REZULTATE… În județul Vaslui nu a fost nicio medie de 10 la Evaluarea Națională, dar acest lucru nu știrbește cu nimic performanța lui Teodor Matei care a fost primul pe județ cu media 9,92. Acesta a luat nota 10 la Matematică și 9,85 la Limba și Literatura Română. “Nu am greșit nimic la teza de la Română, dar probabil am fost depunctat din cauza scrisului. Nu am făcut contestație, fiindcă nu am de ce. Sunt mulțumit de notele pe care le-am luat”, a spus Teodor. Acesta este absolvent al Școlii Gimnaziale “Constantin Parfene” din Vaslui (Scoala nr.3) și a avut ca profesori pe Alina Lupu la Matematică și Rodica Mihalache la Limba și Literatura Română. Teodor consideră că rezultatul obținut se datorează atât profesorilor de la școală, cât și celor cu care a făcut pregătire în particular. “Am făcut pregătire la ambele materii și m-a ajutat foarte mult”, a spus Teodor.
Chiar dacă județul Vaslui este pe ultimul loc din țară în ceea ce privește rata de promovabilitate la Evaluarea Națională, Teodor Matei este un exemplu că se mai face performanță. După afișarea rezultatelor, Teodor a aflat că media sa generală este 9,92, ce-l clasează pe locul I la nivel județean. “Sunt mulțumit de rezultatul obținut. Am făcut pregătire la ambele materii și m-a ajutat foarte mult. Nu pot să spun că am lucrat foarte mult, dar am studiat constant și nu am făcut contestație pentru că nu avea rost”, a povestit Teodor Matei. Mai departe, vrea să meargă la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, la Matematică-Informatică, acesta fiind pasionat de Informatică. Teodor a participat an de an la Olimpiada de Matematică, etapa județeană, iar anul acesta a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Informatică cu doar 45 de puncte din totalul de 300 puncte. Acesta speră că la LMK să continue participarea la Olimpiade și își propune să meargă în paralel cu Informatica și Matematica. “Am decis să merg la LMK fiindcă aici am o șansă să fac performanță la olimpiade. Este visul meu să merg la faza națională și la Matematică, să continui cu Informatica la același nivel. Am stat un pic pe gânduri, fiindcă la LER este cel mai bun profesor de Informatică, însă am observat că performanța adevărată se face la LMK și am ales”, a mai spus Teodor.
Teodor sparge mitul “elevilor minune” de la clasele speciale făcute în cele trei licee de prestigiu din județ
Rezultatul lui Teodor Matei uimește, fiindcă a reușit să surclaseze elevi de la clasele speciale ale liceelor cu blazon din județul Vaslui. Rezultatul acestuia a fost peste cel al absolventului de la Colegiul National “Gh. R. Codreanu” Barlad, care a luat media 9,90 (9,90 – Lb. romana, 9,90 – Matematica), fiind locul 2 in ierarhia judeteana. Deasemenea a fost și peste absolvenții de la Colegiul National “Cuza Voda” Husi, unde cea mai mare medie a fost tot 9,90 (9,80 – Lb. romana, 10 – Matematica), locul 3 in ierarhia judeteana. “Cuza Voda” a mai avut un elev pe locul 5 in ierahia judeteana, cu media 9,85 (9,80-Lb. romana, 9,90-Mate). Din urmă vine și LMK, cu media de 9,82 (9,65 – Lb. romana, 10 – Matematica), aceiași medie ca a elevului de la Tăcuta, pe care ziarul nostru l-a prezentat în ediția de ieri.
Autoarea articolului cred ca nu e destul de informata despre cati olimpici nationali sunt la LMK in fiecare an si cati copii intra cu 10 la medicina.Firesc, tot de la LMK.
Felicitari copilului de la Banca, doar ca cei ca el sunt 1 la 10 ani.Asa ca nu-l mai ridicati in slavi! Sau,daca tot o faceti, ceva olimpiade pe parcursul gimnaziului, a punctat repstectivul copil?
V-ati informat la LMK despre numarul copiilor de la gimnzaiu ce merg anual la olimpiade’ concursuri si, culema, vin si cu rezultate?
V-ati pus intrebarea cat de obositi sunt copiii din clasele speciale de liceu? Pentru necunoscatori, profesorii nu fac diferenta dintre cei mici-gimnaziu, si cei mari- liceu 1
Dar , a arunca cu noroi in clasele speciale si a ridica in slavi un copil care nu e wau,pana la urma nu cred ca va face asa mare cinste. Ca op parantezaL cinstea ati pierdut- o de mult…… ….
Acel copil s-a pregatit la doua materii pe cand copiii din oras invata la toate materiile. Asa ca … scutiti-me !
