spot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Otetul de mere fãcut în casã, excelent element de vindecare si energizant.

- Advertisement -

RETETÃ DE AUR… Ani de-a rândul, otetul natural de mere a fost utilizat ca produs alimentar, dar si ca medicament. În ziua de azi ne-am învãtat sã dãm fuga la magazin si sã cumpãrãm un otet fãcut industrial, ieftin, care ne distruge încet si sigur sãnãtatea. Astãzi vã învãtãm sã faceti otet de mere în casã, fãrã alcool sau alte chimicale. Chiar si pãrintele medicinei, Hipocrate, a folosit otetul de mere cu miere ca energizant si ca element de vindecare. Cu timpul, beneficiile otetului s-au rãspândit, devenind un remediu popular aproape în toate domeniile de îngrijire, atât la oameni, cât si la pãsãri. Procedeul obtinerii otetului de mere este unul usor: sucul de mere se lasã la fermentat o perioadã de timp, urmat de o nouã fermantare a otetului de mere, care pãstreazã toate proprietãtile merelor. O caracteristicã principalã a otetului de mere este culoarea sa, galben-maroniu. Urmãtoarea retetã vã va ghida pas cu pas pentru a obtine otet de mere de casã de cea mai bunã calitate.

Otetul de mere este bogat în acizi care ajutã la eliminarea depozitelor de grãsimi la suprafata pielii, lãsându-i un aspect îmbunãtit. În plus, regenereazã celulele la nivelul pielii si promoveazã circulatia sangvinã. Otetul prezintã o proprietate importantã, fiind un antiseptic natural. Existã numeroase moduri de utilizare a otetului de mere, multe dintre ele fiind foarte simple. Otetul de mere este un ingredient versatil si sãnãtos, utilizat în bucãtãrie si pentru diverse tratamente naturale. Preparat acasã, otetul de mere este lipsit de aditivi si conservanti artificiali, pãstrând toate beneficiile nutritionale ale merelor. Iatã ce retetã fãcutã în casã vã prezentãm

Prepararea otetului de mere, pentru sãnãtatea celor care citesc…

Ca ingrediente, folositi 6-8 mere organice (sau cojile si cotoarele rãmase de la alte preparate), un litru de apã filtratã, una-douã linguri de zahãr sau miere (optional, pentru a accelera fermentatia), un borcan de sticlã mare, un prosop curat sau o bucatã de tifon si elastic. Modul de preparare începe cu pregãtirea merelor: Spãlati bine merele pentru a îndepãrta murdãria si eventualele pesticide. Tãiati merele în bucãti mici, inclusiv cojile si cotoarele. Acestea contin bacterii naturale care ajutã la procesul de fermentare. Puneti bucãtile de mere într-un borcan de sticlã mare. Dacã folositi zahãr sau miere, dizolvati-le în apã filtratã si turnati amestecul peste mere. Acest pas este optional, dar poate accelera procesul de fermentatie. Asigurati-vã cã merele sunt complet acoperite cu apã. Dacã este necesar, adãugati mai multã apã pentru a le acoperi. Acoperiti borcanul cu un prosop curat sau o bucatã de tifon pentru a permite aerului sã circule si pentru a preveni intrarea insectelor. Fixati prosopul cu un elastic în jurul gâtului borcanului. Asezati borcanul într-un loc cald si întunecat. Fermentatia va începe în câteva zile. Amestecati continutul borcanului o datã pe zi pentru a preveni formarea mucegaiului si pentru a asigura o fermentatie uniformã. Dupã aproximativ 3-4 sãptãmâni, când lichidul începe sã aibã un miros acru, strecurati merele si transferati lichidul în alt borcan curat. Acoperiti din nou borcanul cu un prosop curat si lãsati-l într-un loc cald si întunecat pentru încã 3-4 sãptãmâni. Dupã ce otetul a atins aciditatea doritã, transferati-l în sticle curate si etanse. Pãstrati otetul de mere în cãmarã sau frigider. De-a lungul timpului, otetul poate dezvolta o peliculã numitã „mamã de otet”, care este beneficã si poate fi folositã pentru a începe un nou lot de otet.

Otetul de mere pregãtit acasã este deosebit de sãnãtos!

Vã ajutã sãnãtatea digestivã, deoarece otetul de mere pregãtit corect acasã contine probiotice naturale care ajutã la echilibrul florei intestinale. Ajutã si la detoxifierea ficatului si a altor organe. Regleazã glicemia, putând ajuta la stabilizarea nivelului de zahãr din sânge. Utilizat în diverse tratamente de frumusete pentru piele si pãr. Prepararea otetului de mere acasã nu doar cã este un proces simplu si satisfãcãtor, dar vã oferã si un produs natural, fãrã aditivi, ideal pentru diverse utilizãri culinare si terapeutice. Începeti acum sã vã faceti propriul otet de mere si bucurati-vã de beneficiile sale minunate!

Reteta otetului de mere bio, pentru gãini si alte pãsãri!

INEDIT…Cel mai potrivit moment pentru a sustine dieta gãinilor cu otet de mere este când pãsãrile trec prin momente de stres. Poate fi vorba de perioada de varã, când pãsãrile suferã de caniculã, de mutarea lor într-un cotet nou, de introducerea în efectiv a unor pãsãri noi, dupã un atac al unui animal sãlbatic (vulpe) sau la cãderea primei zãpezi. Otetul picurat în apa de bãut este benefic si la pãsãrile care se recupereazã dupã anumite rãni. La pui, otetul pus în apa de bãut a dovedit cã ajutã la cresterea mai rapidã si luarea în greutate în cazul puilor pentru carne. Pentru mentinerea sãnãtãtii pãsãrilor, puteti pune otetul de mere în apa de bãut cam o datã pe lunã, timp de o sãptãmânã. Otetul de mere nu se administreazã niciodatã direct gãinilor, ci se pune în apa din vasul de bãut al pãsãrilor. Nu trebuie sã depãsiti un procent de 2% de otet de mere în raport cu cantitatea de apã, astfel cã vorbim despre cel mult 20 ml de otet la un litru de apã. Foarte multi crescãtori merg pe 10 ml de otet la un litru pentru perioadele în care gãinile sunt stresate si numai 3-5 ml de otet în apa de bãut pentru întretinere, timp de 3-5 zile pe lunã. Reteta pentru prepararea în casã a otetului de mere nu este deloc complicatã, nici scumpã. Se pot folosi si resturi de mere – cotoare, coji, lângã acestea fiind bine sã punem cam 10-15 mere (în functie de mãrimea lor), pe care sã le curãtãm si sã le feliem. Tot continutul de mere se adunã într-un bol si se acoperã complet cu apã, apoi se pune zahãr – cam 100 de grame, pentru a grãbi fermentarea. Folositi un tocãtor mai greu pentru a mentine bucãtile de mere sub nivelul apei. Preparatul se lasã la întuneric si o temperaturã de cel mult 23-24 de grade Celsius. Dupã sapte zile, se strecoarã si se pune în borcane tifon si cu filet, ce se vor pãstra timp de sase sãptãmâni, având grijã sã le învârtim periodic, ca pe fund sã se adune reziduurile. Dupã cele sase sãptãmâni, otetul de mere este gata de folosit atât pentru a fi pus în apa de bãut a gãinilor, cât si pentru consumul casnic, în bucãtãrie. Tot ce mai trebuie sã faceti este sã scoateti tifonul si sã depozitati borcanele în cãmarã, în loc ferit de luminã si de cãldurã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cine ești tu, cine sunteți voi, toți ,,doctorii,, ăștia de pe fesbuk, de știți ce e bun sau rău, ați făcut cercetări pe viu de cel puțin 10 ani ca sa aveți dreptul să dați sfaturi medicale?! Dacă nu, marș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.