spot_img
spot_img
6.9 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Iatã cum a fentat Pongo statul român!

- Advertisement -

DOVEZI Ciprian Damian se face vinovat de fapte grave la adresa institutiilor statului român. Scoaterea de sub sechestru a masinilor folosite de fotbalistii de la FC Vaslui, vânzarea la preturi derizorii, complicitate în distrugerea unor bunuri – sunt doar câteva din capetele de acuzare ale unei plângeri fãcute de inspectorii Finantelor Publice la adresa lui Pongo, în urmã cu câteva zile. Asta, în conditiile în care Pongo are datorii de 6 milioane de euro la bugetul de stat si îsi permite sã-si batã joc de institutiile statului. “Dacã si-a permis sã vândã bunuri sub sechestru, vã dati seama ce a fãcut în perioada în care lucra cu Adrian Porumboiu”, spune un apropiat al lui Damian.

În data de 6 decembrie 2013, Finantele Vaslui au instituit mãsuri asiguratorii pentru obligatii fiscale în sumã de 26 milioane lei (260 miliarde lei vechi). Pentru a recupera suma respectivã, finantistii au pornit o corespondentã cu institutiile statului, pentru a vedea ce bunuri detine societatea Sporting Club SA. Asa s-a aflat cã existau în documentele contabile un numãr de 17 autoturisme, pentru care s-a aplicat mãsura sechestrului asigurator, în ultimele zile ale anului 2013. Procesul verbal de sechestru asigurãtoriu a fost transmis la societatea Sporting Club în 10 aprilie, datã la care apare ca scrisoare recomandatã si primitã, nefiind contestatã de debitor. “Pânã la data de 18 iunie 2014, societatea nu a adus la cunostinta institutiei noastre faptul cã o parte din bunurile care fac obiectul sechestrului asigurãtoriu nu mai sunt în patrimoniul Sporting Club SA Vaslui”, se aratã în plângerea penalã pe care Administratia Judeteanã a fãcut la adresa conducerii Sporting Club, în urmã cu trei zile. Damian si Rozeanu, cei doi sefi ai societãtii. Pe 12 iunie a.c., Pongo a primit o hârtie de la Finante, prin care era înstiintat cã, pe 18 iunie, la ora 10.00, “functionari împuterniciti de institutia noastrã se vor deplasa pentru a face constatãri în interes fiscal (…) constând în identificarea celor 17 autovehicule indisponibilizate”. Practic, în acel moment, Pongo trebuia sã fie prezent si sã punã la dispozitia inspectorilor de la Finante actul de proprietate, cartea de identitate si certificatul de înmatriculare pentru fiecare din cele 17 masini care, atentie!, trebuiau sã fie garate la sediul societãtii din Vaslui, str. Decebal, nr. 1. Ori, surprizã! Damian nu mai avea de ceva timp masinile la sediul de la Centrul de Afaceri.