Am uitat ce era mai important, FELICITARI lui Teodor si in plus felicitari celor 2 elevi care au terminat clasa a VIII-a la LMK, in primii 30 de elevi din judet. Probabil mate au facut cu Romascu!
La LMK nu se face performanta la nivel de olimpiada de informatica si imi pare rau ca nu am crezut asta acum catva ani. Copilul lucra cate 6 ore pe zi, suplimentar, dar fara indrumare, nu se ajunge la nationala. La matematica pff, mai rau,. Da, suna bine LMK informatica, mai mult pentru parinti. Cand la mate-info, biologia si chimia se preda la nivel de olimpiada, e un stres in plus.
Nu ma pot pronunta la info (caci nu cunosc profii de acolo), dar la matematica, LMK are niste profi de exceptie. Romascu, Flueras, Bighiu chiar sunt niste dascali de jos palaria. Exagerati profund cand afirmati ca la biologie si chimie se preda la nivel de olimpiada. Inseamna ca nu stiti ce inseamna predatul la nivel de olimpiada!
Că Gosav, Romascu (doamna), sau Diaconu isi fac meserie ar trebui sa fie de apreciat, nu de dat cu parul. Nu vă mai invatati odraslele sa invete doar la obiectele de profil. Vreti la LMK, puneti burta pe carte la toate obiectele!
Inca se mai face carte la LMK, inseamna ca nu stiti cum era nivelul pe vremuri, daca acum va plangeti ca, vai, va sunt surmenați copiii la chimie si biologie, dar ce sa vezi, ei sunt la profil real, nu umanist.
Draga parinte, pe vremuri sa fi facut carte la LMK, nu mai indrazneai sa strambi din nas la Cuzincu, Badiu, sau Rozeanu daca erai la alt profil decat bio-chimie. Invatai si gata.
LMK are cateva verigi slabe, conducerea liceuluise cam face ca nu le vede, dar, in rest, se face carte. Doar astia sclifositi si simandicosi, se pot plange. Sau loazele.
PS. Pentru autoarea articolului: domniță, dacă dumneata crezi ca o diferenta de 10 sutimi este relevanta pentru ”a sparge mitul” atunci pune capul pe perna si lasa jurnalismul pentru altii… Daca elevii de la ”liceele cu pretentii”, luau note sub 7, atunci mai discutam. Dar asa, cand primul clasat se diferentiaza la mustata de ceilalți, zau ca e penibil sa spui ca ”a spart mitul”.
Daca l-ati mentionat pe Romascu e clar. Omul e in lumea lui… cand a intrebat copilul „Cum ati ajuns la acest rezultat, ca nu am inteles” stiti ce i-a raspuns? „Magic baby… magic…” Eu spuneam doar ca la informatica, nu se face nimic pentru olimpiade, dar la aceasta specialitate, chimia si biologia se preda la nivel inalt si cu mult stres pentru copii.
Draga parinte, Sergiu Romascu, clar, nu are nevoie de laudele mele, dar nu am cum sa nu fiu obiectiv.
E firesc sa va credeti copilul, ca doar ii sunteti parinte, dar incercati sa fiti obiectiv incercand sa luati feedback si de la altii (elevi, fireste). Eu nu am auzit o data macar sa se planga copilul meu de acest prof, ca nu ar explica. Din contra, de fiecare data vine cu explicatii pentru cele mai nastrusnice intrebari. O face si cu umor uneori, pe care unii il inteleg, altii nu. Dar, ”tipul e genial”. Si o spune parintele unui elev care are note mari la Romascu, fara meditatii sau alte pregatiri minune.
Cand copilul iti spune, ”eu nu am nicio emotie in bac, proful ne-a pus la punct cu tot”, fara a face o ora de meditatie pt bac, cum as putea sa spun ceva rau despre acest dascal. Și, Slava Domnului, pe barem totul a iesit perfect.
Mi se pare profund nedrept sa ducem in derizoriu calitatile profesionale ale prof. Romascu. Multi cu care am impartasit idei pe seama a ce se mai intampla la LMK spun ca tipul e top la matematica, sa nu uitam ca a predat la ICHB. Si cunosc atatia copii care il divinizeaza pentru stiinta lui, pentru felul lui hatru de a fi.
Este evident ca un profesor nu poate multumi pe toti copiii, pe toti parintii. Va inteleg.
Sunt multi nemultumiti ca primesc teme multe, uitand ca matematica se fixeaza prin muuuult exercitiu. Sunt unii care se plang ca, vai, proful pune note prea mici. Eu cred ca daca LMK-ul ar avea profi rigurosi precum Romascu la toate disciplinele ar ajunge la nivelul marilor colegii din tara.
