spot_img
spot_img
4.7 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Greva USL la Parlament îl face preşedinte la Industrii pe Alin Trăşculescu

- Advertisement -

Parlamentarii Opoziţiei nu prea ştiu exact ce formă de protest aplică, după ce Crin Antonescu şi Victor Ponta se sucesc de la o zi la alta u deputatul PSD Ciprian Nica spune că ar putea coborî în stradă, în faţa Parlamentului, să scandeze împotriva PDL u boicotul şi lipsa USL din camere îl face preşedinte la Comisia de Industrii pe democratul Alin Trăşculescu u demisionarul Nini Săpunaru e în continuare deputat PNL, demisia sa rămînînd pe biroul şefului său politic
După ce liderii Opoziţiei din Parlamentul Romaniei, liberalul Crin Antonescu şi social democratul Victor Ponta s-au sucit de la o zi la alta cu privire la demisia, greva sau protestul din camere, nici aleşii nu mai ştiu exact ce vor face. Deputaţii şi senatorii USL au anunţat că vor protesta împotriva PDL pînă se vor face anticipate, unii aleşi avansînd ideea că nu îşi vor lua indemnizaţiile de deputat sau senator. Partea amuzantă, dacă se poate spune aşa, este că toate cheltuielile unui parlamentar, cu transport, cazare, diurnă sau plata angajaţilor pe cabinete, se face în funcţie de indemnizaţie. Deci, pînă la urmă se pare că aleşii Opoziţiei vor trece pe la casieriile Camerei Deputaţilor şi Senatului, mai ales că unii, “săracii”, au declarat că din salariul de parlamentar îşi plătesc ratele la bănci. Declaraţii nu foarte clare a dat şi social democratul Ciprian Nica, deputat de Panciu. Acesta a recunoscut că banii îi va încasa, dar că s-ar lua în calcul ca aleşii Opoziţiei, dacă tot boicotează plenul şi comisiile, aşa cum s-a întîmplat ieri de exemplu, să coboare în stradă, în faţa Parlamentului, şi să protesteze. “Este o formă de protest că nu mai ştim ce să facem să-i aducem la dialog, să-i aducem pe calea cea bună pentru ţară. Am cerut anticipate. Putem ieşi şi în stradă. Nu este grevă, este o formă de protest. Vom urmări plenul, comisiile şi la vot acolo unde sînt în discuţii lucruri importante pentru ţară. Se poate ajunge chiar să facem demonstraţii în jurul Parlamentului. Ne luăm banii, cum să nu îi luăm”, ne-a spus Ciprian Nica, deputat PSD de Panciu. Colac peste pupăză, protestul nu se ştie cum va fi aplicat de aleşii PSD şi PNL care participă la evenimente în numele Parlamentului peste hotare şi care, în aceste zile, sînt în delegaţii în străinătate.

Nini a demisionat, dar de fapt e tot deputat

Iar boicotul unora înseamnă avansarea, chiar şi temporară, a altora. Protestul de la comisii a aleşilor PNL şi PSD l-a “propulsat” preşedinte la Comisia de Industrii pe democrat liberalul Alin Trăşculescu. Asta pentru că preşedintele comisiei, pesedistul Iulian Iancu e în grevă şi nu conduce discuţiile. Totuşi, democraţii spun că forma de protest a Opoziţiei nu va ţine mai mult de una-două săptămîni. “Chiar am avut o discuţie la Comisia de Industrii, unde voi prelua prerogativele de preşedinte. Azi (n.r. ieri) am avut comisie şi nu a venit nimeni de la ei. Preşedinte este Iulian Iancu de la PSD, iar eu ca vicepreşedinte, în lipsa lui, voi conduce discuţiile”, ne-a spus Trăşculescu. Acesta este de părere că o eventuală ieşire în stradă a parlamentarilor USL ar fi “penibilă”, amintind că Ponta şi Antonescu au fost luaţi peste picior pentru greva lor chiar de Ion Iliescu. “De data asta sînt de acord cu Ion Iliescu, forma lor de protest este nedemocratică, nu poţi să părăseşti lupta, e laşitate. Noi sîntem dispuşi la discuţii, nu se pune problema de dictatură. Ei sînt penibili dacă anunţă că fac proteste în faţa Parlamentului. Au fost situaţii mult mai disperate în istorie, venirea minerilor sau situaţia de la Tg. Mureş de după Revoluţie”, a completat deputatul PDL de Mărăşeşti. De precizat că liberalul Nini Săpunaru, deşi contactat, nu a răspuns apelurilor redactorilor Ziarului de Vrancea. Acesta s-a pronunţat însă despre greva parlamentară în cadrul unei emisiuni tv unde nu a fost foarte clar cînd a fost întrebat pentru ce îşi va lua indemnizaţia dacă nu participă la şedinţele pe comisii sau în plen. De asemenea, Săpunaru a fost printre deputaţii PNL care şi-ar fi înaintat demisia la şeful partidului, Crin Antonescu. Spre deosebire de Adriana Săftoiu, care a dus demisia la Cameră, Săpunaru a renunţat la demers, fiind demisionar doar de ochii presei.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.