spot_img
14.8 C
Vaslui
02-nov.-2024
spot_img

Ultimul lãtrat

- Advertisement -

FINAL … Efectul Pongo asupra fenomenului fotbalistic la Vaslui a fost nimicitor, si e pe cale sã se consume în totalitate. În urma sa au rãmas douã echipe de fotbal care încep din mocirla Ligii a IV, o cafenea si o vilã luxoasa sau douã dacã o punem si pe cea a contabilului. La Tribunal, FC Vaslui îsi trãieste ultimele clipe sub arbitrajul judecãtorilor. Mâine se decide falimentul, în mod oficial al clubului. Dacã cererea de insolventã s-ar fi judecat în mai, acum pe “Municipal” s-ar fi jucat un meci din etapa a VII-a a Ligii 1. În tot acest timp, la clubul lui Damian, în loc de fotbal, se “produc” dosare pe bandã rulantã, împotriva omului, care i-au plasat pe vasluieni timp de nouã ani în epicentrul fotbalului românesc. Asa se întâmplã când tiganul ajunge împãrat.

Se terminã cu jocurile lui Pongo la FC Vaslui. Ultimul cuvânt si-l vor spune judecãtorii, care mâine vor decide dacã clubul intrã oficial în insolventã. Practic, dupã terminarea campionatului în mai, la Sporting Club nu mai existã activitate sportivã. Cei rãmasi se ocupã cu plângeri sau cereri de insolventã împotriva lui Adrian Porumboiu si a firmelor sale. Dupã plecarera tuturor fotbalistilor în cele patru zãri ale lumii, Ciprian Damian, împreunã cu contabilul Ionel Rozeanu vor sã dea o ultimã loviturã, omului care în ultimii nouã ani a bãgat aproape 40 de milioane de euro, cerând insolventa tuturor firmelor lui Porumboi (vezi dosarul cu numãrul cu numãrul 2459/89/2014, înregistrat vineri pe rolul Tribunalului Vaslui). Aceasta a fost poate si ultima actiune a lui Pongo. Dacã judecãtorii vor decide falimentul clubului, cerut de Finante (conform dosarului 1777/89/2014), acesta va rãmâne fãrã stampilã si va trebui sã explice celor de la Fisc, cum a fost risipit un patrimoniu de aproape 11 milioane de euro. Încã din decembrie anul trecut, Damian a declansat tot acest scandal cu un singur scop: santajarea lui Porumboiu. Când si-a dat seama cã îngenunchind echipa nu-si atinge scopul, acesta a declasat un atac furibund asupra firmelor lui Porumboiu, încercând sã le perturbe activitatea, introducând rând pe rând cereri de insolventã. Rezultatul e vizibil. În loc de o echipã în Liga 1, avem douã echipe în liga a IV, una a suporterilor si una a unor oameni inimosi care nu cred cã la Vaslui fotbalul poate muri si o încercare de a lãsa pe drumuri aproape 6.000 de oameni, care lucreazã la firmele lui Porumboiu. Acesti oameni pe care acum Pongo îi vrea someri, timp de nouã ani au sustinut prin munca lor o echipã care a fãcut furori nu numai în România, ci si în Europa.

Cine ia mortu’ în brate!

GHINION… Lucrurile puteau fi transate încã din mai, când una din firmele lui Porumboiu, SC Comprest a cerut insolventa clubului. Era o încercare disperatã de a mentine echipa în prima ligã, fiindcã ar fi însemnat ca Damian sã plece înainte ca echipa sã se destrame. Dar, abil acesta si-a folosit toate atuurile pentru a trage de timp trei luni, timp în care a risipit 11 milione de euro, bani cu care se plãteau toate datoriile si mai rãmâneau pentru un buget decent pentru încã un sezon în Liga 1. Probabil cã de mâine se va scrie certificatul de deces al lui FC Vaslui, rãmânând ca “mostenitorii” sã-si împartã averea: pasivul si activul. Cum “activul” l-a mãsluit Pongo, mai rãmâne “pasivul” pe care fostul militian încearcã sã-l arunce în curtea lui Porumboiu. Dar înainte de a o face, mai înceracã un ultim santaj.

