spot_img
19.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

COLONEL LA DNA

- Advertisement -

• colonelul Ionel Pîrvu, prim adjunct al ISU Neamt, a recunoscut că este cercetat de procurorii anticoruptie • ofiterul a spus că are calitatea de făptuitor, fiind anchetat pentru luare de mită • „Nu pot să-mi dau seama pentru ce sînt anchetat. Informatiile sînt foarte vagi si nu vreau să gresesc“, a declarat colonelul Pîrvu • al doilea adjunct al ISU, colonelul Gheorghe Alexandrescu face si el obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Parchetul Militar Iasi •

La Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă Neamt lucrurile nu stau atît de bine asa cum încearcă unii să le zugrăvească. De-a lungul timpului, din interiorul institutiei au „răsuflat“ fel si fel de informatii care nu fac deloc cinste institutiei. În urmă cu cîteva luni a apărut si prima informatie bombă: adjunctul ISU, colonelul Gheorghe Alexandrescu este cercetat de procurori pentru fapte de coruptie. Recent, o altă informatie arată că prim adjunctul ISU, colonelul Ionel Pîrvu, face si el obiectul unui dosar penal. Ofiterul a confirmat, ieri, în fata jurnalistilor că a fost interogat de procurorii DNA Bacău si că are calitatea de făptuitor în dosar, fiind cercetat pentru luare de mită. Fie că nu stie, fie că nu doreste să spună mai multe, ofiterul a spus că nu stie pentru ce este cercetat si nici cine a depus plîngerea împotriva sa. „Nu pot să-mi dau seama cine a depus plîngere împotriva mea si nici nu stiu mai multe. Am fost chemat la DNA Bacău, unde m-am si prezentat pentru a fi interogat. Am răspuns la toate întrebările care mi-au fost puse, mai multe nu pot să spun. Să asteptăm să intre dosarul pe un anumit făgas si o să cunosc mai multe aspecte. În acest moment, informatiile pe care le am sînt vagi si nu as vrea să gresesc. Eu am fost audiat în calitate de făptuitor pentru luare de mită. Stiu că au mai fost audiate si alte persoane, dar nimic mai mult“, a declarat colonelul Pîrvu. Acesta a mai precizat că în acest moment nici DNA-ul si nici Parchetul Militar Iasi nu a comunicat vreo informatie oficială cu privire la cele două dosare în care sînt cercetati lucrători de la ISU. „Nu avem nici o informare că ar exista niste dosare în lucru. Stiu că s-au cerut acte, documente si au fost citate pentru audiere mai multe persoane în calitate de martori la DNA si Parchetul Militar Iasi. Cred că există cel putin două dosare în lucru“, a concluzionat colonelul Ionel Pîrvu.

Se prefigurează un nou scandal

Al treilea în fruntea ISU Neamt, colonelul Alexandrescu are si el probleme cu legea. A fost cercetat de procurorii anticoruptie, iar dosarul a ajuns la Parchetul Militar Iasi, institutie care cercetează personalul militar. Nici despre acest dosar nu se stiu mai multe lucruri, însă informatiile apărute arată că la mijloc ar fi vorba de modul în care ar fi fost autorizate mai multe restaurante din judet, dar si de faptul că ar exista unităti de alimentatie publică care ar beneficia de un tratament preferential în ceea ce priveste eliberarea acestor autorizatii. De parcă nu ar fi fost suficient faptul că ofiteri cu functii se confruntă cu probleme deosebit de grave, un nou scandal este pe cale să izbucnească la ISU Neamt. Este vorba de modul în care un ofiter a părăsit, de bună voie se spune, o functie importantă pentru o alta mai prost remunerată. Se spune că locotenentului Adrian Constantin i s-ar fi sugerat să renunte la functia de sef al Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt în favoarea functiei de sef Compartment avizare-autorizare din cadrul Inspectiei Prevenire. În locul locotenentului a fost numit interimar adjunctul său, respectiv locotenentul Sergiu Tifui, situatia urmînd să reintre în normal în momentul în care se va organiza concurs pentru ocuparea postului vacant. Colonelul Pîrvu a declarat că locotenentul Constantin a renuntat la functie de bună voie si nesilit de nimeni si în nici un caz nu i s-a impus să facă această schimbare. „Stiu că ofiterul si-a dorit postul de la avizare, după plecarea locotenentului Burtilă. Este o functie foarte importantă si îsi doreste să-si pună în valoare si pregătirea de inginer. Concursul pentru functia de comandant de subunitate la Detasamentul Piatra Neamt va fi organizat în conformitate cu prevederile legale. Va fi organizată o selectie si vom analiza dosarele depuse de cei care îsi doresc functia. Candidatii trebuie să îndeplinească anumite conditii. Dacă nu vom găsi doritori la ISU Neamt, vom face public postul la nivelul MAI“, a mai opinat colonelul Pîrvu.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.