spot_img
7.8 C
Vaslui
22-oct.-2024
spot_img

TITI, PA! (UPDATE)

- Advertisement -

UPDATE 15.00 Maine, primarul Constantin Constantinescu a decis, in ciuda „Regulamentului de acreditare a jurnalistilor” sa faca o conferinta de presa in care sa dezvaluie motivele pentru care a anuntat ca va demisiona , precum si de cand va renunta la functie. Deocamdata, astazi fiind ziua lui de nastere, implinind 62 de ani, Titi a dat colegilor de partid, dupa sedinta duminicala, o masa si o cupa de sampanie. Discutiile despre demisia sa purtate in sedinta au scos la iveala doar ca Titi va demisiona, dar nu si data exacta a demisiei, lasand loc, probabil, unor manevre de culise in PSD pentru desemnarea succesorului sau interimar. Mai multe amanunte in numarul de maine al cotidianului nostru.

Ce cadou si-a fãcut primarul Bârladului, la aniversarea celor 63 de ani

I LOVE DNA… Primarul Bârladului a fãcut anuntul. Va demisioana pânã la sfârsitul lunii, mai exact în cadrul sedintei de Consiliu Local. Desi reporterii cotidianului nostru au încercat, ieri, sã obtinã o întrevedere cu primarul Titi Constantinescu, dupã ce la bursa zvonurilor apãruse ca iminentã demisia sa, acesta a fãcut anuntul oficial în ziarul sãu de casã si a invocat motive de sãnãtate. Curios este cã acesta a dat publicitãtii chiar si documentele medicale ca dovadã cã este “putred” de bolnav, dupã ce, în acelasi ziar, Titi anunta, la iesirea din spitalul iesean unde se trata, cã este sãnãtos tun! Adevãratul motiv al demisiei este faptul cã asupra lui Titi Constantinescu se îndreaptã amenintãtor norul negru numit DNA, dar si nerãbdarea lui Solomon care tinteste acest post! Pentru a nu mai pãti rusinea de acum trei ani, când primarul s-a fãcut cã trece la PDL, ca si contrapondere la propunerea PSD sã facã rocada cu Solomon, acum partidul i-a cerut sã plece cu un an mai devreme. Graba cu care Constantinescu a fãcut anuntul poate fi legatã si de vizita fãcutã, acum douã zile, la Iasi, la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel. Si înainte de a pleca si dupã, primarul a avut discutii cu deputatul Solomon. Surse din PSD spun cã, demisia era programatã de Paste, dar Titi a ales alt moment. Se poate spune cã, primarul le-a “servit” celor din PSD – aripa Solomon, ultima “palmã”, privind vidul de putere pe care îl lasã. Urmasul sãu, interimar, va fi, vrând-nevrând, viceprimarul Marin Bunea, pe care PSD Bârlad intentiona sã-l schimbe din functie cu un alt consilier, astfel ca acesta sã ajungã primar interimar.

Circul fãcut de primarul Titi Constantinescu, în toti anii sãi de mandat, atinge, în aceste zile, cota maximã: a anuntat, ieri, cã îsi dã demisia din fruntea Bârladului, dupã ce, în prealabil, un confident de-al sãu, Adrian Trandafir, a dezvãluit cã edilul si-ar fi luat toate catrafusele din biroul primãriei, eliberând terenul. “Sãnãtatea si viata mea, linistea familiei mele sunt mai importante decât orice pe lumea asta”, a declarat, patetic, Titi Constantinescu, în ziarul de casã, fãcând referire la recenta sa internare la spital, care – cine s-ar mai îndoi acum?! – a fost de fapt unul din tertipurile prin care si-a pregãtit plecarea din fruntea Bârladului. Desi invocã “sãnãtatea” si “familia” ca motive temeinice de a pleca din fruntea urbei, primarul Constantinescu este, de fapt, cuprins de o mare teamã vis-á-vis de dosarele penale aflate acum pe masa anchetatorilor DNA si la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi. De frica unei arestãri iminente si spectaculoase, asa cum tot mai des se poate vedea la TV, Titi Constantinescu preferã sã rãspundã în fata legii…în anonimat!

Recunoasterea!

“Da, este adevãrat cã intentionez sã mã retrag. Voi face anuntul în fata Consiliului Local, la sfârsitul lunii. Sãnãtatea si viata mea, linistea familiei mele sunt mai importante decât orice pe lumea asta. Organismul se resimte, inima îmi joacã feste, am nevoie de liniste. Am refuzat sã cred initial, dar trebuie sã iau în serios avertismentele doctorilor care mi-au spus cã orice stres îmi poate fi fatal. Nu e cazul sã mã omor cu zile”, a declarat, ieri, în ziarul sãu de casã primarul Constantin Constantinescu. Ieri dimineatã am încercat sã-l contactãm, având cunostinte despre aceastã demisie, dar primarul a preferat sã o comunice prin intermediul ziarului sãu de casã; acelasi ziar care, la iesirea de la Spitalul de Cardiochirurgie din Iasi, unde Titi si-a investigat “cordul”, dupã ce spitalul bârlãdean l-a trimis urgent acolo, fiind suspect de un preinfarct, scria cã este perfect sãnãtos! Acum, pentru a fi cât mai credibil cã demisioneazã din motive de “sãnãtate”, Titi face acelasi circ: dã jurnalistilor aserviti documentele medicale din care rezultã cã ar avea multe boli! Tot în acelasi ziar, Titi este lãudat cã a câstigat meciuri importante la tenis, cã are o sãnãtate de fier, etc.!

