Fierberea oului nu pare o activitate interesantă la o primă vedere însă cercetătorii au studiat cu atenție reacțiile chimice care au loc în timpul preparării ouălor.
Motivul pentru care bucătăresele cu experiență nu varsă apa de la ouă în chiuvetă! Cojile de ou sunt formate 90% din carbonat de calciu. De asemenea, conțin încă 27 de elemente, inclusiv fosfor, fluor, cupru, siliciu, zinc. În timpul fierberii ouălor, apa este saturată cu ioni de calciu și alte microelemente.
Ionii de calciu sunt atât de minusculi, încât pot intra și ieși cu ușurință dintr-o celulă organică. Prin apariția lor, ele declanșează în celulă reacții chimice cu sinteza nutrienților.
Această proprietate a apei după fierberea ouălor este deosebit de valoroasă pentru cultivatorii de flori. În cursul observațiilor, chimiștii au descoperit că această apă sporește de 10 ori viteza de creștere a masei vegetale a plantelor. Semințele înmuiate dau plante tinere viguroase și prietenoase. Răsadurile sunt mai rezistente la dăunători și boli.
Pe lângă stimularea directă a creșterii plantelor, apa după fierberea ouălor ajută la menținerea acidității solului în intervalul de 5,5-6,5 pH. Acest lucru este important deoarece un mediu neutru oferă plantelor condiții optime pentru absorbția substanțelor nutritive. …https://www.romaniatv.net/motivul-pentru-care-bucataresele-cu-experienta-nu-varsa-apa-de-la-oua-in-chiuveta-trebuie-sa-stii-si-tu-acest-truc_5667368.html