spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

VIDEO | Cascadorii râsului cu Raisa Enachi sau cum să te pretinzi competent! Nu știm să ne respectăm valorile poleite cu Aur!

- Advertisement -
GENIAL… Lovită brusc de geniu, Raisa Enache a explicat pentru membrii AUR cum stă treaba cu Parlamentul României!

TALMEȘ-BLAMEȘ… Într-o încercare ridicolă de a-și etala inteligența și competențele, deputățica Raisa Enachi și-a dovedit limitele: un CV impresionant pe hârtie, dar și un exemplu perfect de analfabetism funcțional. Într-un interviu ce ne amintește dureros de Viorica Dăncilă, doamna face dovada crasă a incompetenței și a faptului că, și după atâția ani de democrație, românii trimit în Parlament impostori, pe bandă rulantă. Pentru a nu fi acuzați de subiectivism și denigrare, redăm integral discursul fabulos, inclusiv în format video!

După trei ani de mandat, deputatul de Vaslui Raisa Enachi a ajuns până la nivelul înalt în care se declară că, în sfârșit, a înțeles procedura din Parlamentului României. Din ceea ce spune cu subiect și uneori fără predicat sau alte funcții sintactice, se pare că nu prea a înțeles. Dar, chiar și așa, presupunând că doamna deputat a prins cum decurge toată procedura, e, cumva, dureros. Trimitem prin votul nostru în Parlament oameni care, la sfârșit de mandat, spun că au reușit. Au reușit să înțeleagă cum funcționează Parlamentul României! Evident, merită, apoi, să fie votați pentru un nou mandat pentru că ei deja știu cum merge treaba!

“Eu sunt pentru prima oară în politică, la aproape trei ani de mandat”

Să începem ușor cu introducerea în care doamna Raisa dă de înțeles că, deși e o începătoare, după trei ani, deja a înțeles tot. Așa geniu, mai rar: “Eu sunt pentru prima oară în politică, la aproape trei ani de mandat. E ceva nou pentru mine politica pentru că nu am mai făcut politică până acum, dar este un lucru foarte important și chiar interesant dacă și citești și înveți și procedura pentru că procedura fiecărui proiect legislativ inițiat de inițiator, în general, după care este pus pe rol este o etapă și care trebuie, într-adevăr, învățată pentru că trebuie urmărit de la punctele de vedere a Consiliului Legislativ, punctele de vedere a Consiliului Economic și Social și după care urmează punctul de vedere a guvernului. Depinde de ministerul a cărui se află materia respectivă și după merge în comisii”.

“Decizională poate fi Camera Deputaților sau Senatul”

Lăsând la o parte caracterul dubitativ al discursului, este cel puțin șocant cum un parlamentar, după trei ani de mandat, după miliarde de lei vechi intrate în cont, vine public în fața electoratului să explice trei paragrafe din Constituția României pe care oricine le poate asimila în 10 minute de studiu. Interesant este că o face cu entuziasmul lui Einstein, atunci când a descoperit Teoria Relativității: “Iarăși, depinde ce fel de lege este, organică sau ordinară, pentru că avem două foruri, iar decizională poate fi Camera Deputaților sau Senatul. Atunci când vine la Camera Deputaților, pentru că majoritatea proiectelor legislative, în proporție de peste 90%, aici e camera decizională, vine pe un parcurs: merge la Senat, indiferent Senatul poate să depășească termenul care este rezervat pentru ei, pentru a-l studia și a fi pus pe rol după care poate să meargă, dacă trece termenul respectiv, tacit, spre Camera Deputaților pentru că în felul ăsta se spală ei pe mâini și lasă pentru camera decizională. La noi, când vine, este pus în discuție la toate comisiile avizatoare”, citat din capodopera Raisei Enachi.

O plăcere vinovată: “îmi place să citesc și dedesubturile!”

Am păstrat la sfârșit punctul culminat al acestei expuneri maiestuoase pentru că așa s-a nimerit. E și partea cu cele mai multe dezacorduri gramaticale, dar și cea cu mai multe sincope de logică. De asemenea, e partea care arată o boală a mediului politic românesc, un mediu cotropit de oameni care se supraestimează monstruos: “Unele comisii pot fi sau raportoare. La un proiect legislativ poate să fie raportoare câteva comisii sau poate să fie doar o comisie, în funcție de domeniul proiectului legislativ în cauză, care este pus pe rol. Și chiar este foarte interesant, mie chiar îmi place procedura respectivă pentru că eu sunt omul care citesc fiecare proiect și îmi place să citesc și dedesubturile, cum ar fi toate punctele de vedere. Și când sunt puncte de vedere în afară de Consiliul Legislativ, Economic și Guvernul care îl dă, dacă îl accepta sau nu, sunt și alte puncte de vedere, de la alte instituții care sunt interesante pentru că acolo sunt niște oameni specialiști în spate și ne deschide alte orizonturi pentru că deputații nu putem să fim foarte buni, pe toate domeniile”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Acesta este nivelul intelectual al celor de la AUR. Cu astfel de oameni care în țara lor sunt ignorați și nu-și găsesc locul dar sunt promovați la noi în numele idealului de unire nu vom putea da înainte. Se fac de râs iar asta folosește altor partide.

  2. Si ăștia cică vin sa schimbe prostiile făcute de guvernările pesediste si peneliste 😂😂😂
    De prosti ce sunt absolut nimic n-au făcut pana acum, si e un mandat întreg, sa vii si sa nu faci absolut nimic dar sa mănânci in continuare ca vrei sa schimbi e de ras maxim de acum.. dar lumea ii crede mai departe 🤪

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.