus totul bine și sper sa fie pe înțelesul tuturor, bineînțeles celor care încă mai au creier și nu vor vota niciodată psd un partid de hoți ordinari și o clica condusă din umbră tot de buzatu.
    Solomon din neica nimeni sa ajuns sus și cam scuipa în capul cetățenilor, dar pana când?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.