spot_img
16.3 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

VIDEO | Întrebare pentru candidații la șefia CJ Vaslui: de ce în secolul XXI comunele din județ nu au transport public?

- Advertisement -
SUPĂRARE Nemulțumiți de ignoranța cu care sunt tratați de mai marii de la județ, mai mulți cetățeni din Bunești-Averești și Boțești s-au strâns marți după-amiază în fața Consiliului Județean Vaslui pentru a-și striga nemulțumirile.

NEMULȚUMIRI… O problemă stridentă cu care se confruntă cei aproximativ 4000 de locuitori ai comunelor Bunești-Averești și Boțești este lipsa transportului public. Singura legătură cu municipiul Huși și cu municipiul reședință de județ este ocazia, adică metoda “ia-mă nene”, care însă este extrem de scumpă. Din cauza costurilor foarte mari, mulți locuitori ai acestor comune au rămas fără locuri de muncă, iar cu probleme foarte mari se confruntă și elevii, dar și persoanele în vârstă, care sunt nevoite să meargă până la oraș să își cumpere medicamente. Nemulțumiți de ignoranța cu care sunt tratați de mai marii de la județ, mai mulți cetățeni din Bunești-Averești și Boțești s-au strâns marți după-amiază în fața Consiliului Județean Vaslui pentru a-și striga nemulțumirile. Au fost salutați din mers de Dan Marian, care se grăbea la o ședință. Vicepreședintele CJ Vaslui a revenit după mai bine de o oră, pentru a le spune protestatarilor că problema se va rezolva, dar va mai dura, nu se știe până când.

Problemele cu transportul public de persoane au fost cauzate de o singură persoană: Dumitru Buzatu, cel care a impus ce reguli a vrut el acestui serviciu. În ultimii ani, aceste reguli pentru transportatorii de persoane din județul Vaslui au fost modificate de mai multe ori de fostul președintel de CJ Vaslui, astfel că azi, acest serviciu este poate cel mai lipsit de predictibilitate. La început, Dumitru Buzatu decisese ca traseele să fie împărțite pe grupe, nu individual, pentru ca operatorii să nu liciteze doar pentru cursele bănoase. Apoi a propus ca transportatorii cu autobuze noi, moderne, să primească un punctaj mai mare în momentul organizării licitației. Mulți operatori s-au conformat și și-au achiziționat microbuze și autobuze aproape noi, însă peste noapte, același Dumitru Buzatu s-a răzgândit și a renunțat la aceste condiții, ca transportatorii să nu fie puși la prea mari cheltuieli. Haosul generat din birourile Consiliului Județean a făcut ca într-un final, din totalul celor 108 trasee scoase la licitație, 13 să nu genereze niciun interes pentru operatorii de transport persoane.

De aproape un an de zile, locuitorii comunei Boțești nu au legătură cu municipiul Huși; din ianuarie și comuna Bunești Averești se confruntă cu aceeași problemă

Din luna iulie a anului trecut și până în prezent, pe traseul Boțești – Huși nu a mai circulat nicio mașină de transport. Cererea pentru acest traseu este foarte mare, în condițiile în care comuna Boțești este arondată la Trezoreria Huși și Serviciului de Evidență a Populației. În ultimele luni, consilierul județean Gheorghe Ștefan a atras atenția, în repetate rânduri, asupra acestei probleme, însă până acum nu s-a luat nicio măsură. Drept urmare, foarte multe persoane care locuiesc în comuna Boțești, dar care lucrează la Huși au rămas fără locuri de muncă. Aceeași problemă se întâlnește și în comuna Bunești-Averești, motiv pentru care ieri, în jurul orei 14:00, mai mulți cetățeni din cele două comune și-au dat întâlnire în fața Consiliului Județean Vaslui pentru a-și striga nemulțumirile. “Ne pierdem locurile de muncă, copiii nu mai pot merge la școală, iar bătrânii nu mai au acces la medicamentele atât de importante pentru ei și asta din cauză că nu mai avem mijloace de transport spre Huși. Nu e posibil în secolul în care trăim să nu beneficiem de acest elementar serviciu. Acum toți cei care candidează ne vorbesc despre locuri de muncă, despre parcuri industriale, despre investitori străini, dar noi ne pierdem serviciul din cauză că nu avem cu ce ne deplasa. E o problemă care ar trebui rezolvată în maxim 2 zile, însă de aproape un an, toată lumea ridică din umeri. De la primărie ni se spune că nu sunt ei de vină, că trebuie să mergem la Consiliul Județean. Aici, la Consiliul Județean, când am fost ultima dată, ni s-a spus că e o problemă care are rezolvare doar la București, la minister. Suntem trimiși de la Ana la Caiafa, iar copiii și bătrânii noștri plătesc 150 de lei pentru o mașină, să-i ducă la oraș. De multe ori nu fac medicamentele cât face drumul până la prima farmacie”, ne-a declarat unul dintre organizatorii protestului. Conducerea Consiliului Județean Vaslui a precizat, în schimb, că licitațiile pentru acele trasee considerate mai puțin profitabile se află pe ultima sută de metri. Ofertele au fost depuse, urmând ca în viitorul apropiat să fie anunțați și câștigătorii. Când se va întâmpla asta, concret, nimeni nu știe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Tot asa cum se poate ca la Solesti-unde domnește UNA de câțiva ani buni, sa nu fie canalizare și apa curentă. Și vrea din nou în tronul comunei.

  2. Acest putregai de Dan Marian,trebuie alungat din politică,căci nu w făcut nimic nici pentru hușenii lui,d.apoi pentru vasluieni.Sa plece pe urmele amicului său,Boureanu.!!
    O,ce vremuri mai erau cândva.!!
    Înțeles.ai mai Mareane!! ceva ori.ba.??

  3. Pai cine cumpără autobuze sa le rupă prin toate hârtoapele. Toate drumurile puteau fi asfaltate și cele prin lanuri, la câți bani au furat de la revoluție. Iar unde se asfaltează, se fura la material în în două luni, nu mai ai pe unde sa mergi, lucrări de mântuială

  4. Cică suntem în Europa!!! Drumul de la IAS Laza- Hârsova, la o aruncătură de Vaslui este de nedescris, șanțuri, denivelări, inhalare de praf pe timp de vară, săracii oameni s-au săturat de promisiunile CJ Vaslui, de peste 30 de ani au fost mințiți. Unii mai cred în minuni dar alții s-au acomodat cu ideea. Buzatu, cică le promitea la fiecare alegeri un drum asfaltat de nivelul anului 2024 însă a plecat la odihnă, nu aveau Delestiul și Lazar bani pentru buzunarul lui. Mergeți și vedeți cu ochii voștri drum european care mai figurează și asfaltat după cum spun oamenii locului. Să vă fie rușine, v-ați bătut joc de oameni nesimțitilor! Și acum mai vreți și voturi, uite p……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.