RECHIN… Damian Ciprian, omul care a fentat toate instituțiile statului după ce a delapidat o sumă enormă de la clubul de fotbal FC Vaslui, are o susținere politică masivă. Documentele de la Registrul Comerțului, actele întocmite de lichidator și executori judecătorești, arată unde și-a ascuns acesta banii furați de la clubul de fotbal, FC Vaslui, însă cu sprijin politic acesta și-a ascuns averea. Acesta și-a securizat bunurile, combinându-se cu familia Buzatu. O dovedesc monitoarele oficiale din 2016, care consemnează tranzacțiile dintre Dumitru Buzatu și familia lui Damian și apoi cele în care Tudorel Buzatu, fiul baronului PSD, cumpără crâșmele și terasele deținute de Damian. Toate aceste informații, Vremea Nouă vi le va prezenta într-o ediție viitoare, astăzi vom dezbate doar modul în care ANAF Vaslui doarme și nu-și recuperează cele 24 de milioane pe care le are de luat de la club, după ce procedura de faliment s-a încheiat. Mai mult, judecătorii atrag răspunderea lui Damian pe 12 milioane de lei, lucru pe care ANAF ar trebui să-l speculeze și să-i încaseze de urgență. Numai că, pe numele acestuia, la acest moment nu mai există nimic, niciun bun mobil sau imobil. Vremea Nouă vă prezintă o parte a averii ascunse a lui Damian, pe care ANAF-ul ar putea-o valorifica imediat și acoperi cele 12 milioane de lei pe care instanțele de judecată le-au cerut pentru creditori. Chiar dacă și-a înstrăinat averea, fie prin tranzacții fictive, fie prin divorțul fictiv, executorii fiscali pot anula aceste acte și bunurile se întorc în poziția inițială în care au fost. Adică în posesia lui Damian, care la rându-i poate fi deposedat, mai ales că pe numele său sunt atâtea executări silite. Pentru toate aceste operațiuni, ANAF, față de ceilalți creditori, are un avantaj: este creditor privilegiat și nu plătește taxe de timbre. Însă la Vaslui, nimeni nu se grăbește să-l execute. Are protecție politică, iar de la Finanțele Publice nimeni nu mișcă. Poate doar cerberul Lucian Heiuș, șeful cel mare de la ANAF, cel care le-a pus gând rău profesorilor, lăutarilor sau influencerilor poate lua bani de la acest individ care se crede deasupra tuturor.
ANAF-ul este ultima redută pe care “marele” Damian Ciprian trebuie ca să o mai dărâme pentru a se consemna în istorie crima perfectă în cazul lui FC Vaslui. Pe latură penală, acesta a ieșit basma curată cu largul concurs al foștilor săi colegi din Poliție, dar și cu complicitatea unor procurori care au primit undă verde de la decidenții politici de a-l albi. Atunci când instanțele de judecată, pe latură civilă, l-au găsit vinovat de delapidarea celor 3 milioane de euro, firește că s-a pus problema netemeiniciei NUP date pe bandă rulantă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui și s-a revenit iar la pedepsirea sa penală, de data aceasta la somația unui judecător. Dar, ca prin minune, a intervenit prescripția și iată-l pe omul nostru că scapă iar și se apropie de crima perfectă. Mai are un singur hop. Și anume, să scape de executorii judecătorești care încearcă să recupereze cele 3 milioane de euro, stabilite de instanță. În primă etapă reușește. Vremea Nouă vă pune la dispoziție un document incendiar prin care executorul Alin Silitră, la cererea lichidatorului lui Sporting Club, încearcă recuperarea celor 12 milioane de lei, dar nu reușește. Acesta anunță rezultatul prin încheierea nr. 120 din 4.09.2019 și spune: “Încetează executarea silită pornită la cererea lui Estconsult IPURL, în calitate de lichidator al SC Sporting Club SA Vaslui împotriva debitorului Damian Ciprian Iulian cu domiciliu în Vaslui, în baza titlului executoriu Sentința Civilă nr. 191/F din data de 17.05.2016 pronunțată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 1402/89/2014/A13, în dosarul execuțional nr. 120/2019, întrucât executarea nu poate fi efectuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ale debitorului”. Mai rămâne ANAF-ul, care are de recuperat, conform tabloului creditorilor rămas definitiv, circa 24 de milioane de lei. Practic, la acest moment, singurii bani pe care ANAF-ul îi mai poate recupera repede sunt cei 12 milioane de lei, sumă pe care Tribunalul Vaslui a stabilit că trebuie să se întoarcă la Sporting Club și prin executare în bugetul de stat.
