spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Lotul “Munteanu” s-a subțiat tare. Din cei opt inculpați rămași nejudecați, doar Iulian Munteanu și Ioan Vârlan riscă să facă Crăciunul la pușcărie

- Advertisement -

AMÂNARE… Un nou repaus pentru polițiștii și oamenii de afaceri rămași în așteptarea sentinței finale în dosarul găinăriilor fostului șef de la Rutieră, Iulian Munteanu. Și asta după ce magistrații Curții de Apel au decis că mai au nevoie de timp pentru a motiva sentințele celor 8 inculpați care nu și-au aflat încă sentința finală. În luna iulie, Curtea de Apel a dat sentința în cazul a 13 dintre inculpați, ceilalți 8 ar fi trebuit să afle dacă rămân sau nu cu sentințele din prima instanță după câteva zile. Au trecut până acum câteva luni, dar sentința finală încă nu a fost dată. Din contra, ieri a fost înregistrată o nouă amânare, până la jumătatea lunii decembrie, motivat de faptul că judecătorii nu au avut timp să finalizeze motivarea deciziilor penale. De reținut este și faptul că, printre cei 8 inculpați care așteaptă sentința finală se numără și cei care au primit cele mai grele pedepse. Unul dintre ei este principalul inculpat, fostul comisar Iulian Munteau, condamnat, în primă instanță, la 9 ani de închisoare cu executare. Un alt inculpat cu o sentință deloc de neglijat este fostul șef al Serviciului Rutier, Ioan Vârlan, condamnat de Tribunalul Vaslui la 7 ani de închisoare cu executare. De asemenea, cei 8 inculpați sunt cei care au primit închisoare cu executare, în primă instanță, fie că vorbim de 3 ani de închisoare sau chiar mai mult. În schimb, din lotul celor 13 inculpați care și-au primit pedepsele, singurul care nu a fost achitat a fost comisarul șef din cadrul Inspectoratului General de poliție, Mihai Axente. La finalul procesului, instanța de la Iași a decis ca acesta să primească 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Curtea i-a mai achitat, pe lângă Mihai Carp, pe următorii polițiști: Augustin Mihai Brat (ofițer de poliție judiciară în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vaslui), Mihai Gabriel Beraru, Ioan Irinel Cernat, Constantin Guralivu (agenți de poliție judiciară din cadrul Biroului Rutier Vaslui și Ionuț Drăghici (agent de poliție din județul Ilfov). În cazul lui Dan Mihăiță Năstase, agent de poliție de la Serviciul Rutier Vaslui, Curtea a păstrat decizia de achitare stabilită de Tribunalul Vaslui. De menționat că toți acești inculpați au fost achitați pentru prescripția faptelor, cum ar fi abuzul în serviciu, instigare la abuzul în serviciu sau fals intelectual.

Dosarul polițiștilor și oamenilor de afaceri vasluieni acuzați de fapte de corupție pare o odisee fără sfârșit, chiar dacă majoritatea celor 21 de inculpați au scăpat de răspunderea penală odată cu intervenirea termenelor de prescripție. În loc de pronunțare, Curtea de Apel a decis o nouă amânare, motivată de lipsa de timp pentru motivarea sentințelor, în cazul celor 8 inculpați rămași fără o decizie definitivă și a ales un nou termen, la jumătatea lunii decembrie. De reținut este și faptul că, printre cei 8 inculpați care așteaptă sentința finală se numără și cei care au primit cele mai grele pedepse. Unul dintre ei este principalul inculpat, fostul comisar Iulian Munteau, condamnat, în primă instanță, la 9 ani de închisoare cu executare. Un alt inculpat cu o sentință deloc de neglijat este fostul șef al Serviciului Rutier, Ioan Vârlan, condamnat de Tribunalul Valsui la 7 ani de închisoare cu executare. De reținut este și faptul că, de fapt, cei 8 inculpați sunt cei care au primit închisoare cu executare, în primă instanță, fie că vorbim de 3 ani de închisoare sau chiar mai mult. În schimb, din lotul celor 13 inculpați care și-au primit pedepsele, singurul care nu a fost achitat a fost comisarul șef din cadrul Inspectoratului General de poliție, Mihai Axente. La finalul procesului, instanța de la Iași a decis ca acesta să primească 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Și tot din primul lot a făcut parte și fostul șef al IPJ Mihai Carp, cel care scapă de pedeapsă și este achitat pentru că intervenit să scape doi pensionari de o amendă pentru traversare neregulamentară. De asemenea, Curtea de i-a mai achitat, pe lângă Mihai Carp, pe următorii polițiști: Augustin Mihai Brat (ofițer de poliție judiciară în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vaslui), Mihai Gabriel Beraru, Ioan Irinel Cernat, Constantin Guralivu (agenți de poliție judiciară din cadrul Biroului Rutier Vaslui și Ionuț Drăghici (agent de poliție din județul Ilfov). În cazul lui Dan Mihăiță Năstase, agent de poliție de la Serviciul Rutier Vaslui, Curtea a păstrat decizia de achitare stabilită de Tribunalul Vaslui. De menționat că toți acești inculpați au fost achitați pentru prescripția faptelor, cum ar fi abuzul în serviciu, instigare la abuzul în serviciu sau fals intelectual. 

