spot_img
spot_img
5.3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Mii de credincioși la serbările Putnei, unde este prezent și Patriarhul României! Episcopul Ignatie al Hușilor, printre cei șase Ierarhi participanți

- Advertisement -

CREDINȚĂ… Cu inimile deschise, mulți în ii superbe și fluturând tricolorul, mii de oameni s-au adunat în această dimineață la Mănăstirea Putna, acolo unde însuși Patriarhul României, Preafericitul Daniel, săvârșește slujba, în ziua Adormirii Maicii Domnului, sporită în semnificații odată cu împlinirea celor 150 de ani, de la prima Serbare a Românilor de Pretutindeni.

În mulțime se văd și pancarte cu poetului Mihai Eminescu și citate din scrierile acestuia despre credința românilor cea fără de sfârșit. Vasluienii sunt acolo și ei, prezenți la acest moment înălțător, mai cu seamă prin Ierarhul lor, Episcopul Ignatie, care este unul din cei șase ierarhi ai BOR, invitați să oficieze Sfânta Liturghie Arhireasca în această zi de mare însemnătate, alături de Patriarhul României, Preafericitul Daniel. Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei este, de asemenea, prezent la Putna, alături de Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului, Preasfințitul Ignatie al Hușilor, Preasfințitul Veniamin al Basarabiei de Sud, Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul și Preasfințitul Damaschin Dorneanul. “Astăzi, Biserica noastră prăznuiește cea mai mare sărbătoare a Maicii Domnului. Această sărbătoare este plină de înțelesul duhovnicești”, a spus Patriarhul Daniel, la începutul mesajului său, transmis oamenilor. Tot astăzi, la Putna va fi sfințită Candela Aniversară și depunerea ei de către studenții, prezenți aici, în această zi, când se împlinesc, de asemenea 150 de ani, de la Congresul Studenților de la Putna. Vremea plăcută sporește frumusețea sărbătorii, la care au ajuns în acest weekend români din toată țara, dar și din Diaspora, la Mănăstirea Putna, considerat un lăcaș esențial pentru creștinii ortodocși din România, unul din cele mai importante centre culturale și religioase ale românilor. Poetul Mihai Eminescu a numit Mănăstirea Putna drept “Ierusalimul Neamului Românesc”. Lăcașul este o ctitorie a marelui Voievod Ștefan cel Mare, între anii 1466 – 1469, al cărui mormânt se află în acest loc binecuvântat.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cum să nu aşa este , unu şi unu……. şi cand pleacă de acolo ,bărfesc ,femeile îşi înşeală bărbaţii , mint , violează ,comit crime , fură ,consumă alcool fară măsura dar îs credincioşi cu inimile deschise la fel şi bărboşii vănzători de iluzii care trăiesc din munca celor naivi şi proşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.