spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

O inventie premiata

- Advertisement -

• Petru Nedelcu a fost răsplătit pentru o inventie despre care crede că poate revolutiona lumea • ideea sa constă în asigurarea nevoilor energetice prin transformarea fortei cinetice în energie electrică, fară a folosi vreun combustibil clasic sau neconventional • inventia a primit Medalia de Aur la Salonul de Inventii Timpuri noi, la Sevastopol, Medalia de Bronz Info – Invent 2011, la Chisinău si Diploma de Merit a Centrului de Studii si Cercetări Psihotronice si Ufologice Bucuresti •

Petru Ion Nedelcu, de 62 de ani, cunoscut publicului avizat ca inventator al Bicazului, care afirmă că a găsit leac pentru viitorul energetic al omenirii, a fost răsplătit pentru efortul său în ale cercetării, cu Medalia de Aur la Salonul International de Inventii Timpuri noi – Sevastopol, Medalia de Bronz Info – Invent 2011 – Chisinău si Diploma de Merit a Centrului de Studii si Cercetări Psihotronice si Ufologice – Bucuresti. „Acesta este rezultatul muncii sale de cercetare de pe parcursul a aproape 40 de ani de studiu aplicativ, cînd, dominat de ideea privind aflarea unei solutii de a produce energie fără folosirea combustibililor conventionali si neconventionali, deci fără a mai exista poluare, a ajuns la o concluzie bine definită, îmbrăcînd forma unei întregi documentatii. A fost tenace, a avut tărie de caracter si acum inventia sa poartă titlul «Dispozitiv neconventional de producere a energiei electrice», a declarat prof. dr. Mihai Dumitru de la Institutul de Mecanică Iasi, cu prilejul înmînării celor trei distinctii detinătorului lor de drept, Petru Ion Nedelcu. Cît priveste preocuparea de inventator a bicăjeanului, acesta sustine că a descoperit secretul prin care poate fi revolutionată lumea. Ideea despre care vorbea profesorul iesean, constă în asigurarea nevoilor energetice ale planetei prin „transformarea fortei cinetice în energie electrică“, fără a folosi vreun combustibil clasic sau neconventional. Bicăjeanul consideră că inventia sa, la care a muncit o viată, se află în sfîrsit pe drumul cel bun. „Problema e, dacă voi găsi pe cineva serios s-o pună în practică, fiindcă eu nu detin fonduri pentru ca acest proiect să devină realitate. Poate o să găsesc întelegere, desi sînt rezervat pe motiv că putini sînt cei interesati cu adevărat să schimbe atitudinea lumii fată de progresul omenirii. Sînt prea multe interese privind consumul clasic de combustibili“, a afirmat Petru Ion Nedelcu. În schimb, profesorul Mihai Dumitru, cel care l-a sprijinit în alcătuirea documentatiei si trecerea acesteia prin „furcile caudine“ ale OSIM, referitor la problema interesului societătii umane pentru aplicarea în practică a inventiei, este ceva mai optimist. Domnia-sa consideră că rezultatul muncii inventatorului se află deja în etapa de studiu si tatonare de către cei interesati în producerea energiei a ceea ce omul nostru a lansat pe piata inventicii, problema fiind acum ca autorul, în cazul unor propuneri si eventuale contactări directe să discearnă cui va da libertatea aplicării proiectului în practică. „Sînt mai multe firme interesate, autorul aflîndu-se deja la stadiul de negociere cu unele dintre acestea. Problema e ca Petru Nedelcu să opteze pentru cea mai avantajoasă ofertă pentru domnia-sa“, a spus profesorul iesean.

Un profesor universitar multumeste Monitorului

Acesta a tinut să sublinieze în mod public aprecierea fată de atitudinea Monitorului de Neamt, care a făcut cunoscută munca bicăjeanului printr-un articol pe tema inventiei publicat acum cîteva luni. „Asadar, avem oameni de valoare, dar din nefericire sînt foarte putin cunoscuti publicului. Apreciez faptul că Monitorul de Neamt a găsit timp si spatiu tipografic pentru a face cunoscută ideea si activitatea inventatorului Nedelcu, împotriva a ceea ce înseamnă mai mult sau mai putin publicitate în presa de astăzi. Le multumim din tot sufletul!“, au fost vorbele prof. dr. Mihai Dumitru. Revenind la preocuparea bicăjeanului pentru un asa subiect, omul ne-a declarat că, încă de cînd a intrat scoală, asta în urmă cu jumătate de secol, si mai apoi în productie, ca strungar, a fost mistuit de flacăra curiozitătii privind mecanica lucrurilor. „Să vă dau un exemplu. La strung, cînd se schimbă pozitia unei piese mari si grele de pe stînga pe dreapta, asupra masinii intervine o fortă extraordinar de mare, care necesită un consum energetic în plus. Acest fenomen m-a determinat să-mi pun capul la contributie. M-am gîndit că este imposibil să nu existe o solutie pentru diminuarea consumului de energie. Si mi-am mai zis, cum de altii pot să aibă idei noi si noi românii, nu? Ei, prin ce-am gîndit legat de această inventie, pierzînd nopti si zile pe parcursul a ani si ani de muncă, si alte 14-15 inventii aflate în lucru, ce descind din prima, tocmai asta am gîndit, să produc fortă fără consum clasic si costisitor de combustibil“, a adăugat inventatorul Nedelcu. Cît priveste modul în care este receptată de către opinia publică ideea sa de a revolutiona tehnica, aceasta nu este una prea favorabilă. Omul consideră că singurul care l-a înteles a fost profesorul iesean Mihai Dumitru, autor la rîndu-i a peste 200 de inventii tehnice, pe care nu l-a cunoscut de multă vreme, dar care i-a apreciat efortul. Pentru a ne convinge de cele declarate de bicăjean, am luat telefonic opinia profesorului, care a spus printre altele: „Ceea ce propune bicăjeanul reprezintă o idee viabilă, pentru care am numai cuvinte de laudă. De altfel, sînt coautorul inventiei, considerînd-o deosebit de valoroasă. Sperăm să continuăm munca de cercetare si să mai scoatem împreună si alte idei noi pe piata tehnicii moderne“. La prima vedere se pare că bicăjeanul ar fi descoperit în sfîrsit „perpetuum mobile“, numai că inventatorul refuză o asemenea sintagmă, justificîndu-se prin folosirea energiei cinetice si a fortei centrifuge, antrenate initial printr-un motor, în producerea energiei electrice.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.