spot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Ei sunt cei mai buni elevi la Istorie. Vor reprezenta judetul Vaslui la Olimpiada Nationalã

- Advertisement -

REZULTATE… Judetul Vaslui va fi reprezentat de cinci elevi la Olimpiada Nationalã de Istorie. Patru dintre ei sunt elevi ai Liceului „Mihail Kogãlniceanu”, iar un elev învatã la Liceul „Emil Racovitã”. Este vorba despre Miruna Lungu (clasa a VIII-a) – pregãtitã de profesorul Tiberiu Dogariu, Ecaterina Popa (clasa a IX-a), Maria-Bianca Gheorghe (clasa a X-a), Erica Crãciun (clasa a XI-a), toate trei pregãtite de profesoara Carmen Alexa, si Denis – Constantin Dodoloi (clasa a XII-a), îndrumat de profesoara Ionela Lepãrdã.

Etapa judeteanã a Olimpiadei de Istorie s-a desfãsurat pe 16 martie, la Scoala Gimnazialã „ Mihail Sadoveanu ” Husi. „La acest concurs de excelentã au participat 90 de elevi din scolile vasluiene, elevi pasionati de studiul acestei discipline. În prima etapã, înainte de redistribuirea locurilor suplimentare, s-au calificat la faza nationalã cinci elevi. Sincere multumiri organizatorilor si profesorilor implicati si felicitãri elevilor participanti si celor calificati la faza nationalã”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean.

Miruna Lungu, cea mai mare notã – 10

La clasa a VIII-a, Miruna Lungu a reusit sã obtinã cea mai mare notã: 10. Eleva a participat, anul acesta, si la Olimpiada de Geografie, unde a obtinut o notã bunã – 9,20 si Premiul III. Miruna este unul dintre elevii foarte buni ai Liceului „Mihail Kogãlniceanu”, care îsi doreste sã-si continue studiile în cadrul unitãtii de învãtãmânt, lucru ce, cu sigurantã, se va întâmpla, date fiind notele obtinute la simularea pentru Evaluarea Nationalã – 9,55 la Limba si Literatura românã, 10 – Matematicã.

Ecaterina Popa: „istoria a devenit o pasiune pentru mine, nu doar o materie de la scoalã

Ecaterina Popa a obtinut cea mai mare notã la nivelul clasei a IX-a. Aceasta ne-a declarat cã a participat la olimpiadã pentru cã istoria a devenit o pasiune pentru ea. „Când am vãzut cã m-am calificat la urmãtoare etapã, am simtit o bucurie enormã, pentru cã aceastã olimpiadã a însemnat mai mult decât un concurs scolar, cel putin pentru mine. Subiectele au fost surprinzãtoare deoarece nu fost cerintele la care mã asteptam. Subiectele mele preferate au fost cele care fãceau referire la Roma Anticã, pentru cã aceastã parte a materiei mi se pare cea mai complexã si fascinatã; contine numeroase personalitãti si întâmplãri care se reflectã în lumea contemporanã. În acest an, istoria a devenit o pasiune pentru mine, nu doar o materie de la scoalã. Mi-am dat seama câte povesti si personalitãti impresionante ascunde si câte evenimente s-au întâmplat pentru ca lumea sã fie cea de azi”, ne-a declarat Ecaterina Popa, elevã a Liceului „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui.

Bianca-Maria Gheorghe: „am avut prilejul de a analiza si compara o serie de evenimente istorice complexe”

