Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combină orez şi celule de carne de vită, despre care cred că ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare şi care ar putea marca un progres în combaterea schimbărilor climatice, informează AFP. Noul tip de orez a fost cultivat în laborator de cercetători de la Universitatea Yonsei din Seul şi conţine celule musculare şi adipoase de vită. Rezultatul are aspectul unui orez roz, despre care echipa care l-a creat crede că ar putea oferi o alternativă mai ieftină şi mai durabilă din punct de vedere ecologic la carne, cu o amprentă de carbon mai mică. „Imaginaţi-vă că obţinem toţi nutrienţii de care avem nevoie dintr-un orez proteic cultivat pe celule”, a declarat Park So-hyeon, coautor al studiului, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cercetatorii-sud-coreeni-au-dezvoltat-un-aliment-care-combina-orez-si-celule-de-carne-de-vita-2688867