spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Polițiștii au descins la capelă și au ridicat sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului mort după rapel! (VIDEO)

- Advertisement -
EXPERTIZĂ… Polițiștii au deschis o anchetă în cazul tânărului de 35 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Zaharia a fost ridicat și dus la Medicină Legală pentru necropsie.

ANCHETĂ PENTRU UCIDERE DIN CULPĂ

CERCETĂRI… Scene dramatice la Capela Bisericii Sfântul Nicolae din Vaslui, chiar sub privirile consternate ale rudelor. Sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului de 35 de ani, mort la mai puțin de 48 de ore după rapel, a fost ridicat de polițiști. Andrei Zaharia a fost dus la Serviciul de Medicină Legală unde i s-a efectuat necropsia. Rezultatele expertizei medico-legale ar putea face lumină în acest caz. În baza acestora s-ar putea stabili dacă există o legătură între moartea fulgerătoare a tânărului și administrarea celei de a doua doze de vaccin împotriva Covid 19. După aproximativ 5 ore, sicriul cu trupul tânărului a fost readus la capelă. Andrei Zaharia a fost infectat în luna decembrie dar a trecut cu bine peste boală. A fost nevoit să se vaccineze, la recomandarea celor de la Centrul de Dializă. A făcut și vaccinul și dializa în aceeași zi. Corpul său nu a mai răspuns la dializă, aceasta pur și simplu nu și-a făcut efectul. Astfel, concentrația de potasiu a crescut foarte mult, fapt ce a dus la tulburarea ritmului cardiac și a intrat în stop cardio respirator. Tânărul este înmormântat joi, 25 martie, la Cimitirul Eternitatea din Vaslui. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut referire la cazul lui Andrei și a spus că acesta „face parte din categoria, poate, cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute.

Oamenii legii au deschis în acest caz un dosar pentru ucidere din culpă și au cerut o autopsie amănunțită pentru a vedea dacă există vreo legătură între deces și vaccin. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost ridicat ieri dimineață din biserică și dus la IML. Familia tânărului este hotărâtă să meargă până în pânzele albe, ca să afle adevărul, pentru că sunt lucruri care nu se leagă. “Pe certificatul lui de deces scrie că era dependent de insulină, dar el nu a făcut niciodată insulină. În decembrie, el a avut COVID-19. Corpul lui a putut să treacă peste boala asta, dar nu a putut să treacă peste ce? Peste vaccin? Inima îmi spune că vaccinul i-a grăbit moartea”, spune soția lui Andrei. De asemenea, aceasta a lansat o ipoteză: efectul dializei, anulat de vaccin. “Concentrația ridicată de potasiu arată că Andrei nu a trecut pe la dializă, deși el a făcut-o chiar în ziua vaccinului. Este posibil ca efectul dializei să fi fost anulat de ceva. Noi credem că de vaccin. Pentru că practic, dializa nu a funcționat, nu i-a detoxifiat rinichii. Iar Andrei arăta încă de vineri seara ca și cum nu ar mai fi făcut dializă de două zile. La Centrul de dializă ar fi trebuit monitorizat , ar fi trebuit ca cineva să verifice valorile cu care intră un pacient în dializă și valorile cu care iese din dializă. Așa și-ar fi dat seama dacă dializa a funcționat sau dacă a existat vreo problemă. Nu este singurul pacient care a făcut în aceeași zi dializă și vaccin, iar apoi a început să se simtă rău, să aibă probleme cu respirația”, a mai declarat soția tânărului.

DSP Vaslui: “nu au existat contraindicații de vaccinare concomitent cu ședința de dializă”

După apariția cazului în spațiul public, Direcția de Sănătatea Publică (DSP) a transmis că s-a autosesizat, solicitând informații cu privire la persoana în cauză, Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Centrului de Dializă Nefrocare Vaslui și Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui. “Persoana, în vârstă de 35 ani, a fost vaccinată la rapel, în data de 19.03.2021, cu vaccin de la Pfizer BioNTech la Centrul de Dializă Nefrocare Vaslui, cu echipă mobilă. În vederea administrării vaccinului, persoanei i s-a efectuat triajul, în urma acestuia fiind declarat apt pentru vaccinare. După imunizare, persoana a fost monitorizată conform procedurilor, neprezentând reacții adverse asociate administrării vaccinului anti-COVID-19. După perioada de monitorizare, sub supravegherea personalului medical din centru, s-a efectuat ședința de dializă fără nicio simptomatologie prezentă. Pacientul a părăsit centrul de dializă fără a prezenta vreun simptom post-imunizare. În data de 21.03.2021, prin S.N.U.A.U. 112 se solicită asistență medicală de urgență de către soția pacientului. Solicitarea a fost încadrată ca fiind cod roșu și s-a alocat un echipaj de terapie intensivă mobilă și în același timp a fost recomandată inițierea manevrelor de resuscitare de bază. Pacientul este găsit de echipaj în stop cardiorespirator și se încep manevrele de resuscitare, pacientul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu diagnosticul Stop cardiorespirator resuscitat reversibil. Ionograma recoltată evidențiază o hiperpotasemie 7mEq/litru, ceea ce a declanșat tulburarea de ritm care a dus la stopul cardiorespirator. Evoluția cazului nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Precizăm totodată că pacientul prezenta multiple comorbidități, precum și faptul că nu au existat contraindicații de vaccinare concomitent cu ședința de dializă”, a transmis directorul DSP Vaslui.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre cazul lui Andrei Zaharia: „face parte din categoria, poate, cea mai vulnerabilă” 

Valeriu Gheorghiță

OPINIE… Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a reacționat în cazul lui Andrei Zaharia, tânărul decedat la mai puțin de 48 de ore de la rapel. Acesta a declarat într-o conferință de presă că pacienții care fac dializă, fac parte din categoria cea mai vulnerabilă pentru că peste boala renală, de regulă, se adaugă și alte afecțiuni. „Face parte din categoria, poate, cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute. Este important ca pacientul să ia tratamentul bolilor cronice. De multe ori am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o adeverință completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiță. La nivel național sunt aproximativ 13.000 de persoane aflate în evidență pentru hemodializă cronică intermitentă, iar rata de vaccinare în rândul acestor pacienți este de peste 60%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

    • Ce insulina? Nu a facut niciodata asa ceva. Au masluit certificatul.
      Aici nu raspunde nimeni?
      Face dializa
      Moare , e luat la morga , dat acasa si dupa ce il depun la capelă vin sa ii faca autopsia? Cat de dobitoc trebuie sa fii? De ce nu s a sesizat procurorul de la inceput si sa faca autopsia inainte de a-l ridica familia de la.morga?

  1. ar trebui sa verificati foarte bine sedinta de dializa. propietarul centrului de dializa vrea sa obtina bani cat mai multi cu cheltuiala minima. de aia se grabesc procedurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.