spot_img
13.9 C
Vaslui
16-oct.-2024
spot_img

Încã 12 posturi scoase la „concurs” de Protectia Copilului Vaslui!

- Advertisement -
Dragos Cazacu

OPORTUNITATE … Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui scoate la concurs (unul serios) câteva posturi pentru completarea personalului. Astfel, dacã v-ati propus sã ocupati un post la DGASPC Vaslui, sã stiti cã nu aveti nicio sansã deoarece a fost finalizatã deja faza dosarelor, urmând ca pe data de 17 octombrie sã aibã loc proba scrisã. Interesant este cã cel putin câteva dintre aceste posturi acoperã o nevoie care, practic, nu existã, precum cea de terapeut ocupational la brigada mobilã.

De când a fost numit director la DGASPC Vaslui, Dragos Cazacu nu a precupetit niciun efort pentru a îmbunãtãti serviciile oferite de aceastã institutie. Schema personalului a explodat spectaculos, la fel si cheltuielile aferente, bani pusi la dispozitie fãrã comentarii de conducerea CJ Vaslui. Doar în ultima sãptãmânã, au mai fost alocati pentru acest scop nobil 19,4 milioane de lei din bugetul judetului. Pãcat însã cã, din articolele noastre anterioare, rezultã faptul cã rezultatele muncii specialistilor de la DGASPC nu sunt la fel de spectaculoase. Poate de aceea conducerea a hotãrât sã angajeze si mai multi „specialisti”. Doar cã necesitatea unor astfel de specialisti genereazã mari semne de întrebare.

Terapeut ocupational la echipa mobilã

Conform altor specialisti contactati de noi, echipa mobilã intervine în cazurile de urgentã, atunci când un minor a fost supus unor traume si este salvat dintr-o situatie extremã. Închipuiti-vã cã, alãturi de un psiholog, de exemplu, este prezent pentru salvarea minorului un terapeut ocupational. De regulã, munca acestuia apare mai târziu, când copilul a fost deja institutionalizat sau internat într-un centru, iar acesta încearcã sã-l angreneze în jocuri recreative sau educationale. Sau, în alte contexte, este necesar în cazurile de adulti. Nu poti merge, însã, la un copil traumatizat sã-I propui sã se joace cu plastilinã. Dar dacã existã o persoanã care poate fi angajatã pentru acest post, ce conteazã un salariu în plus la cele peste 2000 plãtite de institutie. În plus, conform anuntului fãcut public de DGASPC, vechimea în specialitatea studiilor nu este necesarã!

Încã un psiholog stagiar, pe lângã ceilalti deja existenti si aproape inutili

LA GRÃMADÃ…O altã nevoie identificatã de conducerea DGASPC Vaslui este aceea a unui psiholog stagiar la echipa pluridisciplinarã. Conform schemei de personal, la CSC 2, mai existã cel putin patru psihologi, toti stagiari. Partea bunã la psihologii stagiari este cã, la angajare, ca si în cazul anterior, nu este nevoie de vechime în specialitatea studiilor. Se poate lesne observa cã noua conducere are o predilectie în angajarea tinerelor absolvente, fãrã experientã, ceea ce este un lucru foarte încurajator si de lãudat! Partea mai putin fericitã este cã aceste absolvente vor avea de-a face cu cazuri grave de copii si, fãrã o interventie profesionistã, acestia nu vor putea fi salvati. Astfel, apar, de exemplu, cazuri cu minore care ajung sã fie traficate sau apar în diferite posturi infractionale! În plus, istoricul angajãrilor la DGASPC aratã o adevãratã avalansã de posturi la Complexul de Servicii Cumunitare 2 Vaslui, în contextul în care multe centre din judet, dar din zona ruralã, duc o lipsã acutã de personal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Daca vă uitați atent la poza individului care conduce DGASPC Vaslui o sa constatați că seamănă un pic cu tatucu.uitativa la trăsăturile fetei are ceva din tăticuțul jupânul. Așa mi se pare mie.

  2. Din ce am înțeles, acest post de Terapeut Ocupațional, poate fi ocupat de o persoana cu studii în domeniul asistență
    socială, psihologie, sociologie, științe administrative. Deci, eu dacă as face o facultate la distanta pe specializarea Asistență Socială (ca se poate face la distanta aceasta facultate de ex), as putea aplica pentru acest post?! După părerea mea as fi crezut ca să poți di TERAPEUT( ca cei despre care auzim peste tot,și în străinătate și la noi în tara, trebuie sa ai o facultate speciala pentru Terapie ?! De exemplu ( https://www.upit.ro/ro/academia-reorganizata/facultatea-de-stiinte-educatie-fizica-si-informatica/departamente-la-nivelul-facultatii-de-stiinte-educatie-fizica-si-informatica/departamentul-asistenta-medicala-si-kinetoterapie2/programe-de-studii-de-licenta-damk ) AICI de exemplu scrie:– Departamentul de Asistență Medicală și Kinetoterapie coordonează în prezent 3 programe de studii de licență:

    Asistență medicală generală (AMG),

    Kinetoterapie şi motricitate specială (KMS),

    Terapie ocupațională (TO)…
    -Că are specializarea de TERAPEUT OCUPAȚIONAL la aceasta facultate, și sa zicem ca la specializarea de ASISTENT SOCIAL și Psihologie, ești pregătit într-adevăr cu nevoie omului, diverse soluții etc, nu știu despre științe administrative și despre sociologie dacă da ?! Ma refer ca da, este nevoie de Studii superioare dar și de pregătirea pentru acest post. Eu personal dacă m as angaja pe postul de Terapeut Ocupațional, as cauta materiale sa învăț cu ce „se mănâncă ” aceasta meserie și ce anume ar trebui eu sa fac ca să pot ajuta într-adevăr ” dar teoretic facultatea care mi s-ar cere pe post, poate nu m ar avea calificată pe depinde pe acest post. Ar fi la latitudinea nea ca om dacă vreau EU în paralel sa ma pregătesc, dar poate sunt persoane care nu le pasa și vin doar asa. Pentru bani. Nu pot nici eu fi ipocrita, și eu tot pentru bani as lucra, dar as încerca pe cât pot sa îmi fac treaba și sa fiu pregătită. Probabil sa fie un semn și acesta, să fac aceasta facultate de Asistență socială, la distanță, și apoi sa avansez în funcție și sa lucrez ori ca asistent social ori Terapeut Ocupațional. Cumva, ești și încurajat, ca sunt îndeajuns pe multe persoane ce ocupa astfel de posturi și foarte puțin par pregătite, și la fel unele ai facultatea făcută la distanta.

  3. Mai bine angajau niște specialiști în terapii pentru copii cu autism deoarece părinții scot din buzunar bani grei pentru a plăti terapeuți la privat.

  4. La centrul de la Malaiesti unde sunt internați 50 de beneficiari cu dizabilități psihice, nu exista niciun medic de specialitate și niciun psiholog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.