spot_img
spot_img
3.4 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Panourile unui constructor nemulțumit de la Huși, motiv de discuții în oraș

- Advertisement -

ÎNTRE A FI SAU A NU FI… Panourile plantate la două dintre investițiile cu fonduri europene din municipiul Huși, respectiv Teatrul de Vară din zona Recea și depoul pentru microbuzele electrice de pe Dric, au stârnit discuții ample în ultima perioadă. Unii le-au pozat și au inițiat pe seama lor polemici destul de aprige. „Lucrare sistată. Lipsă finanțare”, a scris constructorul de la ambele proiecte, SC Croyali SRL, ca un fel de protest public față de faptul că finanțarea europeană nu ține candența cu elanul său în a implementa proiectul. „Firma asta a luat mai multe contracte și a terminat vreunul? Știu, nu e vina ei, ci e vina lui Mercur retrograd”, au comentat unii.

Partea cu adevărat relevantă este că nu se știe nimic concret despre banii care ar face ca proiectul privind „Reducerea emisiilor de carbon” și mult invocatele autobuze electice, să meargă înainte. Explicația angajatului Primăriei, care a explicat în plenul CL situația de acum a investiției, a lăsat să se înțeleagă că se fac demersuri pentru ca proiectul să fie deblocat. „Despre celebrul garaj. Toată suma care mai trebuie pentru acest proiect este eligibilă. Pe 31.12.2023 s-a încheiat prima etapă. Și nici până în ziua de azi, statul nu a încheiat contract de finanțare pentru restul de… Așteptăm zilele acestea să încheiem. Și, deci, din cauza asta nu s-a putut continua. Omul (constructorul, n.r) a lucrat acolo. Afișul care este pus acolo este pus de constructor, dintr-o neplăcere a lui, că a făcut niște lucrări și nu i se pot plăti, pentru că sunt sume rambursabile și-așteptăm… El a scris acolo, n-am scris noi”, a susținut angajatul Primăriei. În datele oficiale, proiectul cu microbuzele electrice are o valoare de peste 39 milioane de lei, din care eligibile sunt aproape 35 de milioane de lei. Același gen de panou al nemulțumirii a fost plasat și la Teatrul de Vară de la Recea. Aici investiția e tot pe muchie, între a fi sau a nu fi realizată, investiția lăsându-se cu procese. Primăria ar fi dat în judecată unul dintre responsabilii din proiect, pentru că a întârziat și nu a făcut mai nimic din ceea ce s-a angajat. Paradoxul face că Primăria a pierdut procesul pe fond și va merge la Curtea de Apel, să își caute dreptatea. În documentele oficiale, valoarea finanțării de la Teatrul de Vară este de 3,3 milioane de lei, din care eligibilă este valoare de 2,3 milioane de lei. Construcția trebuie finalizată în 2023, dar s-a prelungit termenul până în decembrie 2024. „Cu ritmul ăsta și cu constructori care iau lucrări de milioane , deși au trei zidari necalificați pe șantier, mare mirare să se finalizeze vreo lucrare până la finele acestui an“, spun scepticii.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Dar de madam Oprișan care are o avere de speriat nu se interesează nimeni, fără să aibă și ei o afacere.Am înțeles că și soția constructorului lucrează în domeniu.Este strigător la cer cum familia Oprisan nu răspunde în fața nimănui .

  2. Numa jmenuri și hoții în orașul dintre vii. Jmenari samsari și sifoane multe are husul ala de la capătul lumii. Penitenciar în aer liber . Bășcălie de localitate de parsiviti și blestemați cokalarii aia parșivi mincinoși și jegoase creaturi în mocorla aia

  3. care este vina cetățenilor care plătesc impozite și taxe , dar nu beneficiază de un transport public local sau de o zona de recreere!????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.