spot_img
spot_img
-0.1 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Spitalul din Vaslui, victorie în instanță: 1.000 lei daune morale pentru acuzațiile calomnioase publicate pe Facebook de un ieșean

- Advertisement -
NEMULȚUMIRI… Conducerea spitalului s-a simțit lezată și l-a dat în judecată pe ieșeanul care i-a acuzat pe medicii vasluieni că nu ar fi tratat corespunzător o fetiță de 11 luni.

VICTORIE… Spitalul Județean de Urgență a câștigat procesul intentat ieșeanului care a scris pe Facebook că medicii vasluieni nu ar fi tratat corespunzător o fetiță de 11 luni. Acesta a povestit că micuța a fost internată și tratată pentru constipație, însă starea i s-a agravat întrucât a luat virusul gripal AH1N1din spital. “După ce copilul a început să se simtă rău, părinții au cerut transferul la Iași, dar inițial spitalul a refuzat motivând că nu sunt ambulanțe disponibile. În cele din urmă, după ce fetița a intrat în comă, conducerea spitalului a aprobat transferul pe răspunderea părinților și după “atențiile de rigoare”, a scris ieșeanul pe Facebook. Conducerea spitalului a reacționat imediat, cerându-i acestuia să facă dovada susținerilor. Cazul s-a mutat în instanță, iar după un an și ceva, judecătorul a decis că fapta bărbatului are caracter ilicit. Acesta a fost obligat să îi plătească spitalului din Vaslui 1.000 lei daune morale, ca urmare a atingerilor aduse imaginii și reputației, dar și să publice, pe cheltuia sa, dispozițiile hotărârii într-un ziar local.

Întreaga poveste a început în ianuarie 2020, după ce un ieșean a povestit pe Facebook circumstanțele în care a murit un bebeluș. Acesta i-a considerat vinovați pe medicii vasluieni pentru modul în care au abordat cazul. Iată, mai exact, ce a scris ieșeanul în mediul online. “O să fac public acest caz deoarece întâmplător și din păcate cunosc detalii despre acest caz tragic, mama fetiței fiind prietena cu soția mea. Fetița a fost internată la Spitalul Județean Vaslui cu constipație. Fetița nu prezenta niciun simptom respirator. A fost tratată pentru constipație, timp în care în salon erau cazați copii și mame cu tuse acută. Copilul a luat virus gripal AH1N1 în spital, nefiindu-i administrat niciun tratament pentru aceasta boală. După ce copilul a început sa se simtă rău, părinții au cerut transferul la Iași, dar inițial spitalul a refuzat, motivând că nu sunt ambulanțe disponibile. În cele din urmă, după ce fetița a intrat în comă, conducerea spitalului a aprobat transferul pe răspunderea părinților și după “atențiile de rigoare”. Medicii de la “Sf Maria” de la Iași au pus diagnosticul de gripă după ce au trimis probe la Cantacuzino. Asta ca să ne lămurim încă o data că în România se moare cu zile în spitale, iar sistemul măsluiește absolut tot și se spală pe mâini. Asta și pentru cei care critică implicarea spitalelor private în sistemul de sănătate! Singura vină a acestui copil a fost că s-a născut în România și a ajuns într-un spital de aici! Dumnezeu să o odihnească și condoleanțe familiei îndurerate! Sper să se obțină dreptate!”.

Spitalul din Vaslui: “postarea conține informații și afirmații nesustenabile, calomnioase și denigratoare”

Conducerea spitalului din Vaslui a reacționat imediat, tot în mediul online, cerându-i ieșeanului să probeze afirmațiile făcute. “Având în vedere postarea în spațiul public din data de 29.01.2020, de către domnul N. B, privind modul de abordare al unui caz din Spitalul Județean de Urgență Vaslui și care conține informații și afirmații nesustenabile, calomnioase și denigratoare, îi punem în vedere domnului N. să facă dovada susținerilor sale. În caz contrar, dacă afirmațiile nu au o bază factuată dovedită, va conduce la atragerea răspunderii în fața instanțelor de judecată competente”. Bărbatul a șters ulterior postarea, însă spitalul l-a dat în judecată, motivându-și astfel acțiunea: “afirmațiile acestuia au o gravitate deosebită, cu caracter defăimător, fără nicio bază reală, care nu pot fi justificate prin prisma libertății de exprimare și care au fost exprimate cu o vădită rea-credință, fără o minimă verificare prealabilă privind cele întâmplate”.

Hotărârea nu e definitivă. Poate fi contestată în termen de 30 zile

Procesul s-a judecat în Răducăneni, județul Iași, iar de curând instanța s-a pronunțat: “Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în contradictoriu cu pârâtul N. B. Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de către pârât, constând în publicarea postării pe pagina personală de Facebook la data de 29.01.2020. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.000 lei, cu titlu de daune morale produse ca urmare a atingerilor aduse imaginii și reputației reclamantului prin postarea anterior menționată. Obligă pârâtul la publicarea, pe cheltuiala sa, a dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de circulație locală (raportat la sediul reclamantului), cu protejarea datelor de identificare ale părților. Respinge cererea pârâtului de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată”. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi atacată în termen de 30 zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.