spot_img
spot_img
5.3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Un medic băcăuan a refuzat să facă triajul epidemiologic al elevilor, în această dimineață. Ce soluție a găsit conducerea școlii ca să continue cursurile

- Advertisement -

Medicul de familie de la Izvorul Berheciului nu s-a mai prezentat în această dimineață la triajul epidemiologic al elevilor care au început cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională. „Doamna a confirmat aseară că se va prezenta, dar în această dimineață, elevii așteptau la poartă și ea nu a venit. A invocat că nu poate deconta serviciile, nu are contract cu Casa de Sănătate pentru așa ceva. Drept urmare, o colegă cu studii de asistentă medicală ne-a ajutat să facem triajul pentru ca elevii să intre totuși la ore”, a declarat prof.Oana Năforniță, director al Școlii „Constantin Moscu” Izvorul Berheciului.  Dintre cei 13 elevi care au confirmat prezența, 10 au fost dimineață în sălile de curs.

Situația de la Izvorul Berheciului pare a fi singulară până la acest moment în județ. „La această oră, nu mai avem situații. De altfel, directorii au luat legătura cu medicii și fiecare a confirmat că va participa la triajul epidemiologic. Acolo unde nu s-a dorit, s-au găsit soluții împreună cu DSP Bacău”, a declarat prof.Ida Vlad, inspector școlar general.

Și directorul Casei de Sănătate Bacău, Dan Stoica, susține că nu există motive pentru care un medic de familie să refuze acest triaj. „În această perioadă, modalitatea de raportare este mai lejeră, se pot raporta mai multe consultații pe oră. Din punctul nostru de vedere, medicul trebuia să se prezinte. Să nu uităm că și medicii de familie vor primi acel stimulent financiar, de 2.500 de lei pentru perioada de urgență și alertă, asta ca să nu mai discutăm de datoria de a sprijini comunitatea. Dacă ar fi fost mai mulți elevi, poate era mai dificil de raportat. La 10 elevi, nu era cazul”,  a declarat Dan Stoica.

În baza ordinului comun al Ministerelor Sănătății și Educației, medicii de familie din localitate, acolo unde nu există medici școlari sau asistenți comunitari urmează să facă triajul elevilor care vin la pregătire. Acest lucru se face neremunerat separat, adică vizitele sunt incluse ca și consultații medicale. Asistenții medicali comunitari, de exemplu, nu primesc nici un ban pentru efortul lor.

În total, elevii din ani terminali vor merge la școală, dacă doresc, 8 zile. …https://zdbc.ro/un-medic-bacauan-a-refuzat-sa-faca-triajul-epidemiologic-al-elevilor-in-aceasta-dimineata-ce-solutie-a-gasit-conducerea-scolii-ca-sa-continue-cursurile/

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.