Ce nu vrea sã recunoascã Titi?!

Curios este faptul cã, joi, primarul Titi Constantinescu a fãcut o “vizitã” la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, unde se aflã în lucru un dosar privind comiterea infractiunii de conflict de interese, dosar în care acesta a fost deja anuntat cã s-a început urmãrirea penalã împotriva sa. Procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi au pus în miscare actiunea penalã împotriva primarului municipiului Bârlad pentru comiterea infractiunii de conflict de interese. Primarului Constantin Constantinescu i s-a adus la cunostintã, la sfârsitul anului trecut, începerea urmãririi penale, iar, joi, acesta a dat cu subsemnatul la Parchetul CA Iasi. Din cercetãrile anchetatorilor rezultã faptul cã, primarul Titi si-a dat propriei firme de constructii – SC Constructii Consult SRL Bârlad, unde în 2009 era actionar cu 75%, prin subcontractare – lucrãri în valoare de 29 miliarde de lei vechi, faptã ilegalã, pentru care primarul de Bârlad riscã închisoarea de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi. Dosarul, în acord cu noile prevederi procedurale, a fost declinat, încã din februarie anul trecut, de procurorii DNA spre solutionare Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, iar institutia, prin purtãtorul de cuvânt, procuror Adina Bocai, confirmã faptul cã actiunea de urmãrire penalã este pusã în miscare, dosarul fiind acum pe masa procurorilor ieseni pentru cercetare. Dosarul este unul foarte “fierbinte” pentru procurorii Parchetului de pe lângã CA Iasi, deoarece procurorii anticoruptie sunt cu ochii pe solutionarea lui.

Manevrele lui Titi au început încã din mandatul trecut

Dacã încercãm sã intrãm în culisele acestei demisii rãsunãtoare, aflãm foarte multe. În PSD, Titi nu s-a simtit niciodatã “liber” fiind, încã din 2004, când a început primul mandat “monitorizat” atent, la ordinul lui Dumitru Buzatu, de cãtre Adrian Solomon, care a fost viceprimarul Bârladului pânã în 2008, iar de atunci deputat. PSD l-a tinut “în lesã” închizând ochii la spãgile si lucrãrile date firmei de casã a lui Titi, Urbanproiect Bârlad, dar, din când în când, Titi a mai rupt “lantul”. Asa se face cã, încã din 2011, i s-a comunicat cã nu mai poate fi candidat la Primãrie, astfel cã Titi le-a servit atunci o “întelegere” cu PDL – mergând brat la brat cu Dan Marian, liderul PDL Vaslui si pupând mâinile lui Udrea si Boagiu, care i-au dat bani pentru lucrãrile executate tot de firma lui Viorel Dumitrasc si în subantreprizã la firma Constructii Consult Bârlad – firma lui Titi. Fiind luati atunci pe nepregãtite, cei din PSD – stiind notorietatea lui Constantinescu printre bârlãdenii amãrâti, gen primarul Mazãre printre rromii din Constanta -, au acceptat conditia pusã de el, încã un mandat, astfel cã, pe la sfârsitul anului 2011, Titi s-a potolit cu PDL-ul ca prin farmec!

Ultima reprezentatie a lui Titi

Acum însã lucrurile sunt mult mai analizate, din timp, de PSD. Adrian Solomon, deputat, presedinte al PSD Bârlad si finul de cununie al lui Titi, a dus un rãzboi surd cu acesta, supraveghind atent tot ce a vrut sã facã acesta la CLM sau în Primãrie. Marius Chitiga, finul lui Solomon si seful sãu de cabinet, a fost “ales” consilier local, în 2012, a fost pus sã conducã timp de doi ani, pânã luna trecutã, sedintele CLM Bârlad, intentia lui Solomon fiind de a-l propulsa în functia de viceprimar. Titi s-a opus din rãsputeri, astfel ajungând Marin Bunea un profesor pensionar, în aceastã functie. Cum plecarea lui Titi era sigurã, PSD a negociat cu el sã îsi dea demisia undeva prin aprilie, Solomon stiind cã guvernul intentioneazã sã organizeze alegeri anticipate în mai multe localitãti rãmase fãrã primari si sefi ai Consiliilor Judetene, a sperat sã poatã face o manevrã: sã schimbe viceprimarul – pe Bunea – cu un alt PSD-ist mult mai tânãr (se zvoneste cã ar fi Dan Avram, noul consilier PSD), însã Titi le-a cam dejucat planurile, pentru cã se pare cã pleacã de la 1 Martie! Acum ne explicãm si de ce viceprimarul Marin Bunea face proiectele de hotãrâre pentru investitiile mai importante, în locul primarului, de câteva luni! Cam de prin noiembrie, de când i s-a adus lui Titi la cunostintã cã este urmãrit penal în dosarul de la Parchetul CA Iasi!

Solomon nu crede pânã nu vede!

“Stiu cã mai de mult timp bâzâie domnul primar cã demisioneazã, dar eu nu cred pânã nu vãd. Demisia fiind o decizie personalã, nu pot sã comentez”, a spus deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad si finul de cununie al primarului demisionar!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.