spot_img
13.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Conflict interetnic în Speranta

- Advertisement -

• totul a pornit de la ceartă între doi copii • o tînără a lovit o fetită de etnie rromă pe motiv că i-ar fi agresat nepoata • victima s-a plîns bunicii, iar de aici a început tot scandalul • în scurt timp conflictul a degenerat, tînăra româncă fiind lovită cu sălbătăcie • povestea a fost la un pas de a se transforma într-o adevărată baie de sînge, însă fortele de ordine au reusit să înăbuse din fasă orice act de violentă •

Cartierul Speranta din Piatra Neamt a fost vineri seara scena unor lupte de stradă între „colocatarii“ de cartier. Tiganii s-au încăierat cu românii, iar dintr-o simplă ceartă totul a degenerat într-un scandal monstru ce a scos în stradă circa 100 de persoane din ambele tabere si a mobilizat în zonă zeci de jandarmi si echipaje de politie, dar a tinut si mai multe ambulante pe aproape în cazul în care beligerantii ar avea nevoie de ajutor medical. Totul a început în jurul orei 20.30, punctul de plecare fiind o dispută între doi copii. Natalia R., în vîrstă de 28 de ani a iesit la plimbare cu nepotica sa. Ajunsă în fata unui magazin, tînăra a avut un conflict cu o fată, de 9 ani, pe care a lovit-o cu palma peste fată, pe motiv că i-ar fi agresat nepoata. Pustoaica s-a dus acasă si le-a povestit părintilor ce a pătit, iar în scurt timp o gască de tigani în frunte cu bunica, Niculina P., de 42 de ani, a plecat în căutarea agresoarei. După numai cîteva minute, Natalia R. a fost depistată în parcul de joacă. Prima care a intrat în „scenă“ a fost Niculina P. care i-a aplicat tinerei mai multe lovituri cu pumnii în zona fetei. Bunica a fost „ajutată“ si de nepotul C.M., de 17 ani, care la rîndul său a lovit-o pe Natalia R. Femeia s-a ales cu multiple traumatisme cranio-faciale si a ajuns la spital bătută măr. În apărarea ei au intervenit si alti locatari români din blocurile din zonă, iar tiganii au adus si ei întăriri. Curînd totul s-a transformat într-o luptă de stradă în care au fost implicate zeci de persoane.

Cinci victime la spital

Incidentul a fost adus la cunostinta Politiei, iar în scurt timp la fata locului au ajuns importante forte de ordine care au reusit să linistească părtile beligerante. „Pe fondul acestui eveniment, în zona blocurilor s-au adunat mai multe persoane care si-au manifestat indignarea fată de comportamentul acestor persoane. Pentru prevenirea degenerării conflictului, la fata locului au fost dirijate mai multe patrule de ordine si sigurantă publică precum si luptătorii Serviciului pentru Interventii Rapide Neamt, care împreună cu politistii locali au aplanat starea conflictuală, nefiind înregistrate alte evenimente. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire sau alte violente si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Politiei Neamt. Natalia R. a fost transportată la Spitalul Judetean Neamt, unde a fost diagnosticată cu traumatism craniano-facial acut închis si contuzie piramidă nazală. Tînăra nu a fost singura victimă, alte 4 persoane avînd nevoie de îngrijiri medicale. „În timpul conflictelor de vineri noaptea din cartierul Speranta masinile noastre au transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Neamt 4 victime. Două dintre ele au prezentat plăgi tăiate la nivelul scalpului, iar celelalte victime traumatisme cranio-faciale si contuzie de piramidã nazală. Din fericire, starea niciunuia nu era foarte gravă, cu totii prezentînd traumatisme minore. Victimele au rămas sub supraveghere medicală în spital, dar starea lor este stabilă si nu prezintă riscuri de complicatii“, a precizat medicul Pusa Cretu, directorul medical al Ambulantei Neamt. Nu este pentru prima dată cînd în Speranta au loc astfel de scandaluri, generate de conflictele interetnice. Românii care locuiesc la blocurile din acea zonă sînt exasperati de vecinii lor rromi care locuiesc în halele ce au apartinut cîndva fostei Avicola. Acestea s-au transformat în adevărate focare de infectie, iar etnicii de multe ori dau iama prin lucrurile românilor care nu mai stiu cum să-si păzească bunurile. La un moment dat a existat un gard care delimita cele două zone, dar acesta a fost distrus si nu s-a mai refăcut pe motiv de discriminare.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.