În primul val, personalul medical din Anglia, din Italia, din Spania primea aplauze de la balcoane. Și la noi, galeriile de fotbal aprindeau torțe de mulțumire în fața spitalelor. Entuziasmul s-a epuizat, cu tot cu ecouri. În valul trei, în România se fluieră spitalele. Libertatea a fost, ca să vedem, cu toții, cum arată suferința și munca, în secția ATI căreia i s-a strigat „Asasinii!”. Înainte de a pleca la spital, doctorul Bianca Purcărin, 42 de ani, şi-a mai dat o dată prin părul lung şi negru cu parfum şi a înţeles ce nu era în regulă. „Nu simţeam mirosul. Vedeam cum iese, puf, puf, parfumul, dar nu mirosea deloc”. Cu o zi înainte se testase. Ieşise pozitiv la COVID, „eram atât de sigură că nu e posibil, încât am zis că trebuie să mă mai testez o dată. Când am realizat că n-am miros, am zis: asta e”, povesteşte medicul, care coordonează Secţia ATI COVID din cadrul Spitalului Judeţean Bacău.
„Eram speriaţi că-l luăm şi-l ducem acasă”
Apoi, după ce s-a negativat, în noiembrie, Bianca Purcărin a donat plasmă. „Aproape toţi medicii din spital am făcut boala, din fericire, forme uşoare. Acum un an, eram foarte speriaţi de virusul ăsta. Eram speriaţi că-l luăm şi-l ducem acasă, la copii, la părinţi. Şi da, l-am luat, dar nu l-am dus. Frica era mare. Acum suntem obişnuiţi”, adaugă medicul.
Citeşte întreaga ştire: Reportaj în spitalul huiduit. Ce n-au văzut protestatarii dincolo de geamurile Secției ATI COVID de la SJU Bacău