spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Industria alimentarã vasluianã la control

- Advertisement -

INSPECTIE De la începutul acestui an, de la DSVSA Vaslui s-au constituit echipe mixte care au verificat modul în care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pietele agroalimentare, unitãtile de comercializare a produselor alimentare de origine animalã (carmangerii, mãcelãrii, pescãrii, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri, etc.) si a produselor de origine non-animalã, etc. S-au aplicat amenzi în valoare de 24 000 de lei si s-au retras din consum uman fiind dirijate cãtre neutralizare 1008 kg carne si preparate din carne, 467 kg produse lactate, 109 litri lapte si 842 bucãti ouã consum.

Conform DSVSA Vaslui pânã la data de 24 februarie s-au controlat un numãr de trei unitãti autorizate de abatorizare, douã unitãti transare si fabricare produse din carne, 2 unitãti sacrificare pãsãri, 16 carmangerii, 23 de mãcelãrii, 41 magazine, 19 unitãti de alimentatie publicã, 18 depozite alimentare si de legume-fructe, 25 unitãti de panificatie, 19 unitãti de productie a produselor proaspete de patiserie si cofetãrie si specialitãti de panificatie. În unitãtile de fabricare a produselor de morãrit s-au efectuat 11 controale, în unitãtile de comert cu ridicata s-au efectuat 25 de controale, trei controale în unitãti fabricare vinuri, douã în unitãti fabricare ulei, trei în unitãti de ambalare, îmbuteliere, sase în exploatatii de tip A, douã controale în ferme de pãsãri, trei în adãposturi pentru câini. S-au verificat toate automatele de vânzare directã a laptelui crud, precum si micii producãtori care desfac lapte si produse lactate în pietele agroalimentare, de unde s-au recoltat probe de lapte pentru verificarea conformitãtii acestuia în ceea ce priveste încãrcãtura microbiologicã, precum si punctul crioscopic- analize care s-au efectuat în LSVSA Vaslui. Au fost constatate deficiente de manipulare a produselor alimentare, deficiente referitoare la igiena si starea de sãnãtate a personalului, spatii de depozitare supraaglomerate, cu produse alimentare nelotizate, pe sortimente si categorii de calitate, lipsa echipamentului de protectie sanitarã, dosare medicale incomplete, nu se monitorizeazã conditiile de depozitare ale produselor alimentare, precum si lipsa buletinelor de analizã la produsele finite în cazul unitãtilor de productie. „Pentru deficientele identificate s-au aplicat patru amenzi contraventionale în valoare de 2400 lei, 22 de avertismente, s-au dat sase notificãri pentru prezentarea la DSVSA în vederea înregistrãrii. S-au retras din consum uman si s-au dirijat cãtre neutralizare urmãtoarele cantitãti de produse: 1008 kg carne si preparate din carne, 467 kg produse lactate, 109 litri lapte si 842 bucãti ouã consum. S-au emis un numãr de 31 de ordonante, din care: 28 ordonante de interzicere a activitãtii la cinci stupine, o carmangerie, o fermã gãini outoare, douã exploatatii comerciale de tip A1 mãcelãrie, o pensiune turisticã, douã baruri, 14 magazine alimentare, un depozit legume-fructe si trei ordonante de suspendare a activitãtii pânã la remedierea deficientelor la o mãcelarie si douã carmangerii”, a precizat Traian Petcu, directorul executiv al DSAVSA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.