Legăturile sunt foarte asemănătoare cu cele din raportul anterior, efectuat tot de OMS.
Un nou raport de la două grupuri mari de cercetători au corelat carnea procesată – inclusiv baconul – cu cancerul, scrie Descoperă.
În octombrie anul trecut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o lucrare legată de consumul de carne procesată, căruia i s-a acordat un risc ridicat de apariţie a unui tip specific de cancer, ce începe în colon sau în rect.
Legăturile sunt foarte asemănătoare cu cele din raportul anterior, efectuat tot de OMS despre cancerul colorectal şi carnea procesată.
„Pentru fiecare 50 de grame de carne procesată mâncată zilnic – echivalentul unui hot-dog – riscul cancerului la stomac creşte cu 18%”, se arată în noul raport legat de cancerul la stomac.
În vechiul raport scria: „Experţii au constatat că fiecare 50 de grame de carne procesată cresc riscul zilnic de a face cancer colorectal cu 18%”.
„Cancerul este complicat. Ne arată că este un risc ridicat şi avem câteva idei despre cum se poate întâmpla, dar nu ştim nimic sigur. Iar faptul că nu se întâmplă doar o dată este foarte interesant”, a spus dr. Susan Higginbotham, vicepreşedintele Institutului American pentru Cercetări despre Cancer, pentru Business Insider.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/aproape-to-i-romanii-mananca-acest-produs-pu-ini-tiu-insa-ca-este-cancerigen_1927977.html#ixzz46jjjPlx1
Follow us: @realitatea on Twitter