“La data deplasãrii – 18 iunie 2014 – în urma discutiilor purtate cu reprezentantul legal al Sporting Club SA, Damian Ciprian-Iulian, presedintele Consiliului de Administratie, si a documentelor prezentate de acesta a rezultat cã din cele 17 autovehicule indisponibilizate la data de 8.04.2014, douã fac obiectul contractelor de leasing financiar, iar opt autovehicule nu mai sunt în patrimoniul debitoarei, fiind facturate unor persoane fizice si juridice, în anii: 2009 – patru autovehicule, 2011 – un autovehicul, 2014 – trei autovehicule”, scrie în plângerea finalã de la Finante. Pasul urmãtor era evaluarea a sapte autovehicule de cãtre o firmã din Piatra Neamt, bineînteles sub rezerva cã masinile respective erau garate la sediul de la Centrul de Afaceri. Ori, pe 25 iunie, când a ajuns evaluatorul la sediul Sporting Club SA Vaslui, Pongo spune cã din cele 7 autovehicule care urmau sã fie evaluate, patru au fost facturate unei firme de medicamente, în contul datoriilor fatã de aceasta, “fãcându-se mentiunea scrisã “f” (facturatã) în lista celor 17 autovehicule sechestrate”, plus cã o remorcã WIOLA, nr. înmatriculare VS-40-DOW, este la tarã, lângã u gard, nãpãditã de buruieni, neutilizabilã”. Asa se face cã doar douã autovehicule au fost evaluate, pentru cã cinci dispãruserã. Inspectorii de la Finante au insistat ca Pongo sã le punã la dispozitie facturile pentru cele patru masini vândute firmei de medicamente. Pe 26 iunie, însã, acesta cere un nou termen, motivând cã a primit procesele verbale de control au ajuns în posesia sa abia pe 25 iunie (sâc!) si nu a reusit sã pregãteascã documentele. Minciunile lui Damian erau evidente, ca si dorinta sa de a pãcãli statul român. Pe 18 iunie, întrebat de cei de la Finante dacã mai are masinile spune cã totul este în regulã, pentru ca pe 25 iunie sã spunã cã patru sunt facturate unei firme de medicamente, iar o alta este la tarã, în buruieni! Mai mult, pe 20 iunie, cu cinci zile înainte de controlul efectiv, Pongo se obliga sã punã la dispozitia organelor de control toate actele masinilor. Minciuni peste minciuni, dar la Pongo minciuna este un lucru normal. “S-a urmãrit prin aceastã manoperã ascunderea unor bunuri sechestrate si, implicit, sustragerea de la plata obligatiilor fiscale”, au constatat inspectorii de la Finante. Lantul minciunilor, conform plângerii penale: pe 18 iunie, Pongo spune cã remorca WIOLA este la tarã, nãpãditã de buruieni, pe 25 iunie sustine cã remorca este datã unei persoane, care o va aduce, iar pe 7 iulie spune, uimind pe toatã lumea cã “remorca a fost distrusã în urma folosirii repetate în cadrul unor actiuni umanitare, fiind lãsatã în zona Odorheiu Secuiesc”. Bãtaie de joc la adresa institutiilor statului român, încãlcarea flagrantã a legii, fapte penale cu duiumul.

Masini facturate la preturi derizorii

Pongo recunoaste în fata inspectorilor de la Finante cã pe 28 martie a întocmit trei facturi cãtre persoana fizicã Hurduc Ovidiu Marian, atentie!, cu 13 zile înainte de întocmirea procesului verbal de sechestru, cãrora li s-au pãrut a fi fãcute la un pret derizoriu, drept contravaloare a trei masini vândute cãtre Hurduc. Masinile sunt vândute la preturi de 2.225 lei, 2,670 lei si 4.450 lei, în timp ce douã din cele trei autovehicule sunt radiate la data de 28 aprilie 2014 si reînmatriculate la 29 aprilie, proprietar fiind tot Sporting Club si nu Hurduc Ovidiu Marian. Iatã cum rãspunde Damian la 1 iulie a.c.: “În data de 28 aprilie 2014, s-a operat doar o modificare administrativã a numerelor de înmatriculare a celor douã autoturisme, ca urmare a solicitãrii noului proprietar, domnul Hurduc Ovidiu”. Minciuna are picioare scurte, pentru cã Serviciul de Înmatriculare a Vehiculelor rãspunde cã “la data de 28 aprilie 2014, firma Sporting Club a depus la serviciul nostru documente pentru preschimbarea certificatelor de înmatriculare, schimbarea numerelor de înmatriculare în VS-04-YLG, VS-30-TEL”. Finalul acestei afaceri este unul penal pentru cuplul Damian-Rozeanu. Sunt trei categorii de aspecte penale: tentativa de ascundere a celor patru autovehicule sechestrate, pentru care Damian a spus cã au fost facturate în contul datoriilor cãtre o firmã de medicamente; ascunderea sau înstrãinarea de cãtre Damian a unei remorci WIOLA, desi era sub sechestru; facturarea, cu 13 zile înainte de primirea procesului verbal de sechestrare, la preturi derizorii, a trei masini cãtre persoana fizicã Hurduc. Fapte pentru care Pongo ar trebui sã ajungã la puscãrie, dacã se aplicã legile statului român.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.