Nici măcar unul din cele nouă cămine studenţeşti ale Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi nu va mai fi racordat, în această iarnă, la sistemul centralizat de încălzire al oraşului, a anunţat prorectorul instotuţiei, Adrian Lungu. Faptul că instituţii publice renunţă la încălzirea în sistem centralizat nu mai este o noutate pentru Galaţi. Reamintim că, în această vară, Consiliul Judeţean Galaţi a decis montarea de centrale proprii la opt apartamente de tip familial care până acum fuseseră branşate la sistemul de încălzire centralizată şi tot în această vară, Consiliul Local Galaţi a aprobat montarea de centrale termice la o creşă şi o grădiniţă (din Ţiglina şi Micro 19). “
Nu este vorba că avem sau nu încredere în asigurarea agentului termic, dar nu vrem să riscăm să ţinem în frig copiii pe care îi avem în grijă”, a declarat, în vară, dr. Ciprian Groza, director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Galaţi.
Revenind la asigurarea agentului termic pentru studenţi, trebuie spus că ultimele două cămine care mai rămăseseră branşate la sistemul centralizat de furnizarea agentului termic – căminele I A şi I B, de la ASE – urmează să primească, în această iarnă, agent termic de la o centrală ce urmează să fie montată, a adăugat prorectorul, precizând că există fonduri alocate de la minister pentru această investiţie şi că în prezent “suntem în faza de licitaţie. Centrala va deservi cele două cămine, dar şi fostul sediu al Facultăţii de Chimie, precum şi decanatul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi corpurile de clădire de acolo. Termenul de finalizare a lucrării este de 60 zile”.