spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Începe Evaluarea Națională: 3.519 elevi din Vaslui vor susține mâine prima probă, cea la Limba și Literatura Română

- Advertisement -

EMOȚII… Elevii de clasa a VIII-a vor susține mâine, 25 iunie, prima probă a Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura română. A doua probă, cea la Matematică, va fi susținută miercuri, 27 iunie. În județul Vaslui, sunt înscriși, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, 3.519 elevi. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. “Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare). Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta, conform procedurilor”, a transmis Ministerul Educației.

Probele sunt monitorizate audio-video

Potrivit procedurii de desfășurare a Evaluării Naționale, este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. “Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Elevii vor intra la liceu sau școală profesională pe baza mediei de la Evaluarea Națională

Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet. “Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale”, a mai transmis Ministerul Educației.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.