La nivelul clasei a X-a, cea mai mare notã a fost obtinutã de Maria-Bianca Gheorghe, elevã a Liceului „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Aceasta ne-a mãrturisit cã s-a atasat de istorie datoritã profesoarei Carmen Alexa: „Istoria este în sine o stiintã care implicã multã cercetare, lucru care mi-a atras atentia si m-a îndemnat sã aprofundez aceastã materie, de aceea pot sã spun cã mi-a devenit repede foarte dragã. Dorinta de cunoastere s-a accentuat, de asemenea, si datoritã stilului de predare de la clasã. Subiectele de anul acesta au fost, într-adevãr, destul de dificile, însã ceea ce am apreciat a fost faptul cã, prin prisma cerintelor, am avut prilejul de a analiza si compara o serie de evenimente istorice complexe. Eseul a fost unul ofertant, cãci a vizat cumva o trecere în revistã a unei bune portiuni din materie. De altfel, formularea opiniei din finalul acestuia a fost interesant de realizat si argumentat. Am emotii pentru urmãtoarea etapã, însã încerc sã mã concentrez pe a parcurge cât mai eficient si urmãtoarele teme, mai ales cã subiectele abordate mã pasioneazã. Anul trecut am mai participat si la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viatã, însã de data aceasta, din pãcate, etapa judeteanã s-a suprapus cu cea de la istorie. Pe lângã literaturã si istorie, franceza este un alt punct de interes pentru mine în acest moment. Asadar, anul acesta, Olimpiada de istorie a reprezentat o experientã frumoasã, rezultatul fiindu-i datorat si doamnei Alexa Carmen, sub îndrumarea cãreia am avut ocazia de a ma atasa de acest domeniu”, ne-a declarat Bianca-Maria Gheorghe.

Erica Crãciun: „este o oportunitate excelentã de a-ti testa limitele si de a-ti descoperi potentialul”

Erica Crãciun a participat si anul trecut la Olimpiada de Istorie si revine acum mult mai motivatã. Întrebatã cum i s-a pãrut etapa judeteanã a Olimpiadei de Istorie, aceasta ne-a declarat cã subiectele au fost mai grele, însã nu extraordinar de tare. „În comparatie cu ceilalti ani, subiectele au avut un grad de dificultate mai ridicat, însã din punctul meu de vedere au fost abordabile. Subiectul al II-lea, care constã în realizarea unui eseu, a fost subiectul care mi-a plãcut cel mai mult întrucât combinã atât cunostintele acumulate pe parcursul anului, cât si abilitatea de a prelucra o informatie pe o temã datã. Olimpiada de Istorie necesitã multã muncã, vointã si motivatie, fiind o competitie care îti pune la încercare cunostintele, gândirea criticã si abilitãtile de analizã. Totodatã, este o oportunitate excelentã de a-ti testa limitele si de a-ti descoperi potentialul. Am mai participat si în ceilalti ani atât la Olimpiada de Istorie, cât si la cea de Logicã, ambele reprezentând pasiuni pentru mine. Anul trecut, în clasa a X-a, am reusit sã mã calific la etapa nationalã a Olimpiadei de Istorie, fiind si prima datã când am participat la o competitie de acest nivel”, ne-a declarat Erica Crãciun, elevã a Liceului „Mihail Kogãlniceanu”.

Denis-Constantin Dodoloi: „am emotii, dar sper ca acestea sã fie constructive”

Liceul „Emil Racovitã” va fi reprezentat la Olimpiada Nationalã de Istorie de elevul Denis-Constantin Dodoloi. Aceasta ne-a mãrturisit cã e prima datã când participã la o olimpiadã nationalã. „Am primit vestea cu mare bucurie, mai ales cã aceastã veste a venit la scurt timp dupã simularea la Bacalaureat, unde, de asemenea, am obtinut un punctaj deosebit. Nu pot sã zic cã mã asteptam sau nu sã mã calific la etapa nationalã, dar speram sã obtin un rezultat bun. Subiectele nu au fost usoare, existând anumite elemente dificile atât la subiectul 1, cât si la subiectul 2. Cel mai frumos subiect mi s-a pãrut cel referitor la Basarabia, mai ales cã aprofundasem aceastã temã înainte de olimpiada. Este prima datã când particip la o olimpiadã nationalã, sigur cã am emotii, dar sper ca acestea sã fie constructive, iar în ceea ce priveste programul de învãtat, acesta va presupune multã muncã, mai ales cã va trebui sã îmbin învãtatul pentru olimpiadã cu cel pentru examenul de Bacalaureat”, ne-a declarat Denis-Constantin Dodoloi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.