spot_img
spot_img
-0.1 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Noaptea Cercetãtorilor Europeni va avea o editie de pominã anul acesta (FOTO)

- Advertisement -

EVENIMENT… Iatã programul evenimetului „Noaptea Cercetãtorilor Europeni” din 27 Septembrie. La acest eveniment sunt invitati toti cei care au multe întrebãri de tipul „De ce?” despre ultimele descoperiri stiintifice ale lumii, despre modul cum ne ajutã stiinta sã modelãm viitorul planetei fãrã sã o duceam în pragul dezastrului, dar mai ales despre cum va arãta viitorul planetei noastre.

Evenimentul este la a 15-a editia si atrage anual sute de vizitatori bârlãdeni si vasluieni, datoritã modului inovativ, dar mai ales a modului de interactiune a publicului cu oamenii de stiintã. Adicã , activitãti stiintifice ce combinã educatia cu divertismentul, expozitii inedite, experimente în care publicul este implicat activ, conferinte, prezentãri, jocuri si concursuri. „Am lucrat la programul pentru Noaptea Cercetãtorilor Europeni, cea de a 15-a editie, si avem programul de pe 27 septembrie, astfel ca bârlãdenii interesati sã fie bine informati”, a spus Ciprian Vîntdevarã, seful de la Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Agenda evenimentului „Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2024″ la Bârlad

Începând cu ora 19.00, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad va deschide evenimentul, cu prezentarea expozantilor, pânã la ora 19.15. De la aceastã orã începe demonstratia interactivã cu publicul, efectuatã de echipa de roboticã „Inorog”, condusã de prof. îndrumãtor Cãtãlin Anghelutã, pânã la ora 20.00. Urmeazã apoi, de la ora 20.01, pânã la ora 21.00, observatii astronomice cu telescopul, si anume observarea planetei Saturn, dar si alte obiective vizibile pe cer în aceastã perioadã. Activitatea se va desfãsura pe toatã perioada evenimentului.Tot de la 20.00, Cristi Bors va prezenta cum se aud „Astrosunete”. De la ora 20.20 pânã la 20.40, Ciprian Vîntdevarã va face un experiment practic, încercând sã arate despre cum se realizeazã cercetarea stiintificã la Observatorul Astronomic din Bârlad. Urmeazã pânã la ora 21.00, ca Stefan Chiriac, elev de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, sã prezinte „CanSat: de la dozã la <<satelit>>! Urmeazã apoi Raluca Mâslea, de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, cu prezentarea „Drumului cãtre decontaminarea apelor – radiatie laser UV versus fotocatalizã”. Tot în perioada 21.20-22.00, elevii Zaharia Adrian, Cruceanu Bianca, Caracas Petru (Colegiul National „Gh. R. Codreanu”) si Ivan Alexia (Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui) vor vorbi despre „Monitorizarea furtunilor solare în contextul ciclului solar de 11 ani”. La finalul prezentãrilor, Vlad Pãduraru de la Astroclubul „Perseus” Bârlad va efectua un experiment practic, prezentând „Relativitatea generalã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.