Vorbiti fara sa stiti… Stan mi-a fost diriginte, Cristea la fizica… dupa Chelaru !!!! Haulica geografie 🙂 si restul… 🙂
Doamna Rozeanu a fost fara egal la geografie. Haulica nu i-a atins niciodata performanțele. Daca l-ati avut pe reputatul Stan de engleza diriginte, inseamna ca ati fost la clase de uman. E cumva firesc sa nu prea intelegeti cum sta treaba cu matematica. Sorry!
Nu are rost sa ducem in derizoriu dialogul si ma voi opri aici. E natural ca unii sa fie multumiti si altii nu de un profesor. Si e bine pentru sanatatea democratiei sa avem si opinii diferite. Zi buna!
Daca vreti sa stiti cam ce presupune o pregatire pt nationala de INFORMATICA luati legatura cu alti profi din alte judete sau fosti olimpici. Degeaba munciti 6 ore pe zi daca nu munciti ce trebuie.
Vasluiul este foarte slab la informatica de ceva ani. S-au dus vremurile bune. Ce rezultate se obtin acum la aceasta disciplina sunt sub modeste. Nu-l mai umflati in pene pe proful de la Racovita, caci nu este cazul. Nu o spun cu rautate sau invidie.
Vreti sa vedeti situatia exacta, intrati pe SEPI (Societatea pentru Performanta in Informatica) si vedeti cam pe unde se situeaza Vasluiul. Sa vorbim pe date reale:
Anul acesta la olimpiada nationala de informatica, cel mai bun rezultat a fost obtinut de un elev de clasa a XII-a de la LMK: mentiune MEN cu locul 21 la nivel national.
Ce au obtinut elevii de la Racovita? Haideti sa va spun:
clasa a XII-a:
locul 28 (distinctia onorifica medalie de argint)
locul 47 (distinctia onorifica medalie de bronz) – din totalul de 49 de distincții naționale
clasa a XI a: Vasluiul nimic (s-au acordat 50 de distinctii la nivel national)
clasa a X-a: Vasluiul nimic (s-au acordat 53 de distinctii la nivel national)
clasa a IX-a: Vasluiul nimic (s-au acordat 58 de distinctii la nivel national)
Nu va mai pacalati cand auziti prin presa de medalii, că astea nu sunt ca in sport aur-locul 1, argint-locul 2 sau bronz- locul 3.
Se oferă zeci de medalii pentru ca sunt acordate de societatile de profil, nu de Ministerul Educatiei.
Este frustrant pentru elevii de la alte discipline care se claseaza pe locuri net superioare si nu primesc nimic, dar astea sunt regulile.
Concluzionand, daca doriti performanta in informatica, cautati solutii la Iasi, Ploiesti, Bucuresti, Constanta, sau mai accesibil fosti olimpici. Pe plan local suntem muuult in urma fața de nivelul la care au ajuns nationalele de informatica. Repet, nu o spun ca vreo ofensa adusa profului de la Racovita, dar aceasta este realitatea.
Felicitari pentru faptul ca ati fost olimpic, sper ca national/international. Aveti perfecta dreptate in tot ce ati spus. Fara indrumare, nu faci nimic…. la un nivel superior…O singura obiectie am, eu nu am mentionat si nu l-am „umflat in pene” pe profesorul de la Racovita, nu inteleg de ce ati inteles asta. Nu as vrea sa va spun parerea mea despre dumnealui, mai ales ca suntem intr-un loc public :). Intr-adevar, pentru rezultate nationale, nu avem in Vaslui oameni pregatiti sau motivati, sa indrume copii.
Observatia mea viza si aspecte mentionate in articolul de mai sus, nu stict opinia dumneavoastra. Mult succes doresc si copilului dumneavoastra. Căutați resursele potrivite și puteți ajunge în top, daca asta va doriti, adica daca asta isi dorește el.
Am avut sansa sa fac parte dintr-o generatie grozava la informatica si ma doare cand vad ce se intampla acum la informatica in Vaslui. De aceea am ales sa las acel comentariu. Daca cineva se simte lezat, cer scuze. Nu asta a fost intentia.
Respect pentru atitudine, gandire, cu siguranta ca sunteti un om implinit. Felicitari pentru tot ce ati facut prin munca dvs. Prin comentariul dvs. ati pus punctul pe „i”. Rezultatele la evaluarea nationala clasa VIII-a, arata dezastrul din invatamantul vasluian, nu mai vorbesc de performanta. Cu voia dvs. am sa le raspund si carcotasilor care sunt interesati de studiile mele, precum si celor care ridica in slavi anumiti profesori de la LMK… un renumit profesor care „produce” olimpici nationali pe banda rulanta a spus…’daca ai in clasa sub 3 olimpici… e meritul parintilor… daca ai peste, e meritul profesorului”. Acum, interpretati, calculati si ce sa spun, numai maine nu-i poimaine…