spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Amenzi dure pentru muncă ”la negru”

- Advertisement -

Aproape 50 la sută din valoarea totală a amenzilor aplicate pe parcursul lunii noiembrie pentru încălcarea legislației muncii o reprezintă cele date pentru utilizarea în activitate a lucrătorilor, fără forme legale.

Astfel, în noiembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău a verificat 272 de angajatori și i-a amendat pe 41 dintre aceștia. Valoarea totală a amenzilor dispuse de către inspectorii ITM se ridică la 376.800 lei. Din această sumă, 170.000 lei însumează sancțiunile contravenționale determinate de practicarea muncii ”la negru”.

În legătură cu acest fenomen, Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, ne-a precizat: ”În noiembrie, au fost depistați șase angajatori care practicau munca fără forme legale. La aceștia au fost identificate nouă persoane care lucrau și nu aveau contract individual de muncă. Toți cei șase angajatori au fost sancționați contravențional”. Mai exact, din totalul amenzilor date pentru muncă nedeclarată, o parte au fost pentru neîncheierea în formă scrisă a contractului individual sau netransmiterea acestui document în Registrul general de evidență a salariaților (REVISAL)…https://www.desteptarea.ro/amenzi-dure-pentru-munca-la-negru/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.