spot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Zacusca de dovlecei, aromatã si gustoasã, reteta perfectã pentru sezonul rece

- Advertisement -

PREGÃTIRI… Dacã nu ati încercat niciodatã zacusca de dovlecei, acum este momentul sã o preparati. Nu se face deloc greu, e mult mai usoarã pentru stomac si e foarte gustoasã. La iarnã va fi excelentã, mâncatã pe paine sau adãugatã în diferite preparate.

Dacã aveti cîtiva dovlecei cu care nu stiti ce sã faceti, atunci îi puteti transforma într-o zacuscã de care sã vã bucurati la iarnã. Este ca o tocãnitã delicioasã pe care o puteti folosi atunci când nu aveti timp sã gãtiti si vreti sã mâncati ceva gustos si rapid. Dacã vreti, puteti chiar sã o încãlziti putin înainte de a o consuma. Zacusca de dovlecei se poate consuma ca atare, dar este o garniturã excelentã pentru preparate din carne de porc, de pui sau de vitã. Dacã mai adãugati si câteva murãturi, veti avea o masã pe cinste. Medicii spun cã zacusca de dovlecei este mult mai finã si mai blândã cu ficatul si colecistul decât zacusca de vinete.

Zacuscã de dovlecei-gata în 35 de minute, fãrã a necesita sterilizare!

Pentru a prepara aceastã retetã, pentru o cantitate de douã kilograme de dovlecei, veti avea nevoie de urmãtoarele ingrediente: 3 ardei grasi mari, 2 cepe, 2 morcovi mari, 2 mere verzi, 3 ardei iuti rosii, 100 de grame de usturoi, 120 de ml de ulei vegetal, 800 de ml de suc de rosii, 3 linguri de apã, 3 linguri de otet, douã linguri de sare. Cu aceste cantitãti, veti obtine aproximativ 8 borcane de 450 de grame.

Mod de preparare

Tãiati toate legumele în cuburi. Într-o cratitã, adãugati ulei vegetal si încãlziti-l, apoi adãugati ceapa si cãliti timp de 2 minute. Adãugati morcovii si mai cãliti timp de 2 minute. Puneti toate celelalte legume si turnati sucul de rosii. Acoperiti si fierbeti totul împreunã timp de 15 minute. Adãugati zahãrul, sarea, otetul, usturoiul si ardeiul rosu. Apoi adãugati dovleceii si amestecati bine. Continuati sã fierbeti la foc mediu timp de 20 de minute. Puneti amestecul fierbine în borcane curate si închideti-le ermetic. Dacã doriti, puteti adãuga verdeturi proaspete înainte de închiderea borcanelor. Aceasta este reteta pentru a prepara delicioasa zacuscã de dovlecei. Poftã bunã!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.