spot_img
20.3 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Oţelul e laser, frate!

- Advertisement -

* Cursa spre primul titlu din istorie continuă nestingherită după succesul de aseară, 2-1 cu oltenii lui Adrian Mititelu * 13.000 de oameni s-au înghesuit pe stadionul din Ţiglina III pentru prima noapte cu fotbal de la Dunărea de Jos * Toate cele 11.000 de bilete au fost vândute încă de ieri (Oţelul are şi 2.000 de abonaţi), de la ora 15.00, situaţie nemaiîntâlnită în Galaţi de mai bine de un deceniu!

OŢELUL GALAŢI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-1 (2-0)

Meci disputat aseară în etapa a XXXI-a a Ligii I;
Stadionul „Oţelul” – 13.000 spectatori;
Au marcat: Paraschiv 22’, 42’ / Subotici 54’;
Cartonaşe galbene: Filip 87’ / Zoro 51’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Filip, Giurgiu – Antal, Viglianti (76’ Ibeh), Ilie (46’ Iorga) – Paraschiv (59’ Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.

UNIVERSITATEA: S. Lung jr. – Dănănae, Gugu, Zoro, Buşu – Stoica, Stoianof (48’ Buleică), Dina (46’ M. Costea), Prepeliţă, Ologu (76’ F. Costea) – Subotici. Antrenor: Aurel Ţicleanu.

Au arbitrat: Marius Avram – Iulian Radu, Mircea Orbuleţ (toţi din Bucureşti). Rezervă: Ionel Ivan (Brăila).

„Măriţi stadionul!”

Niciodată n-a mai trăit Galaţiul un asemenea eveniment precum acela încheiat la miezul nopţii trecute! Fotbal la lumina reflectoarelor, atmosferă de Champions League şi un număr record de suporteri în tribune, aproape 14.000.

Din epoca lui Vali Ştefan şi Ion Viorel n-a mai jucat Oţelul cu 11.000 de bilete vândute şi alte mii de cereri pe la porţile arenei din Ţiglina III. Cu casa închisă se mai jucase acum aproape patru ani, la acel tur preliminar din Cupa UEFA, cu Lokomotiv Sofia, când au fost date, tot ca pâinea caldă, 10.000 de tichete.

„Noi cum intrăm? Măriţi stadionul!”, au protestat microbiştii care au ieşit din casă ieri după-amiază pe la ora 15.00 pentru a-şi achiziţiona permisul de intrare. Taraba se golise!

Atmosferă de basm

În ciuda vremii încă primăvăratice – vânt slab, grade ca atare la orele 10 şi 11 ale serii – lumea s-a înghesuit ca la Revelionul integrării în UE pentru a lua parte la ineditul spectacol: „explodase” nocturna (ce greu a descoperit Galaţiul această minune!) şi jucau roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu care sunt la doar trei paşi de primul titlu de campioni din istorie.

Cântece, valuri, atmosferă de vis – aşa a trăit Galaţiul premiera care s-a pupat cu o nouă victorie a Oţelului în nebunescul raid spre grupele Ligii Campionilor. „Aşa public n-am văzut în viaţa noastră!”, au exclamat la final tehnicianul grupării dunărene şi jucătorii „injectaţi” de vulcanul de lângă Spitalul de Pediatrie.

Vinul vechi „Paraschiv”

Fotbal ziceam? A fost nevoie de sclipirea din priviri pentru „leii” Neamţului, iar acela a fost egalul dintre FC Vaslui şi FC Timişoara (scor 1-1, derbiul adversarelor Galaţiului încheindu-se cu 10 minute înainte de primul fluier din Ţiglina III).

Timoraţi parcă şi ei de insanitatea din tribune (luaţi partea frumoasă a termenului!), „oţelarii” au dat mai greu drumul la morişcă, dar au făcut-o. Şi a mai fost ceva.

Paraschiv, revenit după o lună de stat pe margine, a demonstrat încă o dată că e precum vinul vechi: cu cât îl ţii mai mult, cu atât e mai bun. El a marcat două goluri: lat din 7 metri după o pasă a lui Viglianti (22’) şi o mega-fază, cu două driblinguri şi şut de la 8 metri (42’). N-a lipsit nici masochismul, oaspeţii punctând prin Subotici în minutul 54.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.