spot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Începe simularea pentru Bacalaureat: elevii clasei a XII-a susțin azi prima probă!

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Elevii de clasa a XII-a susțin în aceste zile simulările la Examenul maturității!

EXAMENE… Elevii clasei a XII-a vor sustine astăzi, 22 martie, prima probă a simulării pentru Bacalaureat. Este vorba despre cea la Limba si Literatura Română, urmând ca mâine să aibă loc cea la Matematică, iar miercuri, 24 martie, să susțină proba la alegere a profilului și a specializării. Rezultatele pe care le vor obține elevii nu vor fi trecute în catalog decât dacă ei vor cere asta profesorilor.

Probele din cadrul simulării naționale încep dimineața la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare. ”Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, se precizează în Procedura de organizare și desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2021.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă și nu sunt făcute publice

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor. “Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune”, se mai precizează în Procedura de organizare și desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2021.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.