Ce pedepse au primit la Tribunalul Vaslui cei opt inculpați cărora nu li s-a dat încă verdictul la Curtea de Apel Iași  

PRIMA INSTANȚĂ…Conform sentinței date de Tribunalul Vaslui, Iulian Munteanu a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 9 ani de închisoare și obligat să achite 5.594,22 lei, cheltuieli judiciare către stat. Tot închisoare cu executare a primit și Ioan Vârlan, șeful Serviciului Rutier la acea vreme. Acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare și 5 ani pedepasă complementară de interzicere a unor drepturi. În plus, acesta a fost obligat la plata a 2.600 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Sălceanu Petrică, cel care i-a dat pantalonii și cămașa lui Iulian Munteanu, a fost, de asemenea, condamnat, la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, a fost obligat la plata cheltuieilor de judecată și să presteze 90 de zile de muncă în folosul cumunității. Sava Ionuț, unul dintre acționarii de la firma care deține Hotelul Vaslui, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani. În plus, acesta a fost obligat să plătească 1.600 de lei, cheltuieli de judecată, și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității. Roman Andrei, agent de poliție la Rutieră, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și obligat să execute 90 de zile de muncă în folosul comunității. Tot acum, la Curtea de Apel, așteaptă sentința și Gheorghe Asavei, acuzat de mărturie mincinoasă. Acesta fusese achitat de Tribunalul Vaslui. Probabil că și acum Curtea va menține decizia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Executie mafiota
    Societatii SC MOBILZONE SRL a lui Marius Iamandi, este executată de firmele de casa a PSD și băgată direct în faliment! O fi razbunare ca a îndrăznit sa candideze împotriva PSD? O reglare de conturi sau o altă manevră de evitare a taxelor? Orice ar fi este interesant, pacat de Marius ca este baiat bun!

  2. Pai daca lui Varlan pentru ca anulat un proces verbal si a luat o butelie i au dat 7 ani, pai lui Tataru la 100 de spăgi ar trebui sa i dea 15-20 ani de parnaie, sau la doctori spagile sunt acte de omenie , nu ?

  3. Nu sunt avocatul lui Munteanu sau al celorlalți, dar nu înțeleg unde sunt și care sunt şpagile? Acestea sunt învârteli de prost gust. Nimicuri.
    Șpagă a luat Buzatu, ăla de la drumuri, i-au parlamentarii miniștri, etc. De peste 30 de ani încoace și nimeni nu este oripilat. Din contră, mergem și îi votăm din nou.

  4. Munteanu,un golan până la urmă,un oportunist,șpăgar.Atat. A făcut de rușine uniforma și statutul de Polițist . La fel a mai fost unul,de-altfel s-au și intersectat în cariere sau pe holurile instituției,unul Gheorghe Popa,ajuns chestor din sergent major căruia îi citeai meniul servit de nevastă-sa la prânz ,pe uniforma de serviciu. Alt pupincurist al lui Enache și nunumai.Asta fura din decontări de bonuri combustibil,deplasări inexistente…etc. L-au gabjit dar s-a pensionat analfabetul.Prost da’cu noroc.. Sa vedeți ca scapă și Munteanu. Sau poate nu. Să îi trimitem peste gardul pușcăriei copii după permisele de conducere. Marsh jeguri de cacao. Vasluiul este un loc prea frumos alături de Bârlad,Husi,și celelalte localități. Au fost oameni muncitori pe aceste meleaguri,bătrâni înțelepți,poate urmași ai marelui Ștefan. Ne-ați făcut de ocară nemernicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.