Fãrã “avocatul” Damian, SC Vaslui câstigã procese la FIFA

Forul european scuteste FC Vaslui de 1 milion de euro, dar cu ce folos!

SChIMBARE…De când Damian nu se mai “ocupã” de procesele pe care FC Vaslui le are la instantele sportive, clubul câstigã litiigiile pe bandã rulantã. Ocupat sã dea în faliment firmele lui Porumboiu, Pongo a lãsat-o mai moale cu procesele clubului. Si culmea, desi nu beneficiazã de apãrare, Vasluiul câstigã. Un ultim exemplu este cel al brazilianului Deivdy Reis, atacant adus la club în 2012, dar care nu a cãlcat niciodatã în Vaslui. FIFA a dat dreptate clubului vasluian, anulând astfel pretentiile financiare ale acestuia de 480.000 de euro. În România, cu apãrarea construitã de Damian si avocatii acestuia, clubul ar fi trebuit sã-i plãteascã brazilianului un milion de euro.

“Adus” la FC Vaslui e impropriu spus, deoarece brazilianul n-a pus piciorul pe pãmânt românesc si avea pretentii sã fie plãtit cu, atentie , un milion de euro. Toatã povestea a început cantonamentul echipei din vara lui 2012, din Austria, când la cârmã se afla Marius Sumudicã iar team-manager era Daniel Stanciu. Printre jucãtorii la care s-a apelat sã întãreascã ofensiva s-a numãrat si Deivdy Reis Marques do Nascimento, jucãtor cu un CV impresionant. Fostul atacant al echipei Ponte Preta a fãcut o figurã frumoasã la antrenamente, însã problemele descoperite la testul medical i-au fãcut pe oficialii Vasluiului sã stopeze negocierile, trimitându-l pe vârf acasã. Considerându-se nedreptãtit de tratamentul “galben-verzilor”, Deivdy Reis a dat Sporting Club Vaslui în judecatã, cerând daune de un milion de euro. O sumã astronomicã, având în vedere cã acesta nici n-a mai ajuns în Vaslui, sã nu mai vorbim de meciuri oficiale. Însã surprizã, toate instantele la care a apelat pânã în prezent i-au dat câstig de cauzã, de “apãrarea” clubului vasluian ocupându-se Ciprian Damian, cu ajutorul unei case de avocaturã, deloc ieftinã. Surse din cadrul clubului ne-au afirmat cã sumele de bani cu care clubul a plãtit avocatii în toti acesti ani pentru apãrare, acopereau toate datoriile pe care jucãtori le cereau în instantã. Si culmea, aproape toate cazurile au fost pierdute. Dar asta e altã poveste. Surse din club, au afirmat cã procesele se pierdeau în mod intentionat, iar jucãtorii care plecau astfel, liberi de contract aveau grijã sã le dea mici atentii celor din interior, care-i ajutau. Revenind la cazul Reis, procesul a urmat toate treptele instantelor sportive, suma scãzând de la un milion de euro la 480.000 de euro. Ultima sentintã a venit sãptãmâna trecutã din partea FIFA si care a exonerat clubul vasluian de orice platã cãtre jucãtor. Din ce cauzã aceste diferente ale judecãtorilor? Oare cineva de la club nu-si fãcea treaba? Fiindcã în acest caz, fãrã o întâmpinare fãcutã de FC Vaslui, procesul a fost câstigat. Dacã Damian ar fi depus apãrarea, FC Vaslui ar mai fi câstigat la FIFA ? Se mai pune si o altã întrebare: dacã Damian nu s-ar fi “implicat” în procesele lui Kuciak, Sãlãgeanu, Paito sau Rivas, ce rezolutii ar fi dat FIFA?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.