spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

A candidat și a demisionat! Un pompier din cadrul ISU Vaslui a rămas fără serviciu după ce a vrut să devină consilier local!

- Advertisement -
VINOVAT FĂRĂ VINĂ… Pompierul Robert Hanu a fost implicat într-un război politic din care nu a ieșit deloc bine. Tânărul din Bălteni a rămas fără loc de muncă pentru că a fost pus, fără voia lui, pe lista candidaților liberali la Consiliul Local Bălteni

Unul dintre cei mai tineri și apreciați pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui a rămas fără serviciu după ce pe data de 9 iunie a candidat pentru un post de consilier local în comuna Bălteni. Pe fir au intrat atât Biroul Electoral Județean, cât și conducerea ISU Vaslui, iar pompierului urma să i se întocmească dosar penal. Pentru a scăpa de urmărirea penală, salvatorul și-a dat demisia înainte ca cercetările să înceapă.

Conform legii, ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în activitate au obligația de a nu efectua activități care contravin demnității, prestigiului și normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare. În plus, acestora le este să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă prin orice mijloace sau alte activități în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcții publice.

Când se bagă mama

Robert Hanu era, până acum câteva zile, unul dintre cei mai apreciați pompieri, deși reușise să se angajeze de puțin timp la ISU Vaslui. Din păcate, la alegerile locale din 9 iunie, mama lui a decis să candideze pentru funcția de primar al comunei Bălteni, din partea PNL, adăugându-l și pe Robert pe lista de consilieri, pe poziția a 11-a, fără ca el să-și dorescă neapărat acest lucru. Adversarii politici au profitat de greșeala făcut de tabăra liberală și au sesizat Biroul Electoral de Circumscripție locală, iar de aici sesizarea și-a urmat cursul firesc, până a ajuns la BEJ și conducerea ISU Vaslui. Pus în fața unei situații nedorite, pompierul a încercat să le explice superiorilor că el nu și-a dorit niciodată să candideze și că a fost pus mai mult cu forța pe acea listă, însă eforturile lui nu au dat rezultate. După ce s-a consultat cu un avocat, Robert a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție să iasă din această încurcătură ar fi să demisioneze de la ISU Vaslui. Dacă ar fi rămas în funcție, acesta urma să fie cercetat de Parchetul Militar. Pentru că a rămas cu cazierul curat, Robert se va putea înscrie la următoarele concursuri de angajare care vor fi organizate de ISU Vaslui.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.