spot_img
spot_img
3.2 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Ministerul Agriculturii, cel mai mare beneficiar al rectificării bugetare

- Advertisement -

Ministerul Agriculturii a beneficiat de cea mai mare sumă alocată unui domeniu la rectificarea bugetară aprobată de Guvern, obţinând 400 de milioane de lei, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit 151 de milioane de lei – bani destinaţi plăţii salariilor, normelor de echipament şi cheltuielilor cu carburanţii.

Guvernul a alocat Ministerului Justiţiei 45 de milioane de lei, sumă necesară, în cea mai mare parte, cheltuielilor cu implementarea Codurilor juridice.

„Ne-am obligat şi sper ca acest lucru să se reflecte în Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, deşi nu am foarte mari iluzii. M-am obişnuit în ultimii ani că orice am face, după aceea mai apare ceva de făcut. Important este să ne ţinem totuşi de cuvânt: cheltuielile de personal pentru angajarea a 378 de posturi noi în justiţiei pentru aplicarea Codurilor, bunurile şi serviciile pentru achiziţionarea mobilierului pentru noul personal, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi creditele externe rambursabile pentru proiectul ‘Reforma sistemului judiciar'”, a detaliat Ponta.

De asemenea, Guvernul a alocat 30 de milioane de lei Ministerului Culturii şi Cultelor, iar bugetului Asigurărilor Sociale de Stat – 70 de milioane – pentru pensiile din MAI. Alte instituţii care au beneficiat de realocări sunt Ministerul Sănătăţii şi Serviciul Român de Informaţii.

A doua rectificare bugetară pe anul 2012 este fundamentată pe o creştere economică revizuită în scădere la 1%, faţă de nivelul de 1,2% luat în calcul la prima rectificare bugetară, în august 2012, în timp ce bugetul iniţial a fost construit pe o creştere de 1,8 – 2,3%, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetară, publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Deficitul bugetului general consolidat este menţinut la 13,66 miliarde lei, adică 2,2% din Produsul Intern Brut.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei României în 2012, din cauza crizei din zona euro, conform celor mai recente prognoze revizuite ale BERD. Produsul Intern Brut al României ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de doar 0,5%, faţă de 0,8%, cât estima BERD în iulie.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.