spot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Alertă alimentară la Vaslui: mai mult de un sfert de million de ouă cu Salmonella oprite de la comercializare!

- Advertisement -

ATENȚIE… Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, provenite de la o fermă de pui din sudul țării, deoarece erau contaminate cu Salmonella. Ouăle au fost depistate într-un centru de ambalare de ouă din București. După ambalare au fost distribuite în toate supermarkerturile din 7 (șapte) județe printre care și în județul Vaslui. Din fericire niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare. ANSVSA desfășoară verificări în permanență pentru a asigura consumatorilor un comerț civilizat, cu produse sigure, controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella, provenite de la un fermier din sudul țării, au fost oprite de la comercializare de inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Ca urmare a controalelor inspectorilor ANSVSA, realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare tot lotul de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din București, unde au fost puse sub sechestru oficial și dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.Ele au fost oprite de la  comercializare înainte de a ajuge pe rafturi. În șapte județe din țară, printer care și Vaslui,  supermerketurile care au proimit ouă din acest lot au fost obligate să le scoată din comerț.

“Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe. În acest moment în lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puține provocând îmbolnăviri la oameni și animale. Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoțite de diaree. Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate și cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni și la cei cu sistemul imunitar deficitar”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cezara, Cezara grea matematica asta!!! La criticat te pricepi al naibii, dar când e sa împărți un milion la 250.000 îți ia o noapte….
    Noroc de faptul ca nu pot pune un print screen cu ineptia din titlul de aseară….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.