spot_img
spot_img
8.1 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

NICU MARCU, FAVORITUL PENTRU COLEGIUL NR. 1 CAMERA DEPUTAȚILOR

- Advertisement -

– în Colegiul nr. 1 pentru Camera Deputaților, USL l-a nominalizat pe expertul în finanțe Nicu Marcu, fost secretar general al ANAF – contracandidații lui sunt Mircea Sprianu (ARD), care susținea că vrea să îl resusciteze economic pe Sechelariu, Angela Bogea (PP-DD), fost deputat, Cristi Manolache (PER), fost candidat la Primăria Bacău, și Ion Munteanu (PRM), care vrea reindustrializarea orașului

Colegiul nr. 1 pentru Camera Deputaților include municipiul Bacău, din Sud, intrarea spre București, până la Tic-Tac. Numărul alegătorilor înscriși în listele electorale este de 62.686. Candidiații din acest colegiu sunt Nicu Marcu (USL), Mircea Sprianu (ARD), Angela Bogea (PP-DD), Cristi Manolache (PER), Ion Munteanu (PRM) și Csilla Dalma Peto (UDMR).

Nicu Marcu, un expert în finanțe

Nicu Marcu are 44 de ani și este expert în finanțe. Este posesorul unui CV bogat, care atestă calitățile lui de bun tehnocrat: a pornit de la contabil șef, economist șef, director economic la diferite direcții silvice, inclusiv cea națională, director executiv Compania Națională Loteria Română, director general la Direcția Generală Buget, Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Loteriei Române, președintele Consiliului Național de Integritate și secretar general al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Este doctor în contabilitate, are studii în securitate și apărare națională, licenția în Științe juridice și Drept, în Managementul firmei, în Inginerie, este conferențiar universitar doctor, consultant fiscal, expert contabil, evaluator, auditor, autor și co-autor a nouă cărți cu tematică economică și autor de articole. Despre el spune că “până acum am fost un tehnocrat care și-a început cariera cu 14 – 15 ani în urmă. Nu am ars nicio etapă, mi-am făcut școala la timp, cum se spune, am îmbinat activitatea didactică cu aceea tehnică. M-am perfecționat și am învățat foarte multe în acești ani. Am luat decizia să intru în politică tocmai pentru a nu mai depinde de factorii de decizie de deasupra mea. Am ajuns în Bacău pentru că organizația locală PNL mi-a solicitat acest lucru, tocmai datorită faptului că am lucrat foarte bine cu domnul primar Stavarache, în interesul orașului și al locuitorilor săi. Am colaborat pe anumite proiecte cu municipalitatea băcăuană, dar și la nivel de județ. Unul dintre aceste proicte este cel de reabilitare a CET. Principala problemă pentru locuitorii acestui colegiu, ca pentru întreg orașul de altfel, este cea a șoselei de centură. Cineva trebuie să ia inițiativa și acest proiect să demareze și să fie finalizat. Un alt aspect important este proiectul de reabilitare a blocurilor și trebuie să profităm de faptul că în bugetul european 2014 – 2020 se prevăd bani pe acest capitol”. Nicu Marcu a precizat că nu este interesat de ceilalți contracandidați, ci doar de electorat.

Mircea Sprianu, cel mai “agresiv” candidat în promovare în colegiu

Mircea Sprianu are 32 de ani și este avocat. Candidază din partea ARD de la Noua Republică. Spune că pentru el este o oportunitate să poată candida la Parlament. Este cel mai “agresiv” candidat la capitolul promovare în acest colegiu, prin nenumăratele bannere și afișe pe care le are. “M-am hotărât să candidez pentru că sunt băcăuan, îmi pasă de viitorul copiilor mei, al orașului și cred că această parte a Bacăului merge într-o direcție greșită. Pot aduce un plus de valoare pentru comunitatea locală. Platforma mea program, în afară de cea a ARD, are în capul listei crearea de locuri de muncă, sprijinirea autorității locale pentru proiecte de investiții, îmbunătățirea legislației și finanțării sistemului de educație și sport, reducerea evaziunii fiscale și reforma sistemului de sănătate”, a declarat Mircea Sprianu. Contracandidatul principal este, din spusele sale, Nicu Marcu. Într-o conferință de presă, Sprianu afirma că își dorește să îi aducă la aceeași masă pe Dumitru Sechelariu și Perino Baraga, în încercarea de a le resuscita afacerile din această zonă.

