spot_img
13.2 C
Vaslui
07-oct.-2024
spot_img

IPJ Vaslui “meditează” dacă lecțiile “profesorului de matematică” din CJ Vaslui pot fi încadrate la abuz în serviciu

- Advertisement -
OBSERVAȚIE…„Profu’ de mate” de la CJ a uitat să treacă în declarația de avere veniturile obținute din meditații. Se observă din documentul de mai sus că statul la stat e profitabil și e plătit cu 101.384 lei lei pe an.

CERCETAT… Meditațiile pe care angajatul Consiliului Județean Vaslui le dădea elevilor în timpul serviciului au intrat în vizorul polițiștilor vasluieni. Deocamdată, aceștia fac cercetări, iar în funcție de rezultat, se vor lua și măsurile impuse de lege. Surse judiciare ne-au declarat însă că Iulian Robert Crețu nu are cum să scape basma curată, pentru că fapta comisă de acesta poate fi încadrată cu ușurință la neglijență în serviciu, dacă nu chiar la abuz în serviciu, infracțiuni care se pedepsesc cu ani de închisoare. Mai mult, aceste lecții erau făcute în birourile instituției, vulnerabilind astfel statutul unor documente care au un regim special. Parcurgând declarațiile de a avere din ultimii ani, se pare că “profesorul de matematică” a omis să treacă veniturile obținute din activitatea didactică cu elevii și în declarația de avere, suficient ca și alte instituții ale statului să se sesizeze în acest caz.

Infracțiunea de abuz în serviciu se referă la neîndeplinirea sau îndeplinirea în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu prevăzute în lege, care duce la producerea unei pagube ori vătămarea drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice. Acum, în cazul Consiliului Județean Vaslui și a angajatului care în timpul programului făcea orice altceva numai munca pentru care era plătit nu, depinde și de conducerea instituției cât de prejudiciată se consideră. Trebuie spus că Iulian Robert Crețu nu este un angajat oarecare, el mai aflându-se în atenția presei în urmă cu nouă ani, când procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în Consiliul Județean Vaslui. A fost pentru prima dată când Buzatu a avut statutul de inculpat. Atunci, Crețu era responsabilul proiectului “Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui”, iar multe documente luate de procurori au fost chiar din biroul acestuia. Atunci procurorii vizau modul în care s-au cheltuit banii pentru consultața proiectului, sume deloc mici, care se cifrau la 5 milioane de euro. În acest

proiect, ulterior s-au investit zeci de milioane de euro, fără prea mari rezultate, pentru că astăzi, în rural, gunoiul este ascuns tot la marginea localităților. Cert este că în acel dosar, Buzatu și complicii au primit un mare NUP, în septembrie 2020, chiar a doua zi după ce Buzatu a câștigat alegerile. Și de atunci Crețu a devenit un om influient în CJ, fiind considerat omul lui Buzatu. Furtuna în paharul cu apă declanșată de DNA în 2015, la CJ Vaslui, nu l-a afectat deloc pe responsabilul cu mediul din cadrul instituției, ba chiar a fost considerat un erou că nu l-a turnat pe Buzatu. E normal ca acesta ulterior să-și permită luxul de a face meditații în timpul orelor de lucru.

Plătit regește pentru a face meditații în timpul serviciului

Potrivit declarației de avere completată pe 23 mai, anul acesta, Iulian Robert Crețu a câștigat anul trecut 101.384 lei de la Consiliul Județean, rezultând un salariu lunar de 8.448 lei net. Acesta deține, împreună cu soția, două apartamente, unul în Vaslui, celălalt în București. La capitolul bunuri mobile, “profu de mate” de la CJ Vaslui a trecut un autoturism marca Nissan, fabricat în 2019. Acesta are două credite bancare, unul scadent în 2033, în valoare de 430.339 lei, al doilea scadent în 2025, în valoare de 93.000 lei. Iulian Robert Crețu își rotunjea serios veniturile prin intermediul acestor meditații pe care le făcea la matematică, elevii săi fiind copiii angajaților Consiliului Județean Vaslui. Toți acești funcționari publici, plătiți cu bani deloc puțini din bugetul județului Vaslui, în loc să plătească un profesor adevărat pentru a-și pregăti odraslele, au preferat să transforme instituția la care lucrează într-un SRL unde fiecare face ce vrea.

Meditațiile, la secret

OMISIUNE SAU INFRACȚIUNE…Deși activitatea didactică pe care a prestat-o în timpul serviciului nu a fost una benevolă, Iulian Crețu a uitat să-și treacă în declarația de avere și veniturile obținute de pe urma meditațiilor. Nici nu avea cum să o facă pentru că această activitate a fost ținută la secret ani de zile. Atunci când pregătea elevii, acesta se încuia într-un birou de la etajul III, ca nu cumva să fie prins. Sursele noastre ne-au declarat că în perioada vacanței școlare, acesta avea program cu elevii de la ora 8 până la 16, deși Consiliul Județean îl plătea pentru cu totul alte sarcini de serviciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.