spot_img
12.8 C
Vaslui
31-oct.-2024
spot_img

VIDEO | Au apărut primele imagini de la repetițiile piesei în care hușenii obișnuiți devin personaje shakespeariene

- Advertisement -

UIMIRE… Nu e de glumă cu piesa de teatru „Urzeala lui Prospero”, cea care, pe 2 noiembrie, va avea premiera la Huși, iar, prin ineditul distribuției sale, dar mai ales prin regia semnată de băștinașul Claudiu Romila, scena cinematografului „Dacia”, proaspăt primenită, va avea parte de o recalibrare de zile mari! Nu de alta, dar trailerul făcut să stârnească interesul pentru această piesă de teatru chiar reușește să capteze atenția și dă indicii serioase pentru faptul că spectatorii care vor fi în sală la premiera de pe 2 noiembrie, ora 19,00, de la cinematograful „Dacia”, vor trăi o experiență specială. După ani și ani de zile de așteptare, ar fi păcat ca acum, când s-a făcut o piesă de teatru cu și pentru hușeni, iubitorii de cultură să umple sala mare a nostalgicului cinema.

Treaba este cât se poate de serioasă în privința „Urzelii lui Prospero”, repetițiile sunt în toi, scena încă nouă a cinematografului își așteaptă „botezul” cu o creație artistică hușeană în procent maxim, așa că tot ceea mai rămâne de făcut este ca localnicii, în număr cât mai mare, să fie convinși să ajungă la premieră. Regizorul Claudiu Romila a lansat deja apelul: „Mai sunt doar câteva zile până la Premiera de la Huși. Un eveniment în cadrul “ArtCultura -cu hușeni și pentru hușeni”. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, a fost mesajul regizorului Claudiu Romila.

„Un spectacol antrenant, vesel, dar și moralizator”

Directorul de sunet al spectacolului, Relu Onia, a venit, de asemenea, cu un mesaj pentru public, în cuprinsul căruia a dezvăluit câteva detalii care, în mod normal, nu ar avea cum să nu suscite interesul publicului. „Urzeala lui Prospero, de Claudiu Romila, după opera lui William Shakespeare. Douăzeci și două de personaje din cele mai cunoscute piese shakespeariene se întâlnesc datorită magiei unui alt personaj al marelui Will, Prospero, care, secondat de Ariel, schimbă, prin vraja compasiunii, cursul poveștilor. Firul care dezleagă vechile urzeli încărcate de violență este cel al puterii vindecătoare a Femeii. Catarina cea îndărătnică, acum îmblânzită, vrea să o salveze pe Desdemona de gelozia ucigașă a lui Othello și îl întreabă pe Hamlet dacă o poate ajuta, dar acesta o sfătuiește să o caute pe Lady Macbeth. Împreună, cele două vor pleca la Londra să-i ceară ajutorul lui Richard III… și hora personajelor se întețește amețitor. Odată direcția imprimată, viețile acestora se rostogolesc implacabil, controlate de o finalitate pozitivă, căreia nimic nu i se poate opune. Un metatext teatral, în care personajele vorbesc despre autorul care le-a zămislit, dar și despre România și care, desprinse de contextul propriilor piese, nu își mai împlinesc soarta, pentru că ceva se schimbă în marea țesătură: Ofelia nu mai moare, nici Romeo, nici Julieta, cei damnați se căiesc, binele triumfă. Hybris-ul, în viziunea lui Claudiu Romila, devine komos, autorul, care este, în dulcele stil de odinioară al teatrului elisabetan, și regizor, și actor în piesă, propunându-și să încânte publicul cu un spectacol antrenant, vesel, dar și moralizator”, a susținut Relu Onia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.