Ce trebuie să facă Ministerul de Finanțe pentru a recupera cele 3 milioane de euro de la Damian
Lucian Ovidiu Heiuș este de puțin timp în fruntea ANAF și de la înălțimea funcției sale anunță război total cu cei care-și ascund veniturile precum o face și Damian. I-a luat pe profesorii care fac meditație, pe influencerii care fac bani pe canalele de comunicare social-media, au urmat lăutarii, însă pe șmecherii de rechini care navighează liberi prin apele evazioniste ale capitalismului nostru sălbatic nu-i vede. Damian este unul din rechinii aceștia. Iar ca ANAF-ul să recupereze banii de la acesta, trebuie să uzeze de instrumental său forte, acțiunea pauliană, care înseamnă anularea tranzacțiilor frauduloase făcute cu banii delapidați de la club. Mai exact, în cazul lui Damian, Finanțele Puplice prin executorii săi fiscali, trebuie să identifice ce a făcut Damian cu banii furați de la club și să anuleze aceste tranzacții. Iată prima tranzacție făcută din bani furați. Tatăl lui Ciprian Damian, cumpără de la, atenție, Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, compania SC Consbit SRL, care la momentul preluării, în 2016 avea următoarele cifre în bilanț (conform listafirme.ro): 599.139 lei – cifră de afaceri, datorii de circa 1,5 milioane lei, dar avea în conturi și marfă în stocuri de 650.943 lei și proprietăți plus utilaje agricole, în valoare de 662.638 de lei. O companie cam găurită, pe care numai la valoarea nominală a acțiunilor a trebuit să plătească 60.000 de lei. Suma în realitate a fost mult mai mare, se vorbește de peste 100.000 de euro, fiindcă compania deține peste 1000 de hectare luate în arendă. Acum, societatea sub conducerea lui Damian Iulian, tatăl lui Pongo, are cifre halucinante, de unde se poate îndestula și statul. Fiindcă să nu credem vreodată povestea că tatăl lui Pongo, un paznic la fabrica de lapte din Vaslui, împreună cu mama acestuia, vânzătoare la un chioșc, puteau să aibă acești bani. De soție nu mai vorbim, fiindcă o să vedeți că tocmai divorțase pentru a-și salva mașinile de lux și casa. În 2021, SC Consbit SRL are o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei, cu un profit de 1,7. În conturi și stocuri în hambare echivalate în lei are suma de 3,4 milioane de lei, iar activele s-au mărit simțitor la 4 milioane de lei. Dintr-un foc, dacă cei de la Finanțele Vaslui și-ar face treaba și ar anula tranzacția între Buzatu și Damian Iulian, ar putea avea acces la suma de 7,5 milioane de lei.
