spot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Importanta fructelor în viata noastrã! „Sã nu treacã nici mãcar o zi fãrã fructe”!

- Advertisement -

SÃNÃTATE DE LA FRUCTE … Importanta fructelor în alimentatie este uriasã, ele nu se pot separa de legume din meniul fiecãruia dintre noi. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sãnãtate, reducând riscul bolilor cronice. Fructele oferã nutrienti vitali organismului, ajutându-ne sã ne mentinem mereu în formã. Atunci când ne compunem un meniu zilnic si facem lista de cumpãrãturi, trebuie sã avem în vedere importanta fructelor în alimentatie. „Sã nu treacã nici mãcar o zi fãrã fructe” ar trebui sã fie deviza nostrã, asa cum spun cadrele medicale de la un laborator de analize medicale, care ne recomandã sã consumãm fructe de sezon, si iarna sã ne bucurãm mai mult de dulceata fructelor uscate. Alimentatia sãnãtoasã face parte dintr-un stil de viatã echilibrat, iar în acest caz importanta fructelor este majorã. Fructele sunt esentiale pentru dietã, deoarece au un continut ridicat de vitamine, minerale, carbohidrati si fibre.

Efectele pozitive ale consumului de fructe au fost demonstrate in numeroase studii stiintifice. O dieta echilibrata care contine fructe are un impact sanatos asupra organismului. Printre acestea se numãrã reducerea riscului de boli de inimã, protectia împotriva anumitor tipuri de cancer si prevenirea obezitãții si a diabetului. Totodatã, asigurã întãrirea articulatiilor, prevenind osteoporoza, normalizarea tensiunii arteriale, scãderea riscului de boli renale si ajutã la mentinerea unei greutãti optime. Fructele au numeroase beneficii pentru sãnãtate. O dietã bogatã în fructe ca parte a unui stil de viatã sãnãtos este începutul unei schimbãri în bine. Fructele sunt în sine niste alimente-minune, contin multi nutrienti si putine calorii. Consumul de fructe poate reduce riscul bolilor de inima si protejeazã organismul în fata dezvoltãrii unor forme de cancer. Si, mai mult decât atât, fructele contin fibre, astfel reducând riscul dezvoltãrii diabetului de tip 1 si tip 2. Bogate în potasiu, ajutã la scãderea tensiunii arteriale si ajutã functiile rinichilor, eliminând din start formarea pietrelor la rinichi. Fructele au o mare importantã atât în alimentatie, cât si pentru sãnãtate, ajutând articulatiile, prevenind osteoporoza, ajutând la mentinerea unei greutãti stabile. Fructele vin la pachet cu numerosi nutrienti.

„O dietã bogatã în fructe este începutul unei schimbãri în bine si a unui stil de viatã sãnãtos”

Medicii dintr-un laborator de analize medicale spun cã majoritatea fructelor au un continut scãzut în sodiu, calorii si nu influenteazã colesterolul; sunt o sursã esentialã de nutrienti ca: potasiu, fibre dietetice, vitamina C, acid folic. Fructele care contin potasiu sunt: bananele, prunele, caisele si piersicile uscate, pepenele galben. Vitamina C are un rol important în regenerarea tesuturilor, vindecarea rãnilor, sãnãtatea dintilor si a gingiilor, face tenul luminos. Acidul folic ajutã organismul la formarea celulelor rosii, de aceea este recomandat femeilor care vor sã facã un copil. Alimentatia sãnãtoasã face parte dintr-un stil de viatã echilibrat, iar în acest caz importanta fructelor este majorã. Fructele sunt esentiale pentru dietã, deoarece au un continut ridicat de vitamine, minerale, carbohidrati si fibre.
Iatã câteva sugestii de urmat pentru a integra cât mai multe fructe în dietã si pentru a avea o stare de bine continuã, si anume sã avem în vedere importanta fructelor în alimentatie. Consumându-le zilnic, reusim sã cîstigãm o greutate optimã si o siluetã de vis. Nutritionistii ne recomandã sã combinãm fructele pentru a consuma mai multi nutrienti; de exemplu, un mãr are un continut ridicat de fibre, dar scãzut de vitamina C, dar adãugând în salata de fructe o portocalã si câteva cãpsuni, obtinem mai multã vitamina C în portia zilnicã. Neaparat sã consumãm mãcar cinci portii de fructe si legume pe zi. Un pahar de suc de fructe înseamnã o portie, dar nu se recomandã sã bem cinci pahare de suc, chiar dacã este proaspãt, deoarece înseamnã prea mult zahãr eliberat deodatã în sânge. În timp, consumul excesiv de suc de fructe îngrasã. Sã mâncãm mai multe fructe la micul dejun. Adãugând felii de bananã la cereale dimineata sau fructe uscate în terciul de ovãz ori, pur si simplu sã consumãm o salatã de fructe (afine si zmeurã, bogate în antioxidanti), purtãm cu noi un scut în procesul de îmbãtrânire naturalã a pielii, dar ne protejãm si de efectele nocive ale soarelui. Cel mai indicat este sã mâncãm în fiecare dimineatã fructul preferat, la 20 de minute dupã ce ne trezim. În timpul celor opt ore de somn ni se face foame. Fructele ne hidrateazã corpul si ne oferã carbohidrati buni, care ne tin în prizã metabolismul pentru întreaga zi.