Angela Bogea vrea să revină în Parlament

Angela Bogea are 57 de ani și este de profesie jurist. A fost deputat PRM între 2000 și 2004, vicepreședinte la Consiliul Județean până în 2008, apoi director de resurse umane la aceeași instituție. A schimbat PRM pe PP-DD. “Cel mai puternic contracandidat este Nicu Marcu. Este beneficiar al sprijinului USL, care potrivit sondajelor va scoate un scor istoric. Dacă ajung deputat vreau să schimb câteva acte normative: Codul Muncii, legile funcționarului public, a salarizării și normele ei de aplicare, să facem presiuni asupra Guvernului ca aceste norme să fie în interesul salariaților și îmbunătățirea legislației cu privire la IMM-uri în vederea stimulării sectorului privat, singurul în stare să creeze locuri de muncă, în condițiile existenței unui sector bugetar cu posturi blocate. Vreau să înființez în colegiu un club pentru pensionari, deoarece principala lor boală este singurătatea, îmi doresc o colaborare cu administrația locală pentru realizarea unor spații de joacă și pentru reabilitarea blocurilor de nefamiliști de pe strada Letea”, a declarat Angela Bogea.

Cristi Manolache dorește câteva funcții publice cât mai repede

Candidatul PER are 42 de ani, este economist și conduce propria afacere. Este din acest an consilier local la municipiul Bacău și își dorește să obțină și alte funcții publice. “Îmi doresc să am câteva funcții publice cât mai repede, pentru a ne putea implica. Am ales PER pentru că, neintrând în alianțe cu nimeni, un partid mic poate crește menținându-și identitatea față de electorat, în ideea de a fi o alternativă la actuala clasă politică. Vin cu un singur gând, de a construi o altă atitudine față de actuala clasă politică, să ne ocupăm de probleme țării, și nu de interesele personale sau de grup. România trebuie să redevină țara șanselor pentru români. Rolul unui parlamentar nu este acela de a promite oamenilor că va face Turnul Eiffel în cartierul lor sau câte și mai câte, ci de a face legi benefice țării”, a declarat Cristi Manolache.

Candidatul PRM vrea industrialiare

Ion Munteanu are 59 de ani, este economist și spune despre el că este născut și crescut în cartierul CFR. Lucrează în turism. “Eu mă consider principalul candidat. În ceea ce mă privește, realizările mele profesionale, atât la stat cât și la privat, mă recomandă ca un om cu inițiativă și niciodată nu promit fără să și fac. Merg în campanie cu programul PRM, firește care are particularitățile mele pentru Bacău. Ca băcăuan, cu părinți băcăuani, sunt dezamăgit că industria băcăuană s-a topit, și din ’90 încoace, nu numai în Bacău, toate fabricile au fost desființate. Letea era singurul producător de hârtie de ziar din țară și nu mai lucrează. Aeroportul este concesionat, dar firma care l-a luat are în țară alte priorități decât Bacăul. De aceea cred că rolul unui deputat este să aducă investitori în județ și să se creeze locuri de muncă. Alte aspecte care trebuie avute în vedere sunt educația, sănătatea și infrastructura” a declarat Ion Munteanu.

Candidata UDMR lasă Bihorul pe Bacău

Csilla Dalma Peto, născută în 1957, este de profesie psiholog. A fost consilier local la Oradea, iar până acum deputat UDMR de Bihor. A fost acuzată de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, pe motiv că a angajat-o pe fiica ei în cadrul Biroului Parlamentar deținut în Bihor.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.