Pongo are domiciliul la o vilă de un milion de euro, dar spune că e musafir acolo
Casa de pe strada Libertății din Vaslui, care este acum în proprietatea soției lui Damian, are o valoare de peste 1 milion de euro. Poate vi se pare că evaluarea noastră este umflată, însă aceasta a fost făcută nu din risipă, ci aici s-au băgat cele mai scumpe materiale existente la acele vremuri din piață, iar amenajările interioare, mobilele sau electrocasnicele s-au cumpărat de la companii de lux. Numai un geam de la un balcon a costat 60.000 de euro, fiind antiglonț. Și această tranzacție (n.r. partaj voluntar) ar putea fi anulată, fiindcă banii cu care s-a ridicat această casă sunt din banii delapidați de la club, iar toată lumea știe că Damian locuiește la acea adresă. Iată de ce Alin Silitră nu a putut executa acest bun, însă Finanțele pot face acest lucru. Cităm din raportul său: “Totodată, verificând celelalte bunuri care au făcut obiectul contractului de partaj voluntar, s-a constatat că atât apartamentul care i-a revenit debitorului ( n.r. Ciprian Damian), cât și cel care a revenit fostei soții a acestuia, se află în prezent în proprietatea altor persoane, terțe la cauză, de mai mult de un an anterior formulării cererii de executare silită, din prezentul dosar execuțional, iar imobilul de la adresa de domiciliu legal a debitorului (n.r. Ciprian Damian) a rămas proprietatea exclusivă a soției, construcția casei de locuit nefiind intabulată nici până în prezent, iar pe teren fiind notată o ipotecă, pentru un credit în valoare de 84.000 de euro, din anul 2010, în favoarea Băncii Transilvania”. ANAF-ul, prin executorii săi fiscali, poate cere instanței de judecată anularea acestui partaj voluntar făcut de formă, fiindcă dovezi sunt cu duiumul că Damian a premeditat totul. Mai mult, ANAF-ul nici nu trebuie să timbreze acțiunea, deci riscul să piardă bani în cazul unui eșec al acțiunii pauline nici nu există. Trebuie doar dorință.
Pongo se lăfăie în lux, mănâncă numai în restaurant, își cumpără mașini și puști de vânătoare de fițe, dar e șomer și în conturi n-are un chior
ȘMECHER… Un alt capitol sensibil al acțiunii pauliene este cel legat de mașinile pe care Damian le are și spune că nu mai sunt ale sale. El poate fi văzut și astăzi la bordul acestora, arătând ignoranță față de funcționarii statului. Cine nu știe Mercedesul tip G, cu numerele VS-11-JJJ, care în acte figurează acum ca fiind al soției, dar pe care îl conduce Damian? A mai avut un automobil de lux, Jeep Wrangler, înmatriculat VS – 11- DOW, care a ajuns însă la patronul unui service din Vaslui. Nu de mult, acesta și-a mai cumpărat o mașină de lux, nou-nouță, adusă pe platformă în țară, iar prietenii săi, spun că acesta se scladă în lux. De curând și-a achiziționat trei arme de vânătoare foarte scumpe, cu termoviziune, care-i permit să vâneze pe timp de noapte. Se impune întrebarea: de unde acești bani, dacă el în fața executorilor judecătorești spune că nu are niciun venit? Iată ce mai scrie Alin Silitră în raportul său: “S-au făcut verificări la ANAF, unde s-a constatat că debitorul figurează angajat la SC CONSBIT SRL (n.r. firma lui taică-su), cu ultima lună de contribuție mai 2019, fapt pentru care s-a înființat poprire pe venituri, la data de 03.07.2019, dar societatea angajatoare ne-a comunicat că Damian Ciprian nu mai figurează angajat începând cu data de 30.06.2019, iar în urma popririi conturilor acestuia, instituțiile financiare în cauză nu răspund, fie că debitorul nu are conturi deschise, fie că soldurile acestuia sunt debitoare, figurând și cu alte popriri, creditorul fiind înștiințat despre toate aceste demersuri”. Cei care însă pot ajunge la toate aceste bunuri sunt executorii fiscali de la ANAF, care pot urmări circuitele de bani pe care Damian le folosește. Numai că aici trebuie un pic de voință.
Sfanta dreptate invinge mereu
Ce se face doamna Pongo de nu mai are unde sa stea, JEGOSUL Damian își va primi soarta,