Fructul care te ajutã sã slãbesti cel mai rapid

Perele se numãrã printre fructele favorite ale oamenilor toamna si reprezintã o binecuvântare dacã vrei sã slãbesti. Ele sunt pline de vitamine, antioxidanti si minerale care aduc multe beneficii pentru organismul tãu. Totodatã, ele sunt delicioase-dulci si zemoase si regleazã nivelul zahãrului în sânge. Fructul care te ajutã sã slãbesti cel mai rapid îti stimuleazã si metabolismul fiindcã are un continut bogat în vitaminca C. De asemenea, perele îmbunãtãtesc digestia. Conform playtech.ro, acest fruct care te ajutã sã slãbesti rapid, unul la numãr, oferã 18% din necesarul de fibre al organismului. Astfel, tranzitul intestinal este accelerat. Ele reprezintã o minune în dieta ta de slãbire si aduc beneficii enorme pentru organism.

Fructele contin multe vitamine, minerale si antioxidanti

RECOMANDARE…Iatã ce ne transmite Mãdãlina Albert, în https://madalinaalbert.ro/, despre fructele ce contin o multime de nutrienti benefici pentru sãnãtate cum ar fi fibre, vitamine, minerale, o serie de antioxidanti si fitonutrienti. „Fibrele, în special fibrele solubile, reduc nivelul colesterolului, încetinesc absorbtia de carbohidrati si cresc satietatea. În plus, numeroase studii au demonstrat cã fibrele solubile contribuie la pierderea în greutate. Fructele au un continut ridicat de vitamina C, potasiu si acid folic, pe care multi oameni nu le asimileazã suficient din alimentatie. Desigur, compozitia de nutrienti poate varia foarte mult de la un fruct la altul. Dacã doriti sã maximizati efectele benefice asupra sãnãtãtii, consumati fructe cu un continut ridicat de fibre, vitamine si minerale. De asemenea, consumati o varietate mai mare de fructe pentru un aport semnificativ si variat de substante nutritive. Multe studii aratã beneficiile fructelor pentru sãnãtate. Concluzia a nouã studii a arãtat faptul cã fiecare portie zilnicã de fructe consumatã reduce riscul de boli de inimã cu 7%. Numeroase alte studii aratã cã aportul de fructe si legume în alimentatie este asociat cu un risc mai mic de infarct miocardic si accident vascular cerebral, acestea fiind cele mai frecvente cauze de deces în tãrile occidentale. Un alt studiu a urmãrit modul cum diferite tipuri de fructe afecteazã riscul de diabet zaharat de tip 2. De exemplu, consumul de struguri, mere si afine determinã un risc scãzut (dintre acestea afinele având cel mai puternic efect). Persoanele care consumã multe fructe în general sunt mai atente la alimentatie, au tendinta de a practica diverse sporturi si nu fumeazã. Acestea fiind spuse, unele studii aratã cã un consum crescut de fructe poate scãdea tensiunea arterialã, reduce stresul oxidativ si îmbunãtãteste nivelul glicemic în cazul diabeticilor”, spune Mãdãlina Albert pe blogul sãu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.