spot_img
11.7 C
Vaslui
02-nov.-2024
spot_img

Elita Matematicii românești va fi prezentă la Huși în august, la cea de-a doua ediție a Taberei pentru performanță în domeniu

- Advertisement -

MOTIVAȚIE ȘI PASIUNE… Evenimentul 100% vasluian, care a stârnit uimire și admirație la nivel național, întrucât a reușit anul trecut să aducă la Huși, într-o tabără impecabil organizată, cele mai strălucite minți de elevi și profesori dornici de performanță în Matematică, va continua și vara aceasta, cu o nouă ediție. Anunțul a fost făcut de președintele Societății de Științe Matematice din România – filiala Vaslui, prof. Adrian Talașman. Și de aceasta dată, omul de afaceri, Ionel Sandu, este susținătorul financiar exclusiv al întregului evenimentului. Tabăra Națională de Matematică va avea loc în perioada 18 – 22 august 2023, unde 60 dintre elevii de top ai României la Matematică, din peste 20 de județe și din București, se vor întâlni la Huși, cu profesorii de elită din învățământul românesc.

Marți, 4 iulie, la ora 11.00, în amfiteatrul Colegiului Național Cuza Vodă Huși, va avea loc conferința de presă despre Tabăra Națională de Matematică pentru pregătirea elevilor capabili de performanță, ediția a doua. „Pentru prima dată în istoria județului, elita olimpicilor țării, premiați cu medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Națională de Matematică, se vor pregăti alături de matematicienii cei mai valoroși din județ. Antrenorii elevilor sunt profesori valoroși din România, precum și profesorii județului Vaslui, cu o activitate deosebită în munca de performanță în Matematică. Evenimentul este organizat de Societatea de Științe Matematice din România – filiala Vaslui și finanțat integral de Fundația Radical Grup, prin bunăvoința domnului Ionel Sandu”, a precizat profesorul Adrian Talașman.

Tabăra Națională de Matematică de la Huși are un nivel valoric, un desfășurător  și o serie de repere la care județe cu pretenții din țară se uită cu admirație 

„În fiecare dintre zilele de 18, 19, 20, 21 și 22 august elevii beneficiază de două sau trei cursuri a câte 100 minute de performanță matematică și trei ore de activități în cadrul atelierelor de limbi străine (Engleză, Franceză, Italiană, Spaniolă și Germană), de Informatică, de Fizică, gândire critică, șah și sport. Fiecare zi se termină cu seara surprizelor. Activitățile Atelierului de Informatică sunt desfășurate de Decanul Facultății de Informatică, domnul prof. univ. dr. Adrian Iftene, alături de 5 doctoranzi,  precum și de către Iovu Francesca, absolvent Cambridge alături de Macovei Raluca, absolvent Facultatea de Informatică Iași, absolvente ale Colegiului Național „Cuza Vodă” din Huși. Activitățile Atelierului de gândire critică sunt desfășurate de Tamaș Anca, Doctor în Ecomomie, mediul universitar București. Atelierul de fizică este susținut de către Popa Cristinel, Ignat Cătălin și Angheluță Cătălin, profesorii de fizică ai județului cu cele mai frumoase rezultate la Olimpiada Națională de Fizică. Atelierul de Limbi Străine este susținut de profesori din județul Vaslui, cu rezultate deosebite în activitatea de performanță: Mîță Alexandru, Talașman Elena (Limba Franceză), Tofan Gabriela( Limba Spaniolă), Sîrbu Rodica( Limba Germană), Naidin Izabela ( Limba Italiană). Pentru limba Engleză susține activitățile domnul Andrew Gardner, englez la origine, care de peste 20 ani pregătește elevii județului pentru Cambridge. Atelierul de șah și sport este susținut de domnul Ursan, ajutat de profesori de sport din județ. Activitățile atelierelor se desfășoară la Colegiul Național „Cuza Vodă”, dar și în spațiile puse la dispoziție de către domnul Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni. Cursurile de Matematică pentru performanță sunt predate de 10 profesori invitați ( Prof. Univ. Dr. Strugariu Radu – Iași, Conf. Univ. Dr. Vasile Pop – Cluj-Napoca, Prof. Marius Perianu, redactor șef Gazeta Matematică, team leader al echipei României la Balacaniada de Matematică – Slatina, prof. Gabriel Popa – Iași, membru în echipa de profesori care au participat la Balcaniadă, prof. Artur Bălăucă – Iași, prof. Daniel Stretcu – Drobeta Turnu Severin, Florin George Șerban – Brăila, Prof. Pătrașcu Enache – Focșani, prof. Gavriluț Mihai – Roman, Prof. Cristian Lazăr – Iași. Alături de profesorii invitați vor preda și 12 profesori din județ cu rezultate deosebite în activitatea de performanță”, se menționează în comunicatul remis presei.

Cei mai buni dintre cei buni vor fi prezenți la Huși!

„Au fost selectați 60 elevi din 163 elevi înscriși din peste 20 de județe ale țării, inclusiv București, elevi care, în anul școlar 2022-2023 au obținut primele trei locuri la Olimpiada Națională de Matematică sau au fost medaliați cu aur, argint, bronz sau mențiune de onoare. Printre acești elevi desoperim elevi premiați și la Olimpiada Națională de Informatică sau Fizică, la Olimpiada de creativitate științifică, Olimpiada Națională de Lingvistică, precum și la diferite concursuri naționale, regionale, internaționale, interjudețene de Matematică, Fizică, Informatică, etc. Fiecare dintre cei 60 de elevi va primi:

  •  Abonament gratuit la Gazeta Matematică în anul școlar 2022-2023
  •  Pachet de performanță în valoare de 150 lei pentru fiecare
  •  Pachetul de tabără: caiet personalizat, pixuri, foi, etc

Se asigură pentru fiecare elev cazare, masă, asistență medicală (dacă este nevoie). În ziua de 23 august, în cadrul taberei, se va desfășura Concursul Meridian Matematic Vasluian, concurs prevăzut cu premii importante în bani. La finalul zilei de 23 august se desfășoară festivitatea de premiere urmată de festivitatea de închidere a taberei, însoțiți de focul de tabără”, a precizat profesorul Adrian Talașman, președintele Societății de Științe  Matematice din România- filiala Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Buzatu și toți hoții din gașca lui ce urmăresc?
    Alo, fiți oameni și apreciați oamenii de valoare precum acest domn Sandu care face numai bine pentru județul Vaslui nu va alăturați hoților care au furat județul de 33 de ani în continuuuu….. și încă îl va mai fura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.