UPDATE:
Scandalul de la Colegiul Economic “Anghel Rugina” nu a ramas fara urmari, desi cadrele didactice nu fusesera informate despre faptul ca artistul urma sa urce pe scena insotit de animatoare, prezenta lor fiind o “surpriza” pentru acestia. Cei doi profesori organizatori ai Balului Bobocilor editia 2013 s-au prezentat, vineri dimineata, la conducerea unitatii de invatamant cu demisiile. Interventia prompta a Danielei Popescu, directorul Colegiului, a atras dupa sine un val de simpatii atat in randul profesorilor, a parintilor cat si a elevilor. Consiliul parintilor s-a intrunit a doua zi de la eveniment si a hotarat sa o sustina neconditionat pe Daniela Popescu.
Balul bobocilor sau balul frustratilor?
SCANDAL Izbucnirea scandalului de la Balul Bobocilor al Colegiul Economic „Anghel Ruginã”, provocat de prezenta pe scenã alãturi de interpretul invitat, Morris, a douã domnisoare dansatoare care au oripilat cadrele didactice prin vestimentatie si prin miscãrile mult prea provocatoare, a fost posibilã din cauza unei organizãri deficitare. Conducerea colegiului încearcã sã explice cum s-a ajuns în aceastã situatie.
Balul Bobocilor de la „Anghel Ruginã” a iesit din tipare anul acesta, însã nu asa cum si-ar fi dorit organizatorii. Daniela Popescu, directorul Colegiului, sustine cã întreaga peripetie s-a produs pentru cã artistul nu ar fi anuntat cã va veni însotit de animatoare. Nici un cadru didactic nu le-a vãzut pe dansatoarele „dezbrãcate” înainte de a iesi pe scenã, prezenta lor fiind o surprizã neplãcutã. „Organizator a fost un grup de profesori si elevi. Eu personal m-am ocupat de securitate, sã nu se întâmple nimic neplãcut. Am dorit ca totul sã decurgã corect si fãrã probleme, tinutele sã fie decente si programul adecvat. A fost bine pânã în momentul în care a urcat artistul pe scenã cu fetele. În contract nu era nicãieri precizat cã vine cu animatoare. Noi îl asteptam singur. A întârziat putin, apoi de la vestiar a urcat direct pe scenã cu cele douã fete. Eram în salã. Dansatoarele nu aveau nici tinuta si nici comportamentul adecvat pentru spectacolul nostru. În salã erau prezenti copii, pãrinti si cadre didactice a cãror menire este sã formeze caractere si sã educe elevi, în niciun caz nu puteam tolera un spectacol deplasat. Am intrat în panicã initial, apoi m-am ridicat si am solicitat rapid sã fie întrerupt spectacolul. Profesorii erau si ei siderati. Am spus clar cã dansatoarele trebuie sã pãrãsescã scenã, am discutat apoi cu artistul, i-am explicat cã nu putem permite un astfel de spectacol, l-am rugat sã continue singur, dar nu a mai dorit sã urce pe scenã”, a spus Daniela Popescu, director al Colegiului Economic „Anghel Ruginã”.
Balul Bobocilor, un mare ..fâs
Balul Bobocilor, petrecerea de la începutul fiecãrui an scolar, a devenit de mult un cliseu, care continuã sã meargã mai departe, din inertie. Lipsa de imaginatie a organizatorilor si-a spus cuvântul, astfel încât aceste evenimente nu mai prezintã nici o urmã de originalitate, par a fi trase la indigo. În ultimii zece ani aceleasi momente, de multe ori penibile, au putut fi revãzute de nenumãrate ori pe scena Casei de Culturã. Nu lipsesc din „meniu” dansul arãbesc, dansul tigãnesc, dar si cele care presupun miscãri cu tentã sexualã – profesorii, se pare, sunt destul de permisivi -, pantomimele- culmea cu aceeasi temã si cu aproximativ acelasi colaj muzical – si nu în ultimul rând manelele care reusesc sã îsi facã, sub o formã sau alta, loc în program. Nici nu s-ar putea altfel, din moment ce sunt cele mai apreciate de elevi – reactia lor la auzirea acestui gen muzical spune totul. Practic, dacã participi la un bal al bobocilor, vei sti cu sigurantã sub ce auspicii se va desfãsura al doilea. Atunci, care mai este farmecul? Sã nu mai vorbim de faptul cã multi elevi considerã acest eveniment definitoriu pentru cei patru ani de liceu. Nu o datã ne-a fost dat sã vedem concurenti, în special domnisoare, care la aflarea vestii cã nu fac parte dintre norocosii câstigãtori au izbucnit în plâns. La un moment dat, moda a impus prezenta unor artisti de renume, fãrã de care balurile pãreau incomplete. Eforturile organizatorilor pentru a gãsi sponsorizãri în acest scop erau si sunt în continuare uriase, iar sumele pe care le pretind invitatii nu sunt deloc de neglijat. Criza economicã a fãcut însã ca în ultimii doi, trei ani numãrul artistilor invitati sã scadã, astfel încât doar unitãtile de învãtãmânt care au avut sansa unor sponsorizãri mai consistente si-au permis acest „lux”.