spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Oamenii de afaceri nu sunt prea încântati de rezultatul alegerilor

- Advertisement -

NEÎNCREDERE Mediul de afaceri este circumspect în ceea ce priveste viitorul economiei nationale tot sub Traian Bãsescu si a unui guvern format din sustinãtorii sãi.

Oamenii de afaceri sunt adeptii stabilitãtii cel putin fiscale, de care nu prea au mai avut parte de la guvernul Tãriceanu, cu cel mai lung mandat de când Traian Bãsescu a devenit presedintele României. Dacã, la prima vedere, suspiciunea si chiar nelinistea celor din mediul de afaceri la aflarea rezultatului final al alegerilor par a fi doar supozitii, existã argumente concrete care sã sustinã acest lucru. Astfel, ieri dimineatã, la aflarea rezultatului dat de numãrarea a peste 95% din voturi, care îl scotea presedinte pe Traian Bãsescu, leul s-a depreciat brusc cu mai mult de 4,20 de punte în raport cu mondea euro si asta, în conditiile în care, în cursul sãptãmânii trecute, pe fondul posibilitãtii unei schimbãri, datã de apropierea alegerilor, moneda nationalã s-a apreciat, o reactie favorabilã înregistrându-se si în ceea ce priveste cotatiile bursiere! Afaceristii se gândesc acum dacã se mentine impozitul forfetar si dacã va creste TVA-ul.

“Oamenii de afaceri nu asteaptã la nimic si se asteaptã la orice!”

“Trãim vremuri tulburi si cu un înalt grad de instabilitate. Consider cã este prematur sã fac acum presupuneri fatã de ceea ce se întâmpla cu mediul de afaceri în conditiile în care presedinte este tot Traian Bãsescu. Ceea ce pot sã spun este cã oamenii de afaceri au ajuns în punctul în care nu se mai asteaptã la nimic sau, altfel spus, se asteaptã la orice! Mai mult, orice ai spune, nu te ascultã nimeni. Vorbesti singur, ca prin somn! Vom vedea în perioada urmãtoare, dupã ce se mai limpezesc treburile cu alegerile, ce se va întâmpla, ce guvern se va stabili din nou, ce mãsuri fiscale vor fi adoptate”, a declarat Ovidiu Copacinschi, om de afaceri si presedintele Asociatiei Patronale a IMM-urilor Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.