CORUPȚIE FĂRĂ PEDEAPSĂ… În ciuda tuturor evidențelor și probelor privind faptele de corupție ale lui Dumitru Buzatu, acesta are toate șansele să scape liber. Va urma pentru el aproximativ un an și șase luni de judecată, urmată de o pedeapsă blândă, în caz că își va recunoaște faptele. Și cum din această pedeapsă se scade perioada în care a stat în arest, va fi minunat pentru Dumitru Buzatu să afle că va avea de executat 0 zile de pușcărie! Aceasta este părerea magistraților consultați de noi, părere creionată prin prisma experienței și a legislației românești.
După tot acest circ și tevatură, este foarte probabil ca Dumitru Buzatu să nu mai intre nici măcar o zi după gratii. Conform surselor noastre din magistratură, există două scenarii pentru ce se va întâmpla cu procesul lui Dumitru Buzatu. “Până în prezent, Dumitru Buzatu nu și-a recunoscut faptele. Dacă va păstra aceeași atitudine în fața instanței, va primi probabil o pedeapsă de 6-7 ani, dar pentru că are peste 60 de ani, va executa doar jumătate din această pedepsă. Dacă mai punem la socoteală faptul că anul judiciar este doar de 8 luni și scădem perioada de arest, inclusiv arestul la domiciliu, nu mai rămâne mare lucru de executat. Poate câteva luni! Dar este foarte posibil ca Buzatu să-și recunoască faptele. În acest caz, pedeapsa se înjumătățește, va avea doar 3-4 ani și după ce se scade totul, nu va mai avea absolut nimic de executat ca și pedeapsă privativă de libertate”, ne-a declarat magistratul.
Arestul la domiciliu, cea mai convenabilă variantă pentru Buzatu
În toată această ecuație, trebuie remarcat faptul că atât arestul propriu-zis cât și arestul la domiciliu se scad din pedeapsa finală. “Dacă aș fi avocatul lui Buzatu, i-aș recomanda acestuia să stea cât se poate de mult în arest la domiciliu pentru că astfel își va scurta pedeapsa”, ne-a mai spus magistratul. Teoretic, avocații acestuia pot ataca măsura arestului la domiciliu, într-un viitor apropiat, aceasta fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar. Mai apoi, și aceasta ar putea fi atacată până ce Buzatu va fi complet liber.
Cât poate dura procesul lui Buzatu
TERMENE… Foarte interesant va fi de văzut cât va dura procesul lui Dumitru Buzatu. De regulă, se dau termene din 2 în 2 săptămâni, dar dacă judecătorii vor fi “ocupați” și termenele vor fi mai lungi, procesul va dura mai bine de un an doar la Vaslui. Ulterior, după sentința de aici, avocații vor avea posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel Iași, iar aici se va mai putea lungi cu încă șase luni.
Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă
Pe 29 aprilie, Tribunalul Vaslui decide asupra măsurilor și excepțiilor dispuse de judecătorul de cameră preliminară. Magistrații au decis să admită, în parte, cererile formulate de către Dumitru Buzatu, prin cei doi apărători ai săi, avocații Cristian Winzer și Daniel Atasiei. Astfel, instanța «admite excepția nulității mijloacelor de probă constând în înregistrările efectuate prin folosirea dispozitivelor tehnice de către colaboratorul cu identitate reală Bîrzu Iulian și de către colaboratorul cu identitate reală Savin Emil și, pe cale de consecință, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestora», se arată în decizia judecătorului de cameră preliminară. Astfel, de la dosar ar trebui să dispară discuțiile purtate de omul de afaceri Emil Savin cu Dumitru Buzatu în urma cărora este demonstrată implicarea fostului șef al județului în derularea proiectului drumului strategic și faptul că își merită „zeciuiala” mai ales că, fără intervenția lui, Savin nu și-ar fi primit tranșa de 15.000.000 de lei. De asemenea, o altă probă ce se vrea eliminată face referire la implicarea expertului Radu Judele în mita de 1,25 milioane de lei primită de Buzatu, în portbagajul mașinii sale de serviciu. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, Judele este cel care, după o discuție cu Emil Savin, îi sugerează acestuia să meargă la Buzatu și să „acționeze inteligent” în așa fel încât fiecare să-și primească partea. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă, astfel că procurorii DNA au avut la dispoziție 3 zile pentru a o contesta. În consecință, decizia finală o vor avea magistrații Curții de Apel, iar judecata va avea loc în următoarele zile.
Nu avem ce spune, justiție…..cum să avem încredere țara lui Papură Voda . Păcat de bunci , străbunici care și-au dat viața pentru tara. Suntem mulți dar nu proști o mînă spală pe alta. Rușine
Pana la urma cheagul asta bătrân nu mai poate face rău județului. Acest criminal se zvârcolește degeaba. Ușor ușor o sa își arate adevarata fata. Faptul ca a rămas progenitura aia a lui drogata care încă se crede buricul pământului, e altceva. O sa-i ia ceva timp sa se obișnuiască ( mai ales ca acum de când i-a dat apa la moara doamna judecător) … el chiar crede ca justiția se face cu prietenii. Asta e un caz de carte. Stați aproape.
„Multa sanatate” magistratilor si smenarilor…si deasemenea celor ce aleg asemenea excroci sa le conduca destinele.
mori satana !!!
Justiție de kkt !
Niste „magistrati” isi spun parerea in fata unor jurnalisti?? CSM!!!
Justiția din România ☹️