spot_img
spot_img
4.3 C
Vaslui
15-nov.-2024
spot_img
spot_img

O şansă pentru copiii din satele uitate. Proiectul „c@rte în sate”, susţinut de Corpul European de Solidaritate

- Advertisement -

Caravana lecturii va ajunge în zece comunităţi rurale pentru a lucra în special cu copiii care au dificultăţi de citire. Proiectul „c@rte în sate va facilita accesul la carte şi lectură pentru un număr de peste 200 de copiii din sate dezavantajate.

Asociaţia “Eu, tu şi ei” Focşani anunţă,  de Ziua Naţională a Lecturii, că proiectul cultural şi de literaţie „c@rte în sate” va fi sprijinit pe parcursul anului 2022 de către Corpul European de Solidaritate, pe componenta Proiecte voluntariat, cu suma de 6.888 de euro.

Cinci tineri voluntari din echipa „c@rte în sate”, Teodora Mirică, Bianca Rusu, Diana Savin, Cristina Pandele şi Violeta Noapteş, şi-au dat mână cu mână pentru a facilita accesul la carte şi lectură pentru un număr de peste 200 de copiii din sate dezavantajate, unde nu există biblioteci funcţionale şi nici alte oportunităţi extraşcolare.

„De ce vrem noi, ca voluntari, să continuăm cu acest proiect? Pentru că acesta a căpătat un fel de autonomie: prin oamenii care îl iubesc, prin copiii care îl aşteaptă pe Cărţilă, spiritul cărţilor de poveşti, cu nerăbdare în fiecare vară şi nu numai, în satele lor. Şi mai ales pentru că dobândirea timpurie a premiselor citirii şi scrierii este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea ulterioară a competenţelor cheie în procesul de învăţare. Proiectul c@rte în sate este şansa copiilor din satele uitate de a se dezvolta, de a interacţiona cu tineri educaţi şi creativi din oraşe şi sate care le devin modele şi de a avea curajul să-şi asume propria poveste de viaţă, una cu perspective mai bune pentru viitor. Pentru noi, Echipa lui Cărţilă, proiectul acesta este important tocmai datorită rezultatelor impresionante pe care le obţine, datorită zâmbetelor şi îmbrăţişărilor copiilor la finalul atelierelor de poveşti, datorită lecţiilor de viaţă pe care ni le oferă. Tot c@rte în sate ne-a învăţat să apreciem, să ne bucurăm, să dăruim şi să credem că se poate. Ne-a demonstrat că avem puterea să schimbăm lumea din jur în bine. Ştim că acest proiect este soluţia unor probleme acute cu care se confruntă comunitatea noastră, una dintre cele mai importante fiind rata mare a analfabetismului funcţional. De aceea, suntem determinaţi să ajungem în cât mai multe comunităţi cu Caravana lecturii.”, spun tinerii din grupul de iniţiativă coordonat de Teodora Mirică, elevă la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani şi voluntar c@rte în sate.

Citeste mai mult: adev.ro